Apulija, odmor na jugu Italije

Želite li provesti nezaboravan godišnji odmor odaberite Apuliju (tal. Puglia), savršenu ljetnu destinaciju koja će vas ostaviti bez daha. Dugačke pješčane plaže, krajolici kao iz bajke uz mirise i okuse Mediterana, sastojci su za odmor iz snova, na jugu Italije.

Apulija je bogata prirodnim ljepotama, nacionalnim parkovima, zaštićenim prirodnim rezervatima i ujedno povijesnim i arheološkim znamenitostima. Stanovnici Apulije ostavili su za sobom antikne, renesansne i barokne palače, crkve, bazilike, katedrale, dvorce.

Apulija

Popularne kuće za odmor u Apulija

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Apulija

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Apulija

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Apulija

Loading...

Omiljene destinacije Apulije

Castel del Monte, pod zaštitom UNESCO-a i brojne kule duž obale Apulije svjedoci su burne povijesti. Odaberite za svoj odmor glavni grad Apulije, Bari s prekrasnom bazilikom sv. Nikole, grad prepun događanja. Ne manje živahan je Lecce, sa svojom starogradskom jezgrom koja je arheološko nalazište. Posjetite Castello Aragonese u Tarantu, gdje djeluje Jonian Dolphin Conservation, udrugu koja se brine o delfinima i kitovima Jonskog mora. Ovdje su prizori delfina na pučini veoma uobičajeni. Alberobello je prekrasan gradić, gdje još stoje prapovijesni trulli. U Gallipoliju ćete moći posjetiti prirodni rezervat  i kupati se na prekrasnoj plaži. Gargano je nacionalni park s čarobnim otocima Tremiti koji se prostiru pred njim. Polignano će vas oboriti s nogu svojom liticom, špiljom i starogradskom jezgrom. Ništa manje zanimljivi nisu Porto Cesareo, Peschici, Taranto, Vieste, Brindisi, Otranto s izrazito finim bijelim pijeskom. Ljetovanje u Apuliji ispunit će sva vaša očekivanja.

Odmor u Apuliji

Apulija nije isključivo ljetna destinacija, jer je klima ovdje umjerena i blaga pa je pogodna za uzgoj mnogih kultura. Iznenadit će vas njena polja s velikim imanjima, stoljetni maslinici, vinogradi, nasadi smokava i mnogi mlinovi. Simbol su Apulije svakako i trulli, prapovijesne kamene kućice stožastog krova koje podsjećaju na košnice.  

Obala Apulije okupana je dijelom Jonskim morem, a dijelom Jadranskim. Plaže se protežu cijelom dužinom obale, najčešće pješčane. Ova regija u Italiji može se pohvaliti najdužom obalom od čak 865 kilometara. Na obali se nalazi i glavni grad regije, Bari, čiji centar morate upoznati pješice. Labirint uskih ulica u kojima se palače takmiče s ljepotom crkva i trgova, prepun je života i zanimljivosti. Putovanje u Apuliju bit će prepuno doživljaja. Tirkizne plaže, modro plavo nebo, zanimljiva arhitektura i gradići na samom moru čine od Apulije top destinaciju.

Gastronomija je i ovdje nezaobilazna tema vašeg boravka. Mediteran je umiješao svoje prste u tjestenine i kruh koji je sačinjen od žita posebne boje i okusa. Kušajte pane di Altamura odnosno tradicionalan kruh koji će domaće sireve učiniti još ukusnijima. Isprobajte maslinovo ulje i riblje specijalitete uz čašu vina; L’Aleatico, il Primitivo di Manduria, il Negroamaro, vina koja su cijenjena diljem svijeta.