search

Krapina – kuće za odmor

Provedite odmor u predivnom gradiću Krapini, smještenog u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Krapina je sjedište Hrvatskog zagorja ali i glavni grad Krapinsko-zagorske županije! Jeste li znate da je grad smješten uz rijeku Krapinčicu i da je po njoj dobio ime? Nekada je ova rijeka bila puna riba (šarana) koji se na kajkavskom narječju kažu krap. Izaberite neku od predivnih kuća za odmor iz NOVASOL ponude u Krapini i okolici istražite još uvijek neotkrivene ljepote ovog kraja! Čekaju vas autohtono uređene kuće za odmor, zelenilo i predivan krajolik. Povedite cijelu obitelj na nezaboravan odmor u Hrvatsko zagorje!

smještaj krapina

Krapinske legende

Posjetite stari grad kojim dominira Krapinska srednjovjekovna utvrda sagrađena na brežuljku i saznajte više o jednoj od najpoznatijih hrvatskih legendi Crnoj kraljici! Saznajte više i o poznatoj legendi o braći Čehu, Lehu, Mehu i njihovoj sestri Vilini koju je opisao, prema narodnoj predaji, Ljudevit Gaj!

Krapinski pračovjek 

Ukoliko već niste posjetili Krapinu sigurno ste čuli da su upravo ovdje pronađeni ostaci neandertalskog tipa pračovjeka, na Hušnjakovu brdu! Krapinski pračovjek živio je u polupećini i ostaci se nalaze u muzeju kojeg obavezno morate posjetiti. Ovo je ujedno i jedno o najbogatijih paleoantropoloških nalazišta u cijelome svijetu.

Posjetite Muzej krapinskih neandertalaca i naučite nešto više o povijesti i načinu života naših dalekih predaka. Na vanjskoj dijelu doživjeti ćete nešto posebno, a to je rekonstrukcija krapinskog pračovjeka i njegove obitelji kao i nekih životinja iz tog vremena. Na brdu Josipovac vidjeti ćete i mnoge skulpture od drva naših poznatih kipara.

Povijesno-kulturna baština Krapine

Zvučno ime hrvatske povijesti 19.stoljeća je svakako Ljudevit Gaj koji je poznat kao idejni vođa hrvatskog narodnog preporoda! Izdao je hrvatski pravopis i počeo s izdavanjem novina ''Danica''Ljudevit je rođen u Krapini 1809.godine.  Posjetite njegovu rodnu kuću ali i predivnu baroknu crkvu sv. Marije Jeruzalemske na Trškom vrhu koja slovi za jednu od najljepših crkava u ovom dijelu Hrvatske.

Pogledajte NOVASOL ponudu kuća za odmor u ovom kraju i izaberite svoj smještaj iz snova, a zatim se zaputite u Krapinu na odmor. Pogledajte i ostalu ponudu smještaja u Kontinentalnoj Hrvatskoj. Izaberite NOVASOL smještaj u Krapini po vašim željama i provedite nezaboravan odmor u Hrvatskoj!