search

Varaždin - kuće za odmor

Varaždin je grad kojeg jednostavno morate doživjeti! Nakon Zagreba, Varaždin je najznačajnije kulturno mjestu u Hrvatskoj.  Barokni Varaždin idealan je za ljubitelje kulture ali i opuštenog odmora u prirodi. Smjestio se uz obalu rijeke Drave i središte je Varaždinske županije. Imati ćete brojne mogućnosti dok ste u Varaždinu na odmoru! Grad obiluje znamenitostima i kulturnim manifestacijama. Odaberite Kontinentalnu Hrvatsku za svoje sljedeće putovanje i pritom posjetite grad kulture – Varaždin!

Smještaj - Varaždin  

NOVASOL ima veliki izbor predivnih kuća i apartmana za odmor okruženih zelenilom. Neke kuće za odmor nastale od su autohtonih drvenih kleti na brežuljcima. Renovirane u potpunosti danas su krasne vile za odmor koje imaju svoju priču. Odaberite neku od predivno uređenih i komfornih kuća za odmor u Varaždinu i započnite svoj odmor. NOVASOL ovdje obiluje kućama koje će vam pružiti odmor i privatnost.

Kulturna baština - Varaždin

Tvrđava pod nazivom Stari grad u kojoj je danas smješten Gradski muzej  jedna je od najimpozantnijih građevina Varaždina. U 16.stoljeću doživljava najveći procvat kada je preoblikovana u renesansu fortifikaciju. Kasnije je spala pod vlasništvo mađarsko-hrvatske obitelji Erdödy koja je napravila neke barokne promjene na tvrđavi.  U staroj jezgri grada u 17. stoljeću niću plemićke palače koje se grade sve do 19.stoljeća.  Varaždin je idealan grad za šetnje i razgledavanje arhitekture i predivnih palača koje će vas odvesti u neko drugo vrijeme. Izaberite neku od predivnih kuća iz NOVASOL ponude u Varaždinu i okolici uređene u autohtonom stilu pružiti će komfor i privatnost u ovom predivnom dijelu Hrvatske. Provedite nezaboravan odmor u baroknom gradu Varaždinu!

Što posjetiti u Varaždinu?  

Posjetite dvorište palače Varaždinske županije gdje se nalazi bista carice Elizabete (Sissi).  Gradskim grobljem također možete prošetati, koji je nastao prema projektu Hermanna Hallera u 19.stoljeću kao spoj skulpture i hortikulture. Posjetite neke od popularnih događanja  koji se ovdje održavaju poput varaždinskih baroknih večeri, ili poznati Špancirfest koji iz godine u godinu privlači sve veći broj turista. Oduševiti će vas i Purgari, odnosno Varaždinska građanska garda kao kulturno-povijesna atrakcija grada. Špancirfest se održava svake godine u kolovozu i nezaobilazan je festival u ovoj regiji! Povedite svoje mališane koji će uživati u brojnim aktivnostima koje se nude na festivalu. Rezervirajte još danas kuću za odmor iz NOVASOL ponude i povedite svoju obitelj i prijatelje na odmor u Varaždin!

Sportski sadržaji i manifestacije – Varaždin

U koje god godišnje doba posjetili Varaždin imati ćete dovoljno mogućnosti za ugodan i upotpunjen godišnji odmor. Razne manifestacije se ovdje održavaju poput biciklijada, varaždinskog polumaratona, golf turnira, Dravanature,  zimskog spusta po Dravi i slično. Kad god došli moći ćete pronaći nešto za sebe. Rezervirajte već danas svoj idealan smještaj u Varaždinu!

  Smještaj Varaždin