Lombardija - smještaj u apartmanima i kućama za odmor

Lombardija čuva jedan od najpoznatijih talijanskih gradova ali nije samo radi toga jedna od omiljenih meta posjetitelja. Milano, Leonardo da Vinci, Lago di Garda; ovo je samo uvod u sve što vam ova regija može ponuditi smještena između Alpa i doline rijeke Po.

Nije samo Milano grad koji svakako vrijedi posjetiti, tu su još Bergamo i Brescia u centralnom dijelu regiju, Como i Lecco bliže Pijemontu te prekrasna Mantova, na granici s pokrajinama Veneto i Emilia Romagna.

Osim prekrasnih gradova umjetnosti, koje su ujedno i prijestolnice talijanskog gospodarstva, Lombardija će vam ponuditi mnogo više: gastronomiju, sport, relaksaciju, zabavu,prekrasne krajolike i nezaboravan zasluženi odmor od svakodnevnice! Posebno uz šoping u Milanu. Odaberite svoj smještaj bilo gdje u ovoj regiji i istražite jednu od najbogatijih i najrazvijenijih regija Europe. Ovdje se nalazi i omiljeni zabavni park Gardaland, kraj prekrasnog Lago di Garda, stoga rezervirajte svoj smještaj u Lombardiji i priuštite si ludu zabavu u Gardalandu. 

Odmor i smještaj u Lombardiji

Popularne kuće za odmor u Lombardija

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Lombardija

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Lombardija

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Lombardija

Loading...

Regija jezera i rijeka, planina i nizina

Lombardija je regija jezera, sigurni smo da to niste znali. Provedite nezaboravan odmor s porodicom na jednom od prekrasnih jezera, organizirajte piknik s prijateljima, okupajte se u bistroj slatkoj vodi i isprobajte sportove na vodi koji se ovdje prakticiraju jer ovdje se nalaze najveća talijanska jezera! Lago di Garda je najveće jezero u Italiji, a kraj njega je i poznati zabavni park Gardaland, te prekrasna jezera: Lago di Como i Lago Maggiore. To nije sve, tu su još: Lago d’Iseo, Lago di Lugano, Lago d’Idro, Lago di Varese i Laghi di Mantova, odnosno jezera Mantove; Superiore, di Mezzo i Inferiore. Lombardijom teče i jedna od najpoznatijih rijeka iz remek dijela talijanske književnosti Promessi sposi odnosno Zaručnici: rijeka Adda. Zahvaljujući svom raznolikom geomorfologijskom sastavu bogata je planinama, brdima i nizinama, stoga će vam Lombardija moći ponuditi najrazličitije aktivnosti u prirodi, kao i u gradovima.

Gradovi i znamenitosti

Ova je regija prepuna prekrasnih gradova koje morate posjetiti! Prvi na listi je svakako Milano, gdje ćete vidjeti fantastičnu katedralu s Bogorodicom, Galeriju Vittorio Emanuele II, muzej operne kuće La Scala i mnoštvo ostalih muzeja, ali i trgovina mode po čemu je ovaj grad itekako poznat. Smještaj u Milanu omogućit će vam neprekidan šoping i milijun uzdaha. Como, grad na fascinantnom jezeru, nezaobilazan je jedna od točaka vašeg itinerera. Brescia i Bergamo su podjednako interesantni, baš kao i Sesto san Giovanni, Pavia, Cremona, Monza i mnogi drugi. Cijela je regija isprepletena brojnim znamenitostima, a morate znati da se u Lombardiji nalazi i poznato remek djelo Posljednja večera famoznog Leonarda Da Vincija.

Čak je 9 znamenitosti u ovoj regiji koje su uvrštene na listu UNESCO-a:

- naselje Crespi d’Adda – primjer tvorničkog naselja

-Santa Maria delle Grazie (crkva svete Marije Milostive) zbog murala Posljednja večera

-Ferrovia Retica (Raetinska pruga) kraj Abule i Bernine

-Mantova i Sabbioneta

-Testimonianze Longobarde odnosno Langobardi u Italiji i jedno od sedam mjesta moći koja svjedoče o ulozi Langobardi, u Bresci je to kompleks crkve Svetog spasitelja

-Sacri Monti (Sveta brda)

-Monte San Giorgio ili Planina sv. Jurja na granici sa Švicarskom

-Arte rupestre della Valle Camonica – prapovijesna umjetnost i crteži doline Valle Camonica s oko 300.000 petroglifa

-Palafitte dell’Arco Alpino odnosno naseobine sojenica oko Alpa)

Bilo da posjetite ove znamenitosti na otvorenom ili posjetite bezbrojne muzeje, crkve i katedrale ove prelijepe regije, povijest i umjetnost Italije ovdje je izuzetno izražena i nalazi se na svakom koraku. Budući da je dobro povezana cestama, gdje god da odaberete vaš smještaj, lako ćete doći i do svih drugih odredišta.

Gastronomija

Ono što vam neće nedostajati ni u ovoj regiji je izvrsno iće i piće. Ovdje svi najpoznatiji gastronomski užici imaju naziv “alla milanese” odnosno „na milanski“, pa tako i najbolji rižot i kotlet. U Lombardiji vole jela od mesa koja pripremaju po tradicionalnim jednostavnim ali pogođenim recepturama: Luganega, Cassoeula, Ossobuco, tripice i ostali specijaltieti odlično će upotpuniti lombardijska vrhunska vina, a nakon jela i deserta od kojih je poznat panettone, colomba – tradicionalni uskršnji kolači, stiže nam digestiv ove regije: poznati Amaretto di Saronno.

Priuštite si ovaj odmor i odaberite smještaj iz naše ponude. Sigurno smo da je to upravo ono što vam treba.