Lacij, dva odmora u jednom

Volite umjetnost? Povijesne znamenitosti? Volite li šoping? Spojite šoping i razonodu s nebrojeno mnogo povijesnih znamenitosti i dobit ćete Lacij. Odnosno gradove Lacija. No Lacij (tal. Lazio) uz to ima i krasne zelene brežuljke, termalne vode, jezera i parkove, čak i prekrasne plaže. Stoga je Lacij talijanska regija par excellence.

Lacij

Popularne kuće za odmor u Lacij

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Lacij

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Lacij

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Lacij

Loading...

Putovanje u Lacij

U Laciju prevladava brežuljkasti i brdski teren koji prema obali postaje sve ravniji. Zbog svoje geografske pozicije između Apenina i Tirenskog mora posebno je pogodan za sve aktivnosti, pa je i druga regije Italije po broju stanovnika i deveta po veličini. Gdje god krenete naići ćete na velebnu ostavštinu Rimskog carstva. Osim toga Lacij je bogat prirodnim ljepotama i termalnim vodama. Neke od najpoznatijih termalnih destinacija su Terme di Caracalla, Terme di Fiuggi i Terme di Tivoli. Rezervirajte smještaj u jednom od naših apartmana u Rimu ili u kući za odmor u Laciju i uživajte kao što su to nekada činili Rimljani, a čine još i danas. Prošećite prekrasnim parkovima iza kojih se kriju fantastične vile i dvorci na području Castelli Romani, posjetite jezero Bracciano ili jezero Bolsena, peto po veličini u Italiji.

Ljetovanje, zimovanje i kulturni odmor u Rimu

Posebnost ove regije je mogućnost različitih aktivnosti za vrijeme istog putovanja. Dok boravite u Rimu, možete otići do mora ili možete boraviti kraj mora i posjetiti Rim. Plaža i glavni grad Lacija udaljeni su oko tridesetak kilometar. Možda niste znali, ali ovdje zimi možete i skijati. U skijaškim mjestima Terminillo, Monte Livata, Leonessa i Arcinazzo Romano ljeti je popularan alpinizam, izleti i pješačenja te biciklizam, a sve u prekrasnom planinskom okruženju.

Možda su zato Rimljani sagradili ovdje svoj glavni grad, kojeg su cestovno povezali ne samo s ostatkom Italije već i sa pola Europe. Talijanska poslovica kaže „tutte le strade portano a Roma“ odnosno sve ceste vode u Rim, a to je i činjenica. Rimljani su nam ostavili ceste i fantastična arhitektonska postignuća; Koloseum, Panteon, Forum, Campidoglio, dvorac Sant'Angelo, piazza Spagna, Piazza Navona, Vatikan u centru Rima. Za posjet Rimu nije dovoljan samo jedan dan, on je toliko opsežan i dinamičan, da ćete u njemu rado provesti cijeli tjedan.

Gastronomske delicije Rimljana

Na sjeverozapadu ova regija graniči s Toskanom i po mnogočemu joj je slična, a posebno po proizvodnji maslinovog ulja i vina. Uživajte u iznimno dobrim jelima i vinima. Špageti all'Amatriciana i alla Carbonara, porchetta romana i ostala tradicionalna jela s razlogom su se zadržala na jelovnicima nekadašnjih i današnjih Rimljanima.

Upoznajte u istom danu okuse ove regije i njenu povijest na cesti maslinovog ulja i rimskih dvoraca: Via dell'Olio dei Castelli Romani, koja vodi kroz predio maslinika i vinograda stoljetne tradicije. Prije nego napustite Rim pođite u Monterotondo kako bi nabavili ekstra djevičansko maslinovo ulje Sabina, zatim napustite grad i uputite se u mjesto Arricia gdje se nalazi najbolja porchetta, nastavite za Genzano, mjesto posebnog kruha i vina Colli Lanuvini, zatim Velletri gdje uzgajaju artičoke i proizvode vino Velletri, zatim u Marino po istoimeno vino te najzad po još jedno vino – Frascati, u istomimeno naselje gdje možete posjetiti i arheološko nalazište Tusculum, mjesto gdje su ljetovali rimski carevi.