search

Plitvička jezera - kuće za odmor

Jeste li posjetili Plitvička jezera

Provedite odmor u jednoj od predivnih kuća iz NOVASOL ponude u neposrednoj blizini najvećeg nacionalnog parka u Hrvatskoj! Plitvička jezera su ujedno i općina u sjeveroistočnom dijelu Ličko-senjske županije. Sjedište je u mjestu Korenica u podnožju ličke Plješivice, 20 kilometara od Nacionalnog parka. Općina Plitvička jezera ima mnoge pogodnosti za bezbrižan odmor poput izvorišta pitke vode, bogatstvo šuma, razvijenog seoskog turizma kao i brojne šetnice u prirodi. Zaljubljenici u prirodu ovdje će pronaći svoj mir i provesti nezaboravne dane odmora. Plitvička jezera još su 1979.godine upisana na listu UNESCO - svjetske baštine. 

NOVASOL je izabrao kuće za vas u ovom predivnom krajoliku koji će vam pružiti sve blagodati jedinstvenog odmora.

smjestaj plitvicka jezera

Kuće za odmor Plitvička jezera

Plitvička jezera oduševiti će vas u potpunosti. Predivni slapovi, netaknuta priroda, svježi zrak, šetnje kroz prirodne ljepote relaksirati će vas i napuniti energijom! Rezervirajte smještaj iz NOVASOL ponude i posjetite Plitvička jezera! Kuće i apartmani za odmor iz NOVASOL ponude kompletno su opremljeni te idealni za godišnji odmor s obitelji. Rezervirajte kuću s bazenom u blizini Plitvičkih jezera i nakon duge šetnje prirodom čeka vas komforna kuća i dodatni sadržaji gdje se možete u potpunosti opustiti. Uživajte u udobnosti svoje kuće za odmor i istražite predivno područje Plitvičkih jezera.

Plitvička jezera smještena su u srcu Hrvatske. Sastoje se od 16 prekrasnih plavo-zelenih jezera povezanih nizom slapova i kaskada u obliku lanca kroz šumovitu dolinu. Bez obzira u koje godišnje doba posjetite Plitvička jezera, ona će Vas svaki put iznova oduševiti te svaki put kada se budete vraćali imat ćete osjećaj kao da ste tamo prvi put. Pogledajte koje još sve zanimljivosti možete ovdje pogledati dok ste na odmoru.

plitvička jezera smjestaj

Plitvička jezera – što sve posjetiti?

Rastoke

Nastale su igrom prirode na utoku rijeke Slunjčice u rijeku Koranu. Priroda se je poigrala modrozelenim vodama rijeke te ih rastočila u mnoštvo pršatavih slapova od kojih su najljepši Buk, Hrvoje i Vilina kosa. Rastoke su zapravo prvi uvod u Plitvička jezera. Za razliku od tih jezera Rastoke su posebne po tome što se u to bogatstvo zelenila po otočićima i hridima pred tristo godina ispreplelo ljudsko naselje s mlinovima.

Špiljski park Grabovača pokraj Perušića

Grabovača je uzvišenje-brdo, dio kontinentskog dijela srednjeg Velebita, smještena između ličke krške zaravni i Perušićkog polja. Nalazi se na 770 m nadmorske visine. Šest špilja i jedna jama od kojih su čak tri špilje na popisu zaštićenih nacionalnih geomorfoloških spomenika prirode.

Muzej Like

Regionalni muzej skrbi za svu pokretnu spomeničku baštinu, te za nepokretne spomenike kulture na području regije Like, danas kontinentalnog dijela Ličko-senjske županije.

Rodna kuća Nikole Tesle

Memorijalni centar je zamišljen da objedinjuje više disciplina: znanost, umjetnost, turizam te okuplja razne tipove korisnika: od djece do medijskih umjetnika.