Slatina | Odmor u zapadnoj Slavoniji

Slatina je gradić na sjeverozapadu Slavonije u kojem je proizveden prvi pjenušac u Hrvatskoj. Grad u kontinentalnoj Hrvatskoj oživljava stare brandove i tako nastavlja svoje povijesne tradicije sajmišta u organizaciji postojećih i stvaranju novih sajmova kroz sva godišnja doba. Pregledajte ponudu naših vila s bazenom, kuća i apartmana za odmor u Slatini i rezervirajte svoj smještaj još danas. Posjetite Sajam cvijeća i slastica u proljeće, Sajam obrtnika ljeti, Dane hrvatskog pjenušca na jesen, a ne propustite ni Advent u Slatini.

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Biciklizam

Slatina je pravi biciklistički raj koji je zanimljiv tijekom cijele godine zahvaljujući svom položaju između planine Papuk na jugu i rijeke Drave na sjeveru. Iskusni biciklisti uživat će na obroncima Papuka, dok će oni željni laganije vožnje odabrati nizinu uz Dravu. Grad i okolica raspolažu stazama koje su idealne za otkrivanje raznih zelenih krajolika. Lokalni biciklistički klub ne samo da organizira natjecanja već vam može i pomoći korisnim informacijama.

Planinarenje

Papuk zovu najljepšom slavonskom planinom. Njegovi su obronci idealni za šetnje i planinarenje. Obiluje šumama, livadama i potocima, a pružit će vam mir kakav ne možete doživjeti u užurbanoj gradskoj sredini. Posjetite lijepo selo Velika, posjetite Trenkovo s napuštenim dvorcem baruna Trenka, prijeđite preko Duboke do Jankovca. Možete otići na izlet kod izvora Veličanke ili na vidikovac Ivačka glava. Uporni neka se upute preko Pliša i Mališčaka do vrha planine.

Jahanje

Konji su oduvijek bili važan dio života u Slavoniji. Na području grada nalaze se čak sva konjička kluba, a za desetak minuta vožnje stižete do ergele u selu Višnjica. Ovdje se možete upoznati s osnovama jahanja ili jednostavno uživati u društvu plemenitih životinja, a o svemu se možete raspitati u ergeli.

Lov i ribolov

Na području Slatine postoji čak pet lovišta što svjedoči o dugoj tradiciji lova. Ovdje se lovi visoka i niska divljač, poput jelena, srna, veprova, zečeva, fazana, divljih gusaka i pataka. Sva lovišta se nalaze u prelijepim zelenim okruženjima. Ribolovom se možete baviti na umjetnim ribolovnim vodama poput jezera Javorica, Bajer i Bakić, ali i na rijeci Dravi. Nekoliko ribolovnih društava može vas odlično savjetovati, a budete li imali sreće, doći ćete u vrijeme kada se odvijaju natjecanja ne samo u ribolovu već i u pripremi „fiš-paprikaša“.

Slatina SAF – Street Art Festival

Početkom lipnja održava se ovaj zanimljivi ulični festival. Tijekom ta dva dana ožive gradske ulice, parkovi i trgovi na kojima možete pogledati filmske projekcije, grafitersku umjetnost, instalacije, plesne točke, akrobacije, koncerte i kazališne predstave. Nezaobilazne su degustacije tradicionalnih slavonskih specijaliteta.

Pregledajte našu ponudu u gradu Slatina, rezervirajte svoj smještaj i provedite odmor u Hrvatskoj.