Krapinske Toplice, odmor u termalnom zagrljaju

Krapinske Toplice malena su općina sa samo nekoliko tisuća stanovnika te ujedno jedno od najpoznatijih lječilišta termalnom vodom cijele Hrvatske. Smjestila se među zelenim brežuljcima Hrvatskog Zagorja u kotlini koja se otvara prema sunčanom jugu samo dvadesetak kilometara od omiljenog skijališta kontinentalne Hrvatske: Sljemena. Krapinske Toplice kao lječilište i toplice bile spominjane u srednjem vijeku, ali se vjeruje da su ih koristili još u Starom Rimu pod imenom Aquae vivae. Već stoljećima se u ovom malom mjestu skrbi o dobrobiti i opuštanju njegovih posjetitelja. Osim termalnog kompleksa sa zabavnim sadržajima za sve naraštaje, tu su gostionice, restorani, kao i različite staze te šetnice.

Krapinske Toplice putovanje

Popularne kuće za odmor u Krapinske Toplice

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Krapinske Toplice

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Krapinske Toplice

Loading...

Krapinske Toplice – Vodeni park Aquae Vivae

Najveća atrakcija mjesta Krapinske Toplice zasigurno je kompleks unutarnjih bazena u vodenom parku Aqua Vivae. Na više od tisuću četvornih metara vodene površine pronaći ćete divovski kombinirani bazen (vanjski i unutarnji) s toboganima, gejzirima i slapovima, dječji bazen, bazen s umjetnim valovima, unutarnji bazen za plivanje te sličan vanjski, a posebna zanimljivost je bazen za ronjenje. Možda na svom odmoru u Zagorju niste očekivali ponudu stručnog tečaja ronjenja, ali to je danas lako dostupna aktivnost i u pravom bazenu. Imate priliku dogovoriti takozvani Discovery zaron uz pripremu, opremanje i sam zaron, apnea program ronjena uz stručnu podršku ili čak licencirani OWD tečaj. Uvijek se roni timski ili barem u tandemu uz instruktora ronjenja. To će biti doista jedinstven doživljaj na odmoru. Nezaobilazna ponuda wellnessa uključuje svijet sauna i različite vrste masaža.

Krapinske Toplice wellness smještaj

Aktivni odmor Krapinske Toplice

Nakon doručka u kući za odmor ili apartmanu ne morate se nužno svakog dana zaputiti u vodeni park iako bismo to sasvim razumjeli. Krapinske Toplice i njihova okolica skrivaju nekoliko pješačkih i biciklističkih staza. Omiljena pješačka staza je Toplički pješački prsten. Tehnički se radi o više označenih staza i puteljaka koji se dijele na medicinske, rekreativne te, najzahtjevnije, trim staze. Cikloturizam je uvijek popularna razonoda na zagorskim brežuljcima. Ovo područje nudi nekoliko staza različite težine. Ruta „Dva izvora“ spaja mjesta Krapinske Toplice i Tuheljske Toplice. Malo udaljenije rute vode vas kroz zapadno Zagorje, kroz južno Zagorje te kroz zapadno podnožje Medvednice. Spomenuta planina skriva Sljeme koje će vam za snježnih dana ponuditi pravu skijašku zabavu. Vjerovali ili ne, na Sljemenu ima sunčanih dana kada im ni u Zagrebu ni u Zagorju nema ni traga. Posjetite konjički klub u neposrednoj blizini Krapinskih Toplica, krenite u obilazak vinarija ili se okušajte u gljivarenju. Ljubitelji suvremenije adrenalinske akcije mogu birati između jednog od najvećih paintball poligona, vožnje quadovima ili offroad terencima pa čak i slobodnog pada u simulatoru.

Izaberite svoj apartman ili upravo onu kuću za odmor u mjestu Krapinske Toplice koju odavno priželjkujete i istinski se odmorite.

Iznajmljivači koji surađuju s NOVASOLom samo nam se trebaju javiti prije rezerviranja i dobit će čak 25 % popusta na rezervaciju.

Postanite iznajmljivač

Šteta bi bila ne upoznati destinaciju u kojoj živite. Rezervirajte svoj apartman ili kuću za odmor i iz svog privremenog doma saznajte koliko je vaša domovina čudesna.