Jezera na sjeveru Italije

Sjever Italije, osim što je poznat po prekrasnim gradovima umjetnosti i skijalištima, može se pohvaliti i predivnim prirodnim krajolicima zbog svojih jezera. Ovo vam područje nudi odmor daleko od užurbanosti i svakodnevnice. Jeste li spremni priuštiti si totalnu relaksaciju i odmor duše?

odmor na jezerima sjeverne Italije

Popularne kuće za odmor u Jezera na sjeveru Italije

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Jezera na sjeveru Italije

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Jezera na sjeveru Italije

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Jezera na sjeveru Italije

Loading...

Jezero Garda

Ovo je jezero (tal. Lago di Garda) najveće jezero Italije. Čak tri regije dijele njegove obale, a to su: Veneto, Trentino Alto Adige i Lombardija. Njegov je krajolik raznolik; dok na sjeveru vladaju planinski masivi, na jugu vladaju brežuljci pa je vegetacija ovog predjela mediteranska: masline, palme, limuni i oleandri krase njegove obale. Tamno plava površina jezera ispresijecana je otočićima, a najveći otok nosi ime po jezeru. Jezero je meta mnogobrojnih turista i izletnika zbog svoje iznimne ljepote krajolika i opuštajućeg djelovanja. Odmor je ovdje nezaboravan. Potražite smještaj u jednom od apartmana ili u kući za odmor u obližnjim mjestima, moći ćete istovremeno posjetiti i znamenite gradove kao što su Verona, Brescia i Trento.

Jezero Como

Jezero Como je jezero ledenjačkog podrijetla ima površinu od 146 km² i treće je jezero po veličini u Italiji, iza jezera Garda i jezera Maggiore. Sa dubinom od 410 metara predstavlja jedno od najdubljih jezera Europe. Njegovo je dno čak 200 metara ispod razine mora! Jezero Como pripada regiji Lombardija gdje možete lako pronaći svoj smještaj u jednom od apartmana ili kući za odmor. Najbliži su gradovi lijepi Lecco i Como, no prekrasna su i nešto manja mjesta kao Cernobbio, Laglio, Bellaggio, Menaggio i mnoga druga. Ovo je jezero izuzetno pogodno za vaš odmor, no osim što će vam atmosfera krajolika opustiti, isto će vas tako pozvati na igru i sport: jedrenje, jedrenje na dasci i kitesurfing ovdje su često prakticirani. Klima je ugodna i nikada previše oštra zbog planinskih masiva koji ga štite sa sjeverne strane. A ugodne šetnje dovesti će vas do prekrasnih povijesnih vila, parkova i restorana koji su poznati po svojim regionalnim specijalitetima.

Jezero Maggiore

Ovo je jezero, Lago Maggiore, po veličini odmah iza Garde te se dijeli između dvije regije: Pijemonta i Lombardije, a djelom pripada Švicarskoj. Jezero je smješteno među planinama a najlakši prilaz do njega je dolinama i na mjestima kao Cannobio,sa strane Pijemonta ili kroz Sesto Calende, Angeru  i neka manja sa lombardijske strane. Ako boravite na ovom jezeru u pokrajini Lombardija, svakako posjetite povijesni dvorac Castello di Masnago, prekrasnu vilu Mirabello iz XVII stoljeća i čudesan srednjovjekovni dvorac na stijeni - Rocca di Angera kojem valja posvetiti cjelodnevan izlet. U dvorcu možete posjetiti i Muzej lutaka i igračaka najveći u Europi. Na strani Pijemonta posjetite Villu Correnti, Villu Faraggiana di Meina i utvrdu dvorac Torriani – Visconti. Mnogo je još prekrasnih vila i parkova uređeno na obali jezera, no još je više prirodnih ljepota. Ona skrivaju mnoga iznenađenja i avanture, koje ćete teško doživjeti drugdje. Ako ste spremni za nalete adrenalina isprobajte Zipline iznad jezera, Alpyland stazu za bob, vožnju kanuom po brzacima, no preporučamo da gastronomske specijalitete ne isprobavate prije ovih izleta. Neobično iskustvo doživite i na stazi Bike&Wine, a ako putujete s djecom obavezno ih odvedite u Safari park. Ovdje će svatko pronaći nešto po svom ukusu.

Jezero d'Orta

Jezero d'Orta često opisuju kao najromantičnije jezero Italiie. Možda ćete i vi misliti slično ako posjetite ovo jezero i mjesto Orta San Giulio – srednjovjekovni gradić sa kamenim kućama i vilama s kojeg se nudi nezaboravan pogled na otok San Giulio. Na istoku planina Mottarone odvaja ovo jezero od jezera Maggiore, dok ga na zapadu vrhovi visine 1300 m  dijele od doline Valsesia. Nalazi se u Pijemontu, pred samim početkom Alpskog masiva. Poznati pisac Balzac rekao je za ovo jezero da ono poziva na ostanak zbog melodioznog sklada koji pobuđuje neobične ideje. Orta, Omegna, Cusio… mala mjesta gdje se još uvijek njeguju tradicionalni zanati i gdje će se učiniti da je vrijeme stalo posebni su melem za svačiju dušu.

Jezero Lugano

Područje oko jezera Lugano obiluje mogućnostima odmora, razonode, relaksacije, sporta, wellnesa, culture, izleta, šetnje, gastronomskih užitaka i šopinga. Nalazi se između jezera Como i Maggiore, na granici Švicarske i Italije. Ono je pravi biser prirode među planinskim masivima Alpi, a njegove su šumovite i strme obale još dobrim dijelom nenaseljene. Iako je jezero većim dijelom smješteno u Švicarskoj, dio koji pripada Italiji lako možete posjetiti ako odaberete smještaj u jednom od manjih naselja oko jezera i većeg obližnjeg grada, Coma.

Jezera su oduvijek ono nešto posebno i divno što planinama sjeverne Italije daje poseban čar. Boravak ovdje potreban je svakome u trenutku kada se želi maknuti od svakodnevnice i gužve, osjetiti čistoću zraka i miris prirode. Za vaš idealan odmor odaberite apartman ili kuću za odmor koja odgovara vašim potrebama. Sigurni smo da ćete se htjeti vratiti.