Požega | Vile, kuće i apartmani u Zlatnoj dolini

Požega je prelijepi gradić u „Zlatnoj dolini“ koju okružuju gore Psunj, Papuk, Krndija, Dilj i Požeška gora u srcu kontinentalne Hrvatske. U devetnaestom stoljeću nazvali su je „Slavonskom Atenom“ jer su tada u njoj osnovana brojna kulturna društva koja su i u velikom broju i danas aktivna poput knjižnice, pjevačkog društva i vatrogasnog društva. Samostanski redovi vodili su obrazovnu reformu, a prolaskom željezničke pruge krajem spomenutog stoljeća grad je dodatno procvjetao. Bogata povijest jasno se može prepoznati u lijepim trgovima i pročeljima zgrada i kuća.

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Priroda u gradu Požega

Ovdje nećete zateći samo bogatu kulturnu baštinu i barokne trgove. Samo tridesetak kilometara udaljena od autoceste Požega je odlično povezana s ostatkom Hrvatske. S druge strane to je dovoljna udaljenost da opet osjetite da ste u srcu prirode. To čini ovaj grad i njegovu okolicu vrlo poželjnim za miran obiteljski odmor ili odlično odredište za romantični bijeg udvoje. Okoliš je prekrasno očuvan, a rijeka Orljava i Požeška gora nude lijepe šetnice. Šira je regija uglavnom ravničarska što požeško područje čini posebno lijepim i jedinstvenim s njegovim šumovitim planinama. Sam grad je također bogat zelenilom s gradskim parkom u kojem postoje zabavni sadržaji za najmlađe. Veliko igralište sastoji se od parka i šetališta, a proteže se do brijega Stari grad s nekadašnjom utvrdom. Sa samog brije pruža se lijep pogled na Zlatnu dolinu.

Znamenitosti

Požega je prepuna predivne arhitekture na svakom koraku. Zasigurno biste trebali razgledati katedralu svete Terezije u bečkom baroknom stilu interijera i eksterijera. Lijepa secesijska zgrada na mjestu nekadašnje Prve požeške štedionice danas skriva Gradsku knjižnicu i čitaonicu. Jedna od starijih zgrada sagrađena je kao gimnazija početkom osamnaestog stoljeća, a poslije je postala akademijom s filozofskim i teološkim fakultetom, a danas je samostan Sv. Vinka. Jedan od rijetkih spomenika gotičke baštine uz trinaestog stoljeća je crkva svetog Lovre. Ovo su samo neke od znamenitosti koje tek trebate otkriti u Požegi.

Zasad trebate pregledati našu ponudu kuća i apartmana u lijepom gradiću Požega, rezervirati svoj smještaj i provesti odmor iz snova u kontinentalnoj Hrvatskoj.