search

Kuće za odmor Zagreb

Glavni grad Hrvatske, te ujedno i administrativno, kulturno, gospodarsko i političko sjedište. U Zagrebu živi četvrtina ukupnog stanovništva Hrvatske. Zagreb je grad bogate povijesti, zanimljive arhitekture, brojnih kulturnih i zabavnih manifestacija. Zelene površine krase središte grada kao i ostale dijelove grada, a najpopularniji park je Zrinjevac u centru poznat po aleji platana koje su dovezene iz Trsta prije stotinjak godina. Najveći dio kontinentalne Hrvatske gravitira upravo ovoj metropoli. U Zagreb lako stižete automobilom, vlakom ili autobusom, a tu je i najveća hrvatska međunarodna zračna luka u obližnjoj Velikoj Gorici. Grad je povezan tramvajskim i autobusnim linijama tako da možete na odmor opušteno bez automobila, a uvijek možete po želji unajmiti vozilo poželite li otići na izlet u neku zelenu oazu izvan metropole kojih ima krenete li u bilo kojem smjeru. 

U Zagrebu se nude brojni restorani, kavane i slastičarnice gdje možete probati razne tradicionalne, ali i suvremene specijalitete. Ukoliko rezervirate apartman u Zagrebu iz NOVASOL ponude i poželite si nešto sami skuhati, posjetite gradsku tržnicu Dolac u centru grada. Dolac je stoljećima kultno mjesto okupljanja, trgovanja i uživanja u hrani i svježim namirnicama. Ima otvoreni i zatvoreni dio, gdje se nude sve namirnice koje su vam potrebne za pripravljanje jela. Zagreb je urbani grad koji se svakim danom sve više razvija i privlači mnogobrojne goste. Poželite li mirniji odmor ili kombinaciju mirnog i urbanog, imamo nekoliko prijedloga što posjetiti u okolici glavnog grada. Park prirode Medvednica divno je mjesto za kratki predah od gužve. Stanište je to brojnim biljnim i životinjskim vrstama, a bogato je kulturnim i geološkim znamenitostima. Pećina Veternica, koja se prostire na 10 četvornih kilometara krškoga stjenovitog terena jedna je od njih. Glavna pećina dulja je od 2 kilometra, a za posjetitelje je otvoreno prvih 380 metara.

Apartmani Zagreb

Zanimljivosti metropole

Predivno Strossmayerovo šetalište na Gornjem gradu u večernjim satima poprima romantičnu notu, a s njega se pruža divan pogled na cijelu metropolu. Do Gornjeg grada možete stići uspinjačom koja je proglašena najkraćom na svijetu jer na vrh stižete za 55 sekundi.

Kuće za odmor Zagreb

Za ljubitelje botanike u centru grada nalazi se botanički vrt koji broji više od 10 000 biljnih vrsta. Nadomak središtu nalazi se i planina Medvednica, omiljeno izletište Zagrepčana u svim godišnjim dobima. U istočnom djelu grada nalazi se najveći zagrebački park, Maksimir, gdje je smješten i zoološki vrt, najveći u Hrvatskoj. Zagreb je i grad kulture s tridesetak kazališta i isto toliko muzeja te mnogobrojnim galerijama. Sportsko-rekreacijski centar Jarun nudi biciklističke i pješačke staze te odmor i osvježenje u ljetnim danima, jer Jarun ljeti zovu i ''zagrebačko more’’.

Luksuzni apartmani Zagreb

Prošećite i Bundekom. Jezero Bundek čine Veliko jezero i Malo jezero. Na Velikom jezeru uređena je obala veličine 10 000 m² na kojoj tijekom ljetne sezone za sigurnost kupača brine spasilačka služba, stoga se možete kupati bez straha. Tijekom sezone kupanja redovito se prati kvaliteta vode kupanje. Malo jezero ostavljeno je kao prirodno stanište mnogobrojnih biljnih i životinjskih vrsta. Za najmlađe sigurni smo najveći doživljaj biti će posjet ZOO-u koji broji preko 350 vrsta sa skoro 8000 jedinki sisavaca, ptica, gmazova, vodozemaca, riba i beskralježnjaka s gotovo svih kontinenata. Omiljeno je mjesto za opuštanje i razonodu, a veliku pozornost posvećuje edukaciji posjetitelja kroz specijalizirane programe i događanja vezana uz svijet prirode (biologija vrsta, staništa, itd.) te zaštiti zaštićenih i ugroženih životinjskih vrsta.

Wellness apartmani Zagreb

Na samo desetak kilometara od Zagreba nalazi se Etno park Zagreb koji će vas uvesti u zelenu oazu, dalje od gradskih svjetla i visećih reklama. Tu ćete moći šetati, posjetiti neke od povijesnih starina, uživati u pogledu na voćnjak i ispijati čaj u ljetnikovcu. Posjet Etno parku je odličan izbor za napuniti baterije mirom i mirisima prirode. Isto jedno tako divno mjesto je i Vuglec Breg u Hrvatskom zagorju. Posjetite seosko gospodarstvo obitelji Vuglec i uživajte u starim običajima, pogledu na razigrane životinje i lokalnim specijalitetima. Od tud se možete zaputiti do grada Krapine gdje preporučamo posjetiti Muzej krapinskih neandertalaca. Još jedan zanimljiv muzej nalazi se u mjestu Kumrovec pod nazivom ''Staro selo'' gdje posjetiteljima dočarava život davnijih vremena. Tu se nalazi rodna kuća Josipa Broza Tita. Hrvatsko zagorje je prepuno starih dvoraca, muzeja, tradicionalnih kleti, ali i suvremenih vinskih podruma. Izaberite kuću za odmor sa pogledom na brežuljke Hrvatskog zagorja, ili vinograde. Posjetite vinske podrume i uživajte u izvrsnom vinu kao i u pričama lokalnih vinara. Neke od kuća za odmor opremljene su saunom i whirpoolom stoga ćete moći uživati u potpunom opištanju u udobnosti odabrane kuće za odmor. Možete posjetiti i neke od toplica u ovim krajevima poput Krapinski, Varaždinskih ili Terme Jezerčica.

Bez posjete najvećem i najimpozantnijem dvorcu u Hrvatskoj ne možete završiti putovanje okolicom Zagreba. Dvorac Trakošćan obitelji Drašković jednostavno ostavlja bez daha.  Ujedno dvorac je kulturno dobro koje se sastoji od dvorca, perivoja i šume s parkom.

Zagreb zimi

U zimskim danima najviši vrh Medvednice, Sljeme, postaje središte Svjetskog skijaškog kupa. Ivica i Janica Kostelić, najpoznatiji hrvatski skijaši, upravo su na Sljemenu započeli svoju uspješnu karijeru, marljivo trenirajući na sljemenskim padinama. Sljeme je i u ostalim godišnjim dobima popularno izletište. Ono što nikako ne smijete propustiti u Zagrebu je advent koji je nekoliko godina zaredom proglašen najboljim u Europi. Advent (Došašće) je toliko raskošno vrijeme, puno događanja i programa kroz čitavi prosinac da ga jednostavno morate doživjeti. Možete se klizati, uživati u raznim koncertima, ispijati kuhano vino, uživati u slasticama i prošetati bajkovitim Zagrebom koji u prosincu ima novo ruho.

Pronađite upravo onu pravu kuću za odmor ili apartman u Zagrebu i njegovoj okolici koji vam odgovara - rezervirajte još danas!