search

Zagreb - apartmani i kuće u glavnom gradu!

Glavni grad Hrvatske, te ujedno i administrativno, kulturno, gospodarsko i političko sjedište. U Zagrebu živi četvrtina ukupnog stanovništva Hrvatske. Zagreb je grad bogate povijesti, zanimljive arhitekture, brojnih kulturnih i zabavnih manifestacija. Zelene površine krase središte grada kao i ostale dijelove grada, a najpopularniji park je Zrinjevac u centru poznat po aleji platana koje su dovezene iz Trsta prije stotinjak godina.

zagreb

Zanimljivosti metropole

Predivno Strossmayerovo šetalište na Gornjem gradu u večernjim satima poprima romantičnu notu, a s njega se pruža divan pogled na cijelu metropolu. Do Gornjeg grada možete stići uspinjačom koja je proglašena najkraćom na svijetu jer gore stižete za 55 sekundi.

Kuće za odmor Zagreb

Za ljubitelje botanike u centru grada nalazi se botanički vrt koji broji više od 10 000 biljnih vrsta. Nadomak središtu nalazi se i Medvednica, omiljeno izletište Zagrepčana. U istočnom djelu grada nalazi se najveći zagrebački park Maksimir gdje je smješten i zoološki vrt. Zagreb je i grad kulture s tridesetak kazališta i isto toliko muzeja te mnogobrojnim galerijama. Sportsko-rekreacijski centar Jarun nudi biciklističke i pješačke staze te odmor i osvježenje u ljetnim danima, jer Jarun ljeti zovu i ''zagrebačko more’’.

Luksuzni apartmani Zagreb

Prošetajte se i Bundekom. Jezero Bundek čine Veliko jezero i Malo jezero. Na Velikom jezeru uređena je obala veličine 10 000 m² na kojoj tijekom ljetne sezone za sigurnost kupača brine spasilačka služba, stoga se možete kupati bez straha. Tijekom sezone kupanja redovito se prati kvaliteta vode kupanje. Malo jezero ostavljeno je kao prirodno stanište mnogobrojnih biljnih i životinjskih vrsta. Za najmlađe sigurni smo najveći doživljaj biti će posjet ZOO-u koji broji preko 350 vrsta sa skoro 8000 jedinki sisavaca, ptica, gmazova, vodozemaca, riba i beskralješnjaka s gotovo svih kontinenata. (Podatak preuzet sa stranicam Turističke zajednice grada Zagreba). Omiljeno je mjesto za opuštanje i razonodu, a veliku pozornost posvećuje edukaciji posjetitelja kroz specijalizirane programe i događanja vezana uz svijet prirode (biologija vrsta, staništa, itd.) te zaštiti zaštićenih i ugroženih životinjskih vrsta.

Wellness apartmani Zagreb

Zimski Zagreb

U zimskim danima najviši vrh Medvednice, Sljeme, postaje središte Svjetskog skijaškog kupa. Ivica i Janica Kostelić, najpoznatiji hrvatski skijaši, upravo su na Sljemenu započeli svoju uspješnu karijeru, marljivo trenirajući na sljemenskim padinama. Sljeme je i u ostalim godišnjim dobima popularno izletište. Ono što nikako ne smijete propustiti u Zagrebu je advent koji je nekoliko godina zaredom proglašen najboljim u Europi. Advent je toliko raskošan, pun događanja i programa kroz ćitavi prosinac da ga jednostavno morate doživjeti. Možete se klizati, uživati u raznim koncertima, ispijati kuhano vino, uživati u slasticama i šetati se bajkovitim Zagrebom koji u prosincu ima novo ruho.

Pronađite upravo onu pravu kuću za odmor ili apartman u Zagrebu i njegovoj okolici koji vam odgovara - rezervirajte još danas!