Sisak - kuće i apartmani za odmor

Sisak je najveći grad i središte svoje županije u kontinentalnoj Hrvatskoj. Kroz povijest bio je perjanica industrijskog razvoja u Hrvatskoj, no tu su oduvijek cvale mlinarska i pekarska proizvodnja, riječna trgovina te lovstvo. Ovo je područje bogato vodama i šumama te je idealno za ljubitelje prirode i aktivnosti u zelenom okruženju. Najstariji stanovnici iz prapovijesti iza sebe nisu ostavili svoje ime, pronađeni su ostaci utvrđenog keltskog grada, većinom ostaci oruđa i kipići. Ilire su potisnuli Rimljani, a njihov grad se zvao Siscia. Slaveni stižu ovamo u devetom stoljeću pod franačkom vlašću, a grad dobiva ime Sissek. U devetnaestom stoljeću obje strane rijeke Kupe spajaju se u jedan grad.

kuće za odmor Sisak

Popularne kuće za odmor u Sisak

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Sisak

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Sisak

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Sisak

Loading...

Znamenitosti u gradu Sisak

U Sisku možete posjetiti veliki broj lokacija s povijesnim građevinama. Počnite kod Starog mosta koji je od tridesetih godina prošlog stoljeća simbolom grada. Samo 500 metara dalje nalazi se Mali kaptol, jedna od najstarijih kuća iz 18. stoljeća. Jedna od najljepših secesijskih zgrada je Gradska vijećnica. Na Trgu bana Jelačića u blizini Starog mosta Stoji Veliki Kaptol, jedan od najvrjednijih primjeraka klasicističke arhitekture u Sisku. Prošećite kilometar i pol šetnicom do prekrasnog Starog grada, tvrđave iz šesnaestog stoljeća na obali rijeke pod kojim se odigrala slavna bitka kod Siska 1593. Same gradske kuće, žitna skladišta, škole i vojni objekti su iznimno vrijedna svjedočanstva svog vremena. Ne propustite posjetiti arheološki park „Siscia in situ“.

Aktivnosti i priroda Sisak

U Sisku možete odlično kombinirati razgledavanje kulturne i povijesne baštine i vodene sportove ili vožnju biciklom, dakle idealna kombinacija vaše omiljene sportske aktivnosti i upoznavanje lokalne kulture i povijesti. Uživajte na pješačkim, riječnim i biciklističkim rutama. Jedna od zanimljivijih je Ruta industrijske baštine koja mjeri približno trideset kilometara, a prolazi pored objekata ne samo kulturne i povijesne već i industrijske baštine. Ne možemo govoriti o Sisku, a ne spomenuti Park prirode Lonjsko polje. Iskusni biciklisti u Hrvatskoj kažu da neke od najljepših staza prolaze upravo kroz Lonjsko polje, a među njima se osobito ističe Ruta Sava. Sam Sisak je pun šetnica, perivoja, parkova i šumica. Unajmite bicikl, kanu ili čamac i ugledajte neku od rijetkih ptica koje žive u ovom zelenom kraju.

Pregledajte ponudu kuća i apartmana u Sisku, rezervirajte smještaj još danas i provedite odmor iz snova u Hrvatskoj!