Orahovica - apartmani i kuće za odmor

Orhaovica je maleni grad sa samo nekoliko tisuća stanovnika u srcu Slavonije na istoku kontinentalne Hrvatske. Iako mnogi pomisle na ravnicu kada se govori o Slavoniji, poznata vam je i izreka „nije sva Slavonija ravna“, a uz jugozapadni rub Orahovice protežu se obronci dviju planina, lijepih Papuka i Krndije. Planina Papuk je ujedno i park prirode. Ovdje ćete vidjeti šume i potoke na spoju ravnice i planine, što područje čini idealnim za lov, ribolov i aktivnosti na otvorenom poput vožnje biciklom ili šetnje prirodom. Orahovica dobila je ime po orahu pa ne propustite kušati tradicionalne slavonske poslastice s orahom, iako ni one bez njega ne zaostaju.

Ferienhaus in Orahovica

Znamenitosti u gradu Orahovica

Priroda i kulturno-povijesna baština Orahovice odlično su očuvani zahvaljujući posebnom društvu koje se još 1914. brine od lokalnim ljepotama da bi svi mogli u njima uživati. Zbog te skrbi i gostoljubivosti ćete se ovdje osjećati osobito lijepo. Ne propustite posjetiti lokaciju „Ružica grad“ sa srednjovjekovnom ruševinom samo 5 km jugoistočno od mjesta. Zauzima sam tisuća četvornih metara i to je najveća takva ruševina u ovom dijelu Hrvatske. U podnožju Ružice nalazi se njegovano umjetno jezero površine jednog hektra sa šetnicom i napajanjem čistom planinskom vodom. Jezero se nalazi na samo kilometar i pol udaljenosti od mjesta i okruženo je pitomom listopadnom šumom. Približno osam kilometara zapadno od Orahovice, na planini Krndija nalazi se pravoslavni manastir Svetog Nikole koji je sagrađen u šesnaestom stoljeću. U tom manastiru možete vidjeti freske iz tradicije poznate moravske škole slikarstva.

Aktivnosti i događanja u gradu Orahovica

Ljubitelji lokalne tradicije trebali bi posjetiti Orahovicu krajem proljeća. Tada se tijekom jednog tjedna odvija manifestacija „Orahovačko proljeće“. Već više od tri desetljeća možete vidjeti smotre kulturno-umjetničkih društava, tamburaških sastava i folklornih skupina ne samo iz Hrvatske već iz cijelog svijeta. Ljubitelji aktivnosti na otvorenom mogu uživati u raznim ponudama, od rekreacijskog jahanja, različitim sportskim terenima i igralištima, kao što smo spomenuli, lovu i ribolovu, planinarenju, biciklizmu, pa čak i adrenalinskoj off road zabavi.

Orahovica je idealno mjesto za odmor svima koji uživaju u aktivnostima na otvorenom, gurmanskoj ponudi i mirnom odmoru u dijelu kontinentalne Hrvatske koji je spoj ravnice i planine. Pregledajte ponudu i rezervirajte apartman ili kuću za odmor iz snova u Hrvatskoj!