Putovanje u Abruzzo

U centru Italije nalazi se Abruzzo, prekrasna regija mnogih i raznolikih mogućnosti odmora i smještaja.  Abruzzo je zaista poseban zbog svog geografskog položaja koji nudi mogućnost skijanja zimi, a ljeti kupanja, ali i zbog centralnog položaja koji objedinjuje duh sjevera i juga.  

Putovanje u Abruzzo

Popularne kuće za odmor u Abruzzo

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Abruzzo

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Abruzzo

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Abruzzo

Loading...

Skijanje u Abruzzu

Klima je u Abruzzu idealna. Ljeti je suho i toplo, dok je zima pod utjecajem planinskog lanca Apenini koji uvjetuje ponekad i velike količine snijega. Iz tog je razloga ova prekrasna regija idealna za odmor tijekom cijele godine. Inače idete na skijanje u Trentino ? Promijenite destinaciju i iznenadite se. Na planinskim masivima Abruzza uređena su skijališta Roccaraso, Rivisondoli, Campo Felice i Ovindoli.

Povijest i znamenitosti Abruzza

Povijest Abruzza vrlo je burna i zanimljiva, svjedok tome su njeni prekrasni gradići, prepuni znamenitosti. Već za vrijeme paleolitika ovdje su boravili ljudi i svjedočanstva o tom boravku nalaze se sakupljena u arheološkim muzejima, nacionalnom muzeju Abruzzo u L'Aquili i u muzeju la Civitella u gradu Chietti.

Tijekom Rimskog carstva Abruzzo je bio poveznica sjevera i juga, stoga ono što je obilježilo Abruzzo u doba Rimljana je izgradnja mnogih cesta koje i danas povezuju sjever s jugom Italije.

U srednjem su se vijeku počela razvijati poljoprivredna gospodarstva pa regija dobiva još više na važnosti. Iz ovoga perioda svakako je najvažniji razvoj današnjeg glavnog grada ove regije - L'Aquile.

Odmor u Abruzzu

L'Aquila nije jedini gradić vrijedan posjeta, a smještaj možete potražiti i u omiljenoj Pescari na samoj obali ili u obližnjem gradiću Chieti. Obala Abruzza dijelom je pješčana a djelomično stjenovita. Ako ste na ljetovanju u Abruzzu, rezervirajte odmor u mjestu Giulianova, Silvi Marina, Roseto, Ortona, Vasto... Svako je od njih na svoj način posebno. Putujete u Italiju radi izleta u planine ili odmora u prirodi? Ova regija ima u svojoj ponudi baš sve, na vama je samo da odaberete svoj smještaj.

Za ljubitelje prirode na raspolaganju stoji 150.000 hektara nacionalnog parka Gran Sasso e Monti della Laga, koji se proteže kroz tri regije Abruzzo, Lacij i Marke i broji 51 zaštićeni cvijet, 59 vrsta orhideja, 2 mesožderke, a sveukupno 2651 biljku te mnogobrojne divlje životinje. U Abruzzu se nalaze čak tri nacionalna parka koji se protežu kroz više regija, jedan park prirode i čak 40 zaštićenih prirodnih područja.

Gastronomija Abruzza

I ova se talijanska regija odlikuje po iznimno ukusnim jelima i dobrim vinima. Kušajte razne vrste tjestenine,  maslinovo ulje, razne vrste sireva uz koje odlično pristaju vrhunska regionalna vina, kao što je Montepulciano d'Abruzzo, Trebbiano ili Cerasuolo d'Abruzzo. Kada naručujete vino morate zanti da ono što je za nas crno, za njih je vino rosso. Da spomenemo još karakterističan liker Amaro abruzzese, bez kojeg ne može završiti niti jedno jelo.

Najbolja su jela jednostavna kada imate prave sastojke, pa ćete talijanska jela i čari jednostavnosti lako moći otkriti u intimi Vaše kuće za odmor u Abruzzu. Odličja proizvedenih sireva, maslina, vina, dozvoliti će Vam da uživate u svakom trenu vašeg odmora bez suviše napora, a kada se odlučite za jedan od lokalnih restorana svakako kušajte i riblje specijalitete kojih je ovdje u izobilju.

Jedna od zanimljivosti Abruzza

Ako navratite u Abruzzo tijekom proslave “Festa dei Serpari” koja se održava u mjestu Cocullo 1.svibnja, osjetiti ćete duh minulih vremena  i vjerovanja. Poseban je doživljaj prisustvovati ovoj povorci u čast San Domenica, benediktinskog opata, koji je prekinuo kult štovanja Agnizie zaštitnice otrova. Svake godine tijekom procesije njemu u čast donose zmije otrovnice sa planina kako bi prisustvovale u povorci u njegovu čast, a proslava se završava tradicionalnim jelima i pićima, te srednjovjekovnim igrama.