Veneto, pronađite idealan smještaj za dmor uz NOVASOL

Putovanje u Italiju nezamislivo je bez da posjetite ovu regiju... 

Veneto je regija u kojoj dominiraju prekrasne suprotnosti; prirodne ljepote kao što su jezero Garda, Dolomiti, Eugenijska brda i čitava laguna i pješćane plaže, te slikoviti gradovi bogate povijesti poput Vicenze, Verone, Padove Venecije, Trevisa, Belluna i mnogih drugih, koji na svakom koraku odišu kulturom, poviješću i tradicijom.

Veneto Italija odmor i smještaj

Popularne kuće za odmor u Veneto

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Veneto

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Veneto

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Veneto

Loading...

Između planina i mora, regija prekrasnih suprotnosti

Smještena u sjeveroistočnoj Italiji, regija Veneto se prostire od Dolomita do Jadranskog mora te prelazi iz planinskog područja do nepreglednih ravnica i pješćanih sprudova Venecijske lagune. Tipično obilježje Veneta upravo je njegova obala sa ušćem najveće talijanske rijeke Pad (tal. Po) i Adige, druge po dužini u Italiji, te već spomenuta prekrasna laguna, gdje se smjestio i glavni grad ove pokrajine, romantična Venecija.   

Ova je regija odmah kraj Furlanije - Julijske krajine (tal. Friuli Venezia Giulia) u kojem mnogi od Vas znaju za nekad omiljenu šoping destinaciju - Trst, tako da je prometno lako dostupna. Na sjeveru graniči s planiskom regijom Trento - Južni Tirol, s kojima dijeli Dolomite. Svojim se zapadnim dijelom vezuje na bogatu Lombardiju s poznatim Milanom, dok je na jugu spojena s regijom Emilia-Romagna u kojoj se nalazi pitoreskna Bologna. 

Skijanje na Dolomitima, ljetovanje na pješćanim plažama

Za odmor u prirodi pronađite smještaj u Bellunu, na Dolomitima, ili u piktoresknim manjim gradićima podno visokih planinskih vrhova, koji su idealan odabir za zimovanje. Ovaj planinski masiv spada u istočne Alpe i najvećim dijelom pripada upravo regiji Veneto. Ovdje ćete pronaći mnoge parkove prirode, jedan nacionalni park i mnoga mondana skijališta kraj poznatih vrhova kao što su Marmolada (3250m).

Takav se krajoliko potpuno razlikuje od onog obalnog koji ćete pronaći u omiljenim ljetnim destanicijama kao što su Jesolo, Bibione, Cavallino, Caorle. Beskrajne pješćane plaže kraj mnogih barova i dućana, svako se jutro i večer uređuju i pripremaju za svoje posjetitelje. Iznajmite ležaljku i suncobran i uživajte u sunčanju onako kako to rade Talijani, u najnovijem kupaćem i s najboljim uljem za sunčanje. Prekrasne duge šetnice gradića s milion dućana nude Vam neprestanu večernju zabavu uz piće, muziku i gastronomske delicije, kada se stotine tisuća stranih i domaćih turista prelije s plaže u ulice i trgove. Dopustite si šoping u Italiji, ovakav izbor raznolikosti teško ćete ponovno pronaći. 

Kontrast šarenilu obalnih destinacija prekrasne su vile i palače obližnjih gradova. Uzduž dugih riječnih tokova, a posebno duž rijeke Brenta, nikle su bogate luksuzne vile imućnih obitelji. Uživat ćete u putovanju ovom regijom, toliko različitom i sveobuhvatnom. Smještaj u Padovi, gradu s mrežom dugih ulica s arkadama koje završavaju na prekrasnim trgovima, u Veroni, koja nudi prekrasne koncertne večeri u areni i gdje morate vidjeti balkon Romea i Julije, smještaj u apartmanu u Vicenzi, u kući za odmor kraj Trevisa, rezultirat će mnoštvom prelijepih uspomena. 

Uronite u čarobnu prošlost ove regije odabirom vile, kuće ili apartmana za odmor u Venetu. Odaberite apartman ili kuću za odmor iz bogate ponude privatnog smještaja.