Vukovar - kuće i apartmani za odmor

Vukovar se nalazi na krajnjem istoku kontinentalne Hrvatske i sjedište je županije. Ovo je dodirno područje povijesnih pokrajina istočne Slavonije i zapadnog Srijema. Ovo je područje u povijesti bilo važno sjecište bitnih prometnih pravaca, osobito riječnih. Od pamtivijeka se dolinom Dunava kroz vukovarsko područje prometovalo od sjeverozapada prema jugoistoku od čemu postoje ne samo zapisi nego i arheološki nalazi. Danas je Vukovar povezan turističkim brodovima s Bečom i Budimpeštom koji idu nizvodno sve do Rumunjske i Crnog mora.

Ferienhaus in Vukovar

Rijeke u Vukovaru

Ono što uvelike obilježava ovo područje i obilježavalo ga je u povijesti su doline velikih rijeka. Vukovar ima svoje dvije krasne rijeke, a to su Dunav i Vuka. Vukovarci vole Dunav ne samo zato što je najveća europska rijeka, već i zato što ih povezuje s Europom i svijetom, no vole i svoju lijepu Vuku. Mala i živahna rijeka nudi vam odlične mogućnosti za ribolov za topla vremena i klizalište zimi u čemu i sami Vukovarci redovito uživaju.

Vučedol Vukovar

Nekoliko kilometara južno od Vukovara nalazi se arheološki lokalitet Vučedol. U Hrvatskoj je to možda najznačajniji lokalitet eneolitika. Posebnim ga čini činjenica da su nalazi bili toliko vrijedni da je bilo moguće odrediti profil cjelokupne manifestacije jedne eneolitiče kulture – Vučedolska kultura. Najveći uspon spomenute kulture, dio Vučedolske kulture je i Vučedolski Orion koji se smatra najstarijim europskim kalendarom. Posuda s kalendarom pronađena je u današnjim Vinkovcima. To otkriće svjedoči o visokorazvijenijoj civilizaciji i kulturi prije više od pet tisuća godina. Posjetite i Muzej Vučedolske kulture.

Aktivnosti Vukovar

U Vukovaru se nalazi Hrvatski Dom Vukovar koji funkcionira kao kazalište, gdje se održavaju predstave, koncerti i izložbe, a u neposrednoj blizini nalazi se i Dvorac Eltz, u sklopu čijeg kompleksa se nalazi muzejska galerija Oranžerija. Kušajte neko od vukovarskih vina u nekom od restorana gdje se poslužuju i odlični lokalni specijaliteti. Osim spomenutog ribolova, ovdje je jako popularno obilaziti kraj biciklom, jer se radi o pretežno ravnom terenu. Posjetite pjeskoviti otok Ada na Dunavu koji je omiljeno kupalište Vukovaraca, a udaljen je svega pet minuta čamcem od središta grada. Oni željni tradicionalne elegancije mogu na obilazak grada tradicionalnim fijakerom ili okušati se u jahanju.

Pregledajte našu ponudu kuća i apartmana u Vukovaru i okolici i rezervirajte svoj odmor iz snova u Hrvatskoj.