search

Samobor - kuće za odmor

Samobor je jedno od najljepših mjesta u Hrvatskoj! Znate li zašto?

Donosimo vam nekoliko zanimljivosti o Samoboru kojeg, ako već niste, morate posjetiti. Ljubitelje prirode, mira i opuštenosti ovo će mjesto očarati. Pravo je vrijeme da si priuštite odmor u kući iz snova okruženu zelenilom sa svojom obitelji i prijateljima. Pogledajte ponudu NOVASOL kuća za odmor u Samoboru i odaberite smještaj po vašim željama.

Samobor - grad tradicije i bogate povijesti

Nadomak glavnog grada Zagreba, dalje od velikih prometnica, buke i užurbanosti smjestio se ovaj povijesni gradić u zelenilu i prirodi. Grad bilježi razne povijesne artefakte koji potvrđuju njegov status u povijesti. Čuva se i danas povelja Bele IV kojom je Samobor bio uvršten u kraljevske gradove. Ostatci iz kamenog i kovinskog doba također govore o Samoboru kao prastarom naselju. Povijesna je baština ovdje nešto što je godinama održalo tradiciju i ljepotu samog grada koji se nadzire u pozadini glavnog hrvatskog grada Zagreba. Samobor je oduvijek bio ''veliki''grad u malom.

samobor

Dvadesetih godina 19.stoljeća rijetki pisani dokumenti svjedoče o fašničkom veselju koje se ovdje njeguje. U Samoborskom muzeju čuva se podatak o tome kako se 1828. traži iznajmljivanje dvorane za fašnički bal. Duga je to tradicija koja traje i danas. Svake se godine fašnik održava na Trgu kralja Tomislava sa bogatim programom. Preporučamo vam da posjetite Samobor u vrijeme fašnika jer je to jedna od većih i poznatijih manifestacija u ovim krajevima.

Raj za ljubitelje netaknute prirode ali i za gurmane

U Samobor će rado doći i pravi gurmani i ljubitelji tradicionalnih recepata i specijalitete. Prije svega Samobor je najpoznatiji po svojim kremšnitama, koje su ovdje stvarno najbolje! Nakon što se probudite u svojoj kući za odmor spustite se do centra i uz omiljenu šalicu kave okusite najslasnije kremšnite. NOVASOL vam nudi potpuno opremljene kuće za odmor sa bazenom ili bez ovisno o vašim željama! Pogledajte NOVASOL smještaj u Samoboru i započnite svoj odmor odmah.

Samoborski bermet probajte taman prije ručka, radi se o aperitivu tajne recepture. Ujedno probajte muštardu, pikantni umak od gorušice i slatkog mošta koji se odlično sljubljuje uz mesne specijalitete.

Samoborsko gorje i Žumberak  su pravo mjesto za gljivare. Ukoliko znate brati gljive ovdje ćete uživati, a ako i ne, kupite gljive na tržnici i u udobnosti svoje kuće za odmor skuhajte juhu od gljiva. NOVASOL kuće za odmor imaju potpuno opremljenu kuhinju gdje ćete moći pripremati ukusna jela. Juha pripremljena od svježe ubranih gljiva ima poseban ukus.

Nakon ručka prošetajte parkom prirode Žumberak, izaberite neku od pješačkih staza poput ''staze Kneževa'' i upoznajte samoborsko gorje. Mnogo je staza na raspolaganju! Odaberite neke od njih i provedite dan u prirodi sa svojom obitelji i prijateljima. Uz pješačke staze nude se i edukativne, biciklističke i planinarske staze. Uz Samobor NOVASOL ima brojne kuće za odmor okružene zelenilom diljem Kontinentalne Hrvatske

Rezervirajte svoj smještaj iz NOVASOL ponude i provedite nezaboravan odmor u Hrvatskoj!