Pijemont – smještaj u apartmanima i kućama za odmor

Savršena destinacija za vaše zimske praznike koja vam nudi prekrasne gradove i nova iskustva, istovremeno je Pijemont idealna destinacija za odmor od ljetnih vreva i vrućina. Prekrasni pejzaži, romantični gradići među planinama, kulturna i povijesna baština, pristupačan smještaj, mogućnost šopinga – Pijemont posjeduje sve elemente za savršen odmor. 

Raznolikost krajolika posebnost je i ove talijanske regije. Sa tri strane okružen Alpama, od planina Monviso, Sestriere, Val di Susa i Valsesia preko brdašca Langhea i Monferrata na kojima se uzgaja vinova loza najzad stižete do jezera Lago Maggiore i prekrasnih jezerskih otoka - isole Borromee.

U Pijemontu je smješten i prekrasan nacionalni park Parco Nazionale del Gran Paradiso bogate flore i faune, a nakon dugih šetnja opustite se u jednih od termi koji obiluje ovo područje,a koje će vam prijati posebice ako ovdje boravite zimi i cijeli ste dan proveli na skijama.

Sport i aktivnosti, šetnje i odmor, fantastična gastronomijom i lokalna vina, sve će to zajedno s pravim smještajem učiniti nezaboravnim vaš godišnji odmor ili vaš kratki predah od svakodnevnice.

Mnoge su aktivnosti i sportovi dostupni na planinama Piemonta, a to su prvenstveno trekking, brdski biciklizam, vožnja kanuima, jedrenje na jezeru, golf, skijanje i spustovi na uređenim stazama, snowboarding, klizanje na ledu. Ako se zasitite sporta odmorite se u jednom od wellnessa te se uputite vinskim cestama (Strade del Vino) i provedite dan poput iskusnog enologa, vina su ovdje bogata i puna okusa, kako bi ugrijali tijelo nakon dana na snijegu.

Osim prekrasnih krajolika, Pimonte je regija s mnogim umjetničkim i povijesnim znamenitostima tijekom vašeg boravka.

U Torinu, glavnom i najpopularnijem gradu Piemonta, moći ćete prije svega vidjeti  impozantnu Mole Antonelliana, dominantnu građevina koja je simbol ovog grada, posjetite poznati Muzej filma, Muzej egipatske kulture, drugi po važnosti nakon onog u Kairu, park Valentino i dvorac – nekadašnju rezidenciju obitelji Savoia, katedralu, Baziliku Superga, mnogobrojne prekrasne crkve. Torino je i centar automobilske industrije, tamo se nalaze tvornice poznatih marka automobila: Fiat, Alfa Romeo, Lancia,Iveco, pa čak i svjetski omiljen Ferrari.

Mnogo je drugih prelijepih manjih gradova bogate povijesti kao što su Alba, Cherasco, Ivrea, Savigliano i druge. Posjetite zvjezdane zidine Cherasca, ve . Potrete visitare le mura stellate della città di Cherasco,  opatije Staffarda i Novalesa. Odabirom pravog smještaja na lokaciji koja odgovara vašim interesima, moći ćete iskoristiti vrijeme na najbolji način i posjetiti mnoge zanimljivosti ove prelijepe regije.

Ljubitelji gastronomije, ali i običan puk, ovdje će pronaći mnoštvo novih okusa, s jasnim naglaskom na planinskim štih: tu su prvenstveno fantastični sirevi rastopljeni u fondutu ili umak bagna cauda, a sastojak mnogih jela ovdje je tartuf. Mnogi su slatkiši izvorni iz ove regije, kao gianduiotti, crumiri, torrone, baci di dama i poznati amaretti, a nadasve su poznata pijmontska vina, među najcjenjenijim u Italiji: Barolo, Barbera d’Asti, Barbaresco, Dolcetto,  Nebbiolo samo su neka od imena.

Bilo da ih isprobate u restoranu ili u vašem apartmanu ili kući za odmor, okus će biti upečatljiv i opuštajući. No, i ako niste ljubitelj vina, Pijemont će vas svakako očarati svojim prirodnim ljepotama i kulturom, koje se ovdje spajaju u jedinstveni doživljaj.

Ferienhäuser im Piemont

Popularne kuće za odmor u Pijemont

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Pijemont

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Pijemont

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Pijemont

Loading...