Kampanija, odmor bez predaha

Kampanija (tal. Campania) jedna je od najljepših talijanskih pokrajina, dinamična i s prizorima koji oduzimaju dah. Prekrasan krajolik, fantastična obala i kristalno plavo more, kulturne znamenitosti i njena povijest čine je omiljenom destinacijom.

campania

Popularne kuće za odmor u Kampanija

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Kampanija

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Kampanija

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Kampanija

Loading...

Putovanje u Kampaniju

Kampanija se smjestila na jugu Italije, iznad Basilicate i Kalabrije . Njena dugačka obala okupana je Tirenskim morem. Razvedena obala koja među nedostupnim stijenama skriva prekrasne uvale i skrivene plaže, bujna mediteranska vegetacija, pitoreskni gradići i puno sunčanih dana osobine su juga Italije.

Povijest ove regije burna je i zanimljiva. O tome svjedoče mnoge arheološke iskopine, dorski hramovi, rimske i grčke terme, vile i akropole. Ljubitelji povijesti i arheologije moraju doći u Kampaniju, ona je obavezna stanica nakon posjeta Rimu. Najveći i najvažniji arheološki muzej u Europi nalazi se upravo u Napulju.

Znamenitosti Kampanije

Mnogo je priča o glavnom gradu Napulju (tal. Napoli). Živopisne ulice i ljudi, oduševiti će vas svojom dinamikom. Znamenitosti Napulja su nebrojene: Bazilika San Gennara, španjolske četvrti iz XVI stoljeća sagrađene za Španjolsku vojsku, Kapela San Severo, simbol barokne arhitekture, dvorac Castel dell'Ovo, katakombe sv. Gennara i mnoge druge! Najveći grad južne Italije s čak milion stanovnika rijetko miruje. Gradske plaže, ulice i trgovi, mnogi barovi i restorani, dućani… uvijek su prepuni ljudi. 

Blizu Napulja nalazi se i vulkan Vezuv, koji je 79. godine uništio Pompei, koji su sagradili Rimljani. Pompej je bio zatrpan pod slojem pepela čak 1600 godina prije nego što je slučajno otkriven. Do vrha Vezuva se možete i popeti, ako ste dovoljno hrabri i imate volje hodati uređeno je čak 11 pješačkih staza.

Vaš izlet Kampanijom neka se nastavi posjetom predivnom gradiću Amalfi poznatom po ljepoti obale na koju pristižu turisti iz čitavog svijeta. Posjetite katedralu Sant'Andrea, okusite špagete s plodovima mora, a nakon torte caprese, odličnog deserta, popijte izvorni limoncello, liker od limuna koji je ovdje specijalitet.

Poznata turistička destinacija Kampanije je i Sorrento zbog svojih plaža i svoje povijesne baštine; katedrale i crkve sv. Franje Asiškog, muzeja Correale di Terranova sa brojnim predmetima Grka i Rimljana, ostataka dvije prekrasne vile, Villa di Pollio Felice poznate i pod imenom Bagni della Regina Giovana i Villa di Agrippa Postumo.

Ne možete otići iz Kampanije bez da ste posjetili barem jedan od njenih međunarodno poznatih otoka; Ischiu ili Capri. Otoci su dostupni tijekom cijele godine te osim predivnih plaža i prirodnih ljepota, arheoloških znamenitosti i luksuznih dućana, Capri je posebno poznat po noćnom životu.

Gastronomski užici Kampanije

Tko još ne zna da je najpoznatije jelo Napulja upravo pizza? U Napulju ćete pojesti najbolju pizzu začinjenu baš kao nekad sa tri glavna sastojka: mozzarellom, umakom od rajčice i bosiljkom. Ne zaboravimo drugo najpopularnije talijansko jelo koje je doživjelo ovdje svoj bum, a to su špageti. Jela od tjestenine ovdje su lagana, jednostavna i aromatična, posebno jela s plodovima mora kojih ovdje ima u izobilju. Spomenuti ćemo još nekoliko delicija koje valja isprobati: minestra maritata, la parmigiana di melanzane, la caprese i gnocchi alla sorrentina.

Mještani posvećuju veliku pažnju i pripremi slastica od kojih su ovdje izvorni savršeni mali kolačići od tijesta umočeni u rum - il babà – koji će se rado utopiti u vašem sladoledu, zatim la pastiera, poznata cassata napoletana i lisnato tijesto sa domaćim sirom. Uz ove slasne delicije i Kampanija nudi vrhunsko izvorno vino, kao što su il Greco di Tufo, l’Aglianico, il Fiano di Avellino.