Trentino - Južni Tirol, odmor u prirodi

Trentino - Alto Adige, odnosno Trentino - Južni Tirol, spoj je dviju pokrajina i kultura: Trentina gdje prevladava talijanski jezik i kultura, i Južnog Tirola, gdje je zastupljeniji njemački jezik i austrijska kultura. Ova regija graniči s austrijskom regijom Tirol te sa Švicarskom i po mnogočemu je objema slična; to je planinsko područje istočnih Alpi, Dolomita, prekrasnih planinskih vrhova i zelenih dolina, ispresijecano rijekama. Adige, iz imena Alto Adige, je najveća rijeka regije, koja sa svojim pritocima prolazi kroz Bolzano i Trento, glavne gradove ovih krajolika iz bajke.

Trentino - Južni Tirol

Popularne kuće za odmor u Trentino - Južni Tirol

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Trentino - Južni Tirol

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Trentino - Južni Tirol

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Trentino - Južni Tirol

Loading...

Odmor u bilo koje doba godine

Neokaljane šume, livade i planine idealan su okvir za obiteljski odmor u prirodi u bilo koje doba godine. Ljeti ona pružaju osvježavajuće planinsko zelenilo i zrak ispunjen kisikom, a zimi nebrojena skijališta, idealna za Vaše skijanje u Italiji. U proljeće se njene livade prekriju raskošnim planinskim cvijećem, dok u jesen sve miriše po gljivama i jabukama. Proizvodnja jabuka veoma je važna za ovo područje, pa se tu uzgajaju mnoge poznate sorte kao Granny Smith, Idared, Pink Lady, Jonagold, Braeburn, Fuji…  Šarenilo voćnjaka, zelenilo šuma i livada, plavetnilo neba i planinskih brzaca, čine Trentino-Južni Tirol idealnom destinacijom za dušu i tijelo. Ljubitelji sporta i aktivnog odmora, alpinisti i oni koji to žele postati, ovdje će pronaći svoj raj na zemlji. Ako volite ekstremno uzbuđenje kao rafting i paragliding, ili jednostavno volite planinarenje, Trentino – Alto Adige idealna je destinacija.

Skijanje Dolomiti?

Spremate li se na skijanje u Dolomitima, obavezno provjerite smještaj koji imamo u ponudi. Kuće za odmor i apartmani kraj poznatih skijališta u mjestima kao Dobiacco, Madonna di Campiglio, Colle Isarco, Pinzolo, Ortisei, Canazei, i mnogim drugima, raznoliki su, i pristupačni. Osim u ovoj regiji, svoj smještaj kraj poznatih talijanskih skijališta možete pronaći i u susjednom Venetu ili Lombardiji.

Vrijeme za sebe i svoje najdraže

Trentino i Južni Tirol spoj su neodoljivih planinskih običaja i tradicija Italije, Austrije i Švicarske. Mnogi lokalni običaji i proslave česta su meta radoznalih turista, a posebno privači goste njihova zdrava, jednostavna, hranjiva i ukusna kuhinja. Mnoge vrste sira, salama i jela začinjena planinskim biljem, hranjive slastice sa šumskim voćem, uz čašu vrhunskih vina, posebno će prijati nakon planineranja na svježem zraku. Putovanje u Trentino ili Južni Tirol potpuno će preporoditi svakog gosta te ćete se zapitati zašto ovdje niste doputovali već prije. Tijekom ljetnih vrućina i gužvi, bijeg u jednu od naših kuća za odmor u Dolomitima, pružit će Vam nezaboravno zadovoljstvo. Odmor u prirodi će Vam napuniti baterije i očistiti misli. Iznajmite apartman u Trentinu ili kuću u planinama i uživajte u pravom obiteljskom odmoru, u pješaćenju i planinarenju.