Našice, zeleni cvijet Slavonije

Našice se nalaze u središtu ili kako to ovdje vole reći, u srcu Slavonije. Možda zamišljate pustu ravnicu, ali Našice leže na sjeveroistočnom podnožju planine Krndija. Nalaze se pedesetak kilometara zapadno od Osijeka, najvećeg grada regije. Područje je nekoć ležalo na dnu Panonskog mora, a naseljeno je još od prapovijesti. Jeste li znali da je prvi zabilježeni vladar Našica pripadao ugarskom plemenu Aba, a u četrnaestom stoljeću vlast u trgovište preuzimaju templari koji grade utvrdu Sveti Martin? Ta je utvrda udaljena samo tri kilometra od središta grada, a jedina je potpuno sačuvana templarska građevina u Hrvatskoj. Koristi se i stoljećima kasnije i spomenik je nulte kategorije, a možete je posjetiti u njenom današnjem obliku, crkve svetog Martina. Središtem Našica dominira veliki dvorac Pejačević slavne plemenitaške obitelji. Postoji i mali dvorac Pejačević stotinjak metara od velikog. Pred velikim dvorcem prostire se perivoj prilično nepoznate povijesti, ali zato slavne ljepote. Perivoj posjeduje iznimnu botaničku i dendrološku raznolikost pa ovdje čak možete vidjeti sekvoje ili mamutovce. Perivoj se širi sve do prirodne šume gdje se nalazi uređeno jezero s otočićem. Posjetite drveni osmokutni Dorin paviljon. Našice su lijepi zeleni grad koji je često osvajao nagradu „Zeleni cvijet“ za najuređenije mjesto od pet do deset tisuća stanovnika, a budući da se nalazi u Panonskoj nizini, nije ga teško razgledati pješice ili još bolje na biciklu.

smještaj Našice

Našice aktivni odmor

Lapovac je umjetno jezero s južne strane grada Našice koje okružuju šume i livade. U njemu se možete i okupati, a savršena je lokacija za šetnje i izlete.

Nekoliko kilometara istočno od centra nalazi se obiteljski zoološki vrt i poučni park Bizik. Nešto što je počelo kao obiteljski hobi danas je dom vrstama s gotovo svih kontinenata. Otkrijte suvremenu pješačko-biciklističku stazu koja spaja središte mjesta i Brezik na sjeveroistoku. Nastavite li u tom smjeru doći ćete na obronke Krndije gdje vas očekuje čak sedam brdskih biciklističkih staza i puno više pješačkih.

Pretražite našu ponudu vila, kuća i apartmana u mjestu Našice i vjerujemo da ćete pronaći idealan smještaj za svoj sljedeći odmor. Iznajmljivači koji surađuju s NOVASOLom samo nam se trebaju javiti prije rezerviranja i dobit će čak 25 % popusta na rezervaciju.

Postanite iznajmljivač

Rezervirajte svoj apartman ili kuću za odmor u kontinentalnoj Hrvatskoj još danas i iz svog privremenog doma saznajte koliko ljepote ima u ovom dijelu Lijepe naše.