search

Kuće za odmor Kontinentalna Hrvatska

 

Kontinentalna Hrvatska prepoznatljiva je po svojoj raznolikosti. Nudi miran, opušten i revitalizirajući odmor u prirodi te u brojnim toplicama u kojima se možete opustiti, ali i ludu zabavu i mnoštvo sadržaja u Zagrebu, glavnom gradu Hrvatske. Pogledajte NOVASOL ponudu kuća za odmor u kontinentalnoj Hrvatskoj i izaberite nešto za sebe.  Kontinentalna Hrvatska ima razvijen zdravstveni turizam, ali i ruralni koji obiluje prekrasnim kućama u netaknutoj prirodi. Na vama je da izaberete savršeno mjesto za svoj nezaboravan odmor, a u NOVASOL ponudi toga ne nedostaje. NOVASOL kuće za odmor smještene su u predivnom krajoliku kontinentalne Hrvatske te nude divan odmor. NOVASOL kuće za odmor s bazenom i dodatnim sadržajima za djecu, te ostalim zabavnim sadržajima poput stolnog tenisa, pikada, taverne za zajednička druženja i slično namijenjene su vašem odmoru i relaksaciji. Uz to, mnoštvo NOVASOL kuća za odmor nude i privatni wellness; saunu i hidromasažni bazen, stoga sve imate upravo u kući za odmor.

Glavni grad Hrvatske Zagreb i okolica

Glavni grad Hrvatske te ujedno i administrativno, kulturno, gospodarsko i političko sjedište. U Zagrebu živi četvrtina ukupnog stanovništva Hrvatske. Grad je bogate povijesti, zanimljive arhitekture, brojnih kulturnih i zabavnih manifestacija. Zagreb je i grad kulture s tridesetak kazališta i isto toliko muzeja te mnogobrojnim galerijama. U zimskim danima najviši vrh Medvednice, Sljeme, postaje središte Svjetskog skijaškog kupa. Ukoliko dolazite u Zagreb u prosincu, nikako ne smijete propustiti advent koji je proglašen najboljim u Europi. Odaberite NOVASOL apartman u Zagrebu ili kuću za odmor nadomak Zagreba okruženu zelenilom iz NOVASOL ponude smještaja i rezervirate svoj idealan smještaj već danas! Ukoliko ste ljubitelj obiteljskog odmora pogledajte ponudu NOVASOL kuća za odmor u blizini Zagreba u mirnijem okruženju.

apartmani zagreb

Sjeverno od Zagreba smješteni su divni gradovi u kojima NOVASOL ima predivne kuće za odmor. Ovo se područje naziva središnja Hrvatska te je prava oaza mira i opuštenosti daleko od buke i svakodnevnice pružiti će jedinstven odmor. Smještena je sjeverno i sjeverozapadno od glavnog grada Zagreba i skriva mnoštvo srednjovjekovnih gradova koje vrijedi posjetiti poput Varaždina i Koprivnice, muzeja i dvoraca u blizini poput dvorca Trakošćan koji mami sve više posjetioca iz godine u godinu. Muzej krapinskih neandertalaca impresivno je mjesto koje se nalazi se u blizini jednog od najvećih paleontoloških nalazišta u Europi.

apartman zagreb

Odmor u Slavoniji

Poljoprivredno je najrazvijenija regija u Hrvatskoj. Zahvaljujući potocima, rječicama te očuvanim šumama Slavonija se može pohvaliti lovnim, ribolovnim i seoskim turizmom. Gosti koji žele mirniji odmor rado će doći u ove krajeve. Rijeke Sava, Drava i Dunav okružuju Slavoniju te joj poklanjaju predivne krajolike. Dvorci i ljetnikovci su u Slavoniji česta pojava, a neki od njih pretvoreni su u muzeje, a drugi u hotele. Najveći grad je Osijek koji nudi brojne zanimljivosti i manifestacije. Baranja je prirodno odvojena cjelina koja se prostire između Drave, Dunava i granice sa Mađarskom. Kopački rit je osobito značajan ornitološki prostor, prirodno stanište za 285 vrsta ptica. Osim ptica tu su i vodozemci, gmazovi te oko 54 vrste sisavaca. Kopački rit zanimljivo je mjesto za odmor i opuštanje u prirodi. Od većih gradova možete posjetiti Osijek, Vukovar, Slavonski Brod, Požegu i druge gradove. Ne zaboravite posjetiti Kutjevački podrum u Kutjevu i kušati odlična vina ovog područja. Gastronomija u Slavoniji bazira se na mesu, riječnoj ribi i tradicionalnim slasticama. Probajte fiš-paprikaš, sarmu, čobanac, i ostala tradicionalna slavonska jela te slastice poput paprenjaka, orahnjače i sl.

Lika spoj kontinentalnog i primorskog dijela Hrvatske

Povijesno-geografska regija u jugozapadnom dijelu Hrvatske između Velebita na zapadu te Plješevice i masiva Kapele na istoku. Lika spaja kontinentalni i primorski dio Hrvatske. Prirodna jezera koja se moraju posjetiti u Lici, Plitvička jezera, najstariji su i najposjećeniji nacionalni park u našoj zemlji. 

  kuca za odmor plitvicka jezera

Park je uvršten na popis svjetske prirodne baštine UNESCO-a još 1979. To je šumoviti planinski kraj koji broji 16 jezera i jezeraca modrozelene boje, a vodom ih pune potočići i rječice. Idealno odredište za sve one koji vole aktivan odmor je planina Velebit koja je najveća planina u Hrvatskoj. Označene planinarske staze, preko 20 planinarskih kuća, skloništa i domova nalazi se uzduž planine. Cijelo područje planine zaštićeni je park prirode, dok su Sjeverni Velebit i Paklenica nacionalni parkovi. Izaberite NOVASOL kuću za odmor u Ogulinu ili u blizini Plitvičkih jezera i krenite u istraživanje Like te provedite opušten odmor u netaknutoj prirodi. Pogledajte ponudu NOVASOL smještaja  u Kontinentalnoj Hrvatskoj.