Valle d'Aosta - smještaj u apartmanima i kućama za odmor

Kada čujete Valle d'Aosta sigurno odmah pomislite na Alpe. Znate li kako se zovu najviši i najljepši vrhovi ove talijanske pokrajine? Monte Bianco, Monte Rosa, Monte Cervino  i Gran Paradiso. Ovo je najmanja talijanska pokrajina ali je s pravom smatrana pravim malim kutom raja, ne samo za ljubitelje skijanja, već i za one koji traže mir i odmor u netaknutoj prirodi.

Između visokih brda i planina mnoštvo je dolina, u proljeće zelenih travnjaka, šuma, pašnjaka, parkova prirode, jezera i ledenjaka. Zbog izuzetne flore i faune mnoštvo je botaničkih vrtova i zaštičenih područja, od kojih su najpoznatiji nacionalni park Gran Paradiso i Parco Regionale del Mont Avic, dok će vam doline Valle del Gran San Bernardo, la Valpelline i vallone di Ollomont oduzeti dah. Smještaj u ovoj regiji možete pronaći u srcu ovih parkova, gradića, naselja, a na svakoj od lokacija imati ćete osjećaj da boravite u bajkovitoj priči. 

Prekrasan je ugođaj boraviti ovdje zimi i prakticirati neke od zimskih sportova kao što su skijanje, snowboarding, bob, klizanje, sanjkanje za one najmlađe na uređenim i sigurnim stazama. Ako planirate kratak predah od svakodnevnice, uputite se ovdje u proljeće ili ranu jesen, uživajte u trekkingu, brdskom biciklizmu, izletima u nacionalnim parkovima, a odlična je ideja boravak ljeti, radi fantastičnog zraka koji ovdje vlada. Kada god dođete, na raspolaganju su vam pješačke staze, golf tereni, vožnje kanuom, pecanje. Jedan dan odvojite za boravak u termama Pré-Saint-Didier ili Saint-Vincent, izliječite si tijelo i dušu na poznati način, ali probajte i nešto sasvim novo; ako dođete zimi, rezervirajte u mjestu Cogne gdje se nalazi više od 150 zaleđenih vodopada po kojima možete prakticirati penjanje, odnosno l'ice climbing.

Glavni grad ove regije je Aosta, poznat po freskama u crkvi Sant'Orso i katedrali, dok su ostala mjesta već poznata turistička odmarališta: Saint-Vincent, Courmayeur, Cogne, Châtillon, Sarre, La Thuille. Možete se uputiti na kulturni itinerarij koji vas vodi u posjet dvorcima, koji svjedoče o feudalnoj prošlosti, rimskim znamenitostima, ili pratiti poznatu rutu Via Francigena, koja je bila najpoznatija cesta za Italiju srednjeg vijeka, odnosno poveznica između Alpi i Rima, itinerarij koji prati stope engleskog nadbiskupa Sigerica Ozbiljnog (Sigeric the Serious) koji je zabilježio svoj put od Canterburya do Rima.

La cucina valdostana, odnosno kuhinja specifična za ovo podneblje, poznataja je po svojim juhama, mesnim jelima, jelima od divljači, a posebice sireviima.  Od sireva je najpoznatija fontina koja se u mnogim jelima koristi rasptopljena. Obavezno probajte tipično jelo Carbonade, meso u umaku od crnog vina, a uz jelo kušajte vrhunska vina kao Muller Turgau, sivi Pinot ili Chardonnay. Planinski čisti zrak otvoriti će vaša čula te će vam svako jelo posebno prijati, bilo da ga kušate u jednom od tipičnih talijanskih restorana ili ga spremite u vašem apartmanu.

Svaki od apartmana ili kuća za odmor ponuditi će vam sve što je potrebno za savršen odmor u samom srcu Alpa, na sjeveru prekrasne Italije.

Odaberite smještaj koji najviše odgovara vašim željama, uživajte u skijanju ili dugim šetnjama, nadišite se svježeg zraka, okusite specijalitete ove regije i uživajte u prekrasnim panoramskim pogledima.

Ferienhäuser im Aostatal IAO119

Popularne kuće za odmor u Valle d'Aosta

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Valle d'Aosta

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Valle d'Aosta

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Valle d'Aosta

Loading...