Koprivnica, odmor u prijestolnici Podravine

Koprivnica je glavni grad povijesne regije Podravine te sjedište Koprivničko-križevačke županije. Legenda kaže da joj je ime dao ljutiti Bela IV. kojeg je konj zbacio sa sedla ravno u velike koprive koje ovdje rastu u izobilju. Vjerojatnije je da su je u srednjem vijeku tako nazvali po istoimenom potoku o kojem zapisi postaje još iz ranog trinaestog stoljeća. Danas u Koprivnici možete uživati u svim blagodatima ljekovite i zdrave koprive koju su domaćini prepoznali kao iznimno vrijednu nit oko koje predu suvremeno ruho grada i okolice. Možda poznajete njenu vrijednost i već ste vidjeli šampon od koprive, ali ovdje ćete pronaći ne samo kozmetiku već i juhe, savijače, kolače, popečke i tjesteninu od koprive. Nazdravite likerom odnosno rakijom od koprive, koju šaljivo nazivaju i koprivnjačom. Možda će vas opeći, ali na malo drugačiji način.

Smještaj Koprivnica

Putovanje Koprivnica

Kad pomislite na pitomu i nizinsku Podravinu koja se upravo kod Koprivnice otvara prema dolini rijeke po kojoj nosi ime, ne pomislite na planinarenje pa možda ni ne znate da ovdje više od pola stoljeća postoji čak četrdeset kilometara dug planinarski put koji povezuje dva gorja: istočne obronke Kalnika i zapadnu Bilogoru. Ne radi se o običnoj stazi već putu na kojem možete voditi planinarski dnevnik s pet kontrolnih točaka, a danas postoje i tiskani  oblici Koprivničkog planinarskog puta s najzanimljivijim informacijama i fotografijama s puta. Središte Koprivnice je jedna velika spomenička cjelina puna baroknih i historicističkih zdanja. Idealno razgledavanje uključuje šetnju ili vožnju biciklom. Zašto ne biste pronašli i razgledali svih osam lokacija spomenika biciklizmu u obliku – nećete vjerovati – bicikala. Krenite od onog kod središnje gradske rondele, zatim do sljedećeg preko Zrinskog trga pored Gradske vijećnice, nastavite u Nemčićevu i pronađite treći. Na Trgu mladosti napravite krug, jer se tamo nalaze čak tri, dok ćete posljednja dva pronaći u Školskoj ulici gdje se nalaze posljednja dva i samo nastavite u Muzej grada na istom mjestu.

Kontinentalna Hrvatska na svom sjeveru, na pola puta od Kalničkog gorja do rijeke Drave skriva lijepi grad Koprivnicu. Možda je kuća za odmor u nizini pored rijeke ili pak apartman u kalničkom podnožju pravi izbor za vas. Pregledajte našu ponudu u gradu Koprivnica i rezervirajte smještaj za svoje sljedeće putovanje.