Molise - smještaj u kućama i apartmanima za odmor

Molise je najmlađa regija prelijepe Italije, utvrđena je tek 1963. kada se je ova mala regija odvojila od Abruzza. Smještena je nešto južnije od te pokrajine, na Jadranskom moru te graniči sa Kampanijom i Apulijom.

Ferienhäuser in Molise

Popularne kuće za odmor u Molise

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Molise

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Molise

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Molise

Loading...

Aktivnosti - priroda i more

Molise je regija posebno zanimljiva ljubiteljima prirode. Nacionalni park koji se prostire Moliseom, Abrruzom i Lacijom meta je brojnih posjetitelja zbog svojih prirodnih ljepota, pa ga obavezno uvrstite u svoj itinerar. Bilo da ste smješteni na obali ili kući za odmor daleko od vreve, park nudi sate i sate prekrasnih šetnji ili rekreacije okruženi savršenim livadama i šumama, vodenim tokovima i šumskim životinjama.

Zahvaljujući dijelu obale, Molise je idealna destinacija i za ljubitelje mora i pješčanih plaža. zaboravite na svakodnevnicu, opustite se u krugu obitelji i s prijateljima na predivnoj obali. Pronađite svoj idealan smještaj na talijanskoj obali i provedite sate u igri na pijesku, razonodi, sunčanju i kupanju. Najveće mjesto na obali je Termoli sa svojom prekrasnom plažom u samom centru koji je bogat kulturnim znamenitostima i mnogim restoranima s ribljim specijalitetima. Mnoga su idilična mjesta duž cijele obale, a plaže su svugdje pristupačne, pješčane i omeđene mnogim restorančićima i mogućnostima sporta i zabave.

Gradovi i znamenitostiMeđu najznamenitijim mjestima Molisea zasigurno je Campobasso, glavni grad regije. Šečući uskim ulicama otkriti ćete čari gradske jezgre, dvorac Monforte s prekrasnom teracom s koje se pruža pogled na grad i katedralu Santissima Trinità. Nakon Molisea spomenut ćemo Iserniju s prekrasnom fontanom Fontana Fraterna na trgu Celestino V koja je simbol grada. Izgrađena od različitih vrsta mramora i kamena, ovaj je izvor vode simbol različitih povijesnih perioda, jer se postepeno nadograđivao i uljepšavao. Tijekom posjeta Iserniji obavezno posjetite i njenu katedralu Sv. Petra (San Pietro) sa zvonikom koji datira u daleku 1349., rimski vodovod, most Cardarelli na rijeci Sordo, te arheološko nalazište Isernia-La Pineta, iz paleolitika.

Osim spomenutog Termolja na obali, mnoga su mjesta vrijedna posjeta i u unutrašnjosti, pa preporučamo i Castel San Vincenzo na obali jezera prekrasnog krajolika, Castelpetroso s Bazilikom koja izgleda kao iz bajke, la sua Basilica dell’Addolorata te Agnone - najstarije svjetsko sjedište izrade crkvenih zvona.

Gastronomija

Gastronomija ove regije izvanredna je i može se pohvaliti sa čak 159 autohtonih proizvoda, među kojima su maslinova ulja, kruh, pekarski proizvodi i tjestenine. Regija je poznata i po proizvodnji sireva od kojih su najpoznatiji Caciocavallo di Agnone i mozzarelle di Bufala koje svakako morate kušati. Najpoznatije jelo ove regije je riblji brodet iz Termolija, u koji ide barem 10 vrsta riba, a za ljubitelje mesa tu je pampanella. Jela su često začinjena ljutim papričicama, kao uostalom i u svim južnijim regijama, a s obzirom da obilje šuma, čest je sastojak i tartuf. Osim posebnih slastica, kao što su pigna i cancelle, Molise ima i svoja vina: Tintila, Biferno i Pentro, a svi s oznakom DOC.

NOVASOL vam može ponuditi u ovoj regiji smještaj koji će zadovoljiti vaše potrebe, dovoljno je navesti vaše kriterije u tražilici. Molise je pokrajina u kojoj možete provesti cijeli odmor, ili je možete posjetiti samo na proputovanju, kako god odlučili, sigurni smo da će vas oduševiti. Italija je pomalo magična, a njeni su okusi, mirisi, krajolici i klima zaista neusporedivi. Priuštite si odmor daleko od svakodnevnice i od uobičajenog, upoznajte Italiju u posve novom ruhu, između sjevera i juga.