Ligurija, milijun panoramskih pogleda

Ligurija (tal. Liguria) je jedna od najmanjih i najosebujnijih talijanskih regija, prekrasnih krajolika, strmih klifova, čistog mora. Proteže se u obliku polukruga oko zaljeva njenog glavnog grada prelijepe Đenove (tal. Genova), najsjevernije luke Tirenskog mora.

Ligurija

Popularne kuće za odmor u Ligurija

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Ligurija

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Ligurija

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Ligurija

Loading...

Putovanje u Liguriju

Zbog svoje posebnosti mnoga su mjesta ove regije proglašena svjetskom baštinom. Gosti putuju u Liguriju iz različitih pobuda: more i plaža, povijest i umjetnost, noćni život i zabava, odmor, sport i razonoda, šoping. Provjerite što sve Ligurija nudi, osim prekrasnih krajolika od kojih zastaje dah.

Ligurija je regija koja se od Alpi strmoglavo spušta u more. Planine čine više 65% površine ove regije dok je njen obalni pojas dužine 330km, a proteže se od Monaka i Francuske do Toskane. Obuhvaća četiri područja odnosno grada; Savonu, Imperiju, Đenovu i La Speziu, od kojih je jedan ljepši od drugog. Duž Ligurijske rivijere, među strmim liticama, nalaze se neke od najljepših talijanskih pješčanih plaža. S litica se pruža nezaboravan pogled na Ligursko more, gdje možete vidjeti kitove, a za izrazite vidljivosti i susjednu Korziku.

Mnogo je odredišta duž obale u kojima možete pronaći smještaj: Camogli, Portofino, Tigullio Tellaro, Lerici, Porto Venere, Santa Margherita, Rapallo i ostali pitoreskni gradići. Okrenuti prema moru, u svom zaleđu skrivaju mnogobrojne maslinike i vinograde te nude brojne mogćnosti izleta.  

Ovdje se organiziraju događanja poznata na svjetskoj razini, kao Festival di Sanremo u istoimenom gradiću. Cinque Terre, odnosno pet pitoresknih ribarskih gradića izgrađenih na litici nad morem, proglašeni su svjetskom baštinom pod zaštitom UNESCO-a. Prošećite poznatom Stazom ljubavi (tal. Via dell'Amore) s prekrasnim vidikovcima. Slijedi Portovenere s crkvom Sv. Petra i utvrdom s koje se pruža prekrasan pogled na cijeli zaljev, također pod UNESCO-vom zaštitom, kao i ligurski otoci Palmaria, Tino i Tinetto.

Gastronomske delicije Ligurije

Dopustite da vas omame mirisi tradicionalnih ribljih specijaliteta iz malih romantičnih restorana. Iz Ligurije potječe poznati pesto genovese, odnosno pest od pinjola, bosiljka i parmezana. Nakon što ste pesto kušali u restoranu, pokušajte ga spremiti u Vašem smještaju u Liguriji. Za pripremu pesta bit će vam potrebno maslinovo ulje, no kao i ostale talijanske regije i ova proizvodi vrhunska maslinova ulja i vina. Vrhunska vina koja valja kušati uz lokalne specijalitete su il Vermentino, l’Ormeasco, il Rossese di Dolceacqua. Budite odvažni i naručite gattafi, pržene raviole sa začinskim biljem, bakalar u juhi uppa di ciuppi, buridda ili sardine, kojih ovdje ima u izobilju. Za kraj odaberite tortu, ali nemojte Pasqualinu: ona je napravljena od povrća, sira i jaja i jede se kao glavno jelo. Svoj boravak zasladite amaretima (tal. Amaretti, keksi od badema) koji odlično pristaju uz vino.