Putovanje na Siciliju

Prirodne ljepote i prekrasne plaže, arhitektura, kultura, bogatstvo vegetacije, savršeni klimatski uvjeti, fantastična gastronomija: dobrodošli na Siciliju!

Putovanje na Siciliju

Popularne kuće za odmor u Sicilija

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Sicilija

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Sicilija

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Sicilija

Loading...

Geografska obilježja Sicilije

Najjužnija i najveća regija Italije a ujedno i najveći otok na Mediteranu predstavlja se kao otok bogate flore i faune, umjetnosti, kulture, prekrasnih plaža. Iznenadit će vas raznolikost i ljepota kuća na Siciliji, sigurni smo da ćete pronaći svoj idealan smještaj i otkriti ovaj prekrasan otok. Burna prošlost otoka ostavila je značajan trag u arhitekturi, umjetnosti, običajima, jeziku ali i gastronomiji. Na Siciliji je još uvijek aktivan vulkan Etna (3 340m), jedan od najvećih svjetskih vulkana čija lavina izbija iz pukotina na njegovim obroncima. Sicilija je od kopna odvojena tjesnacem Messina a otok okružuje nekoliko otočnih skupina Eolski otoci, Egadski otoci, Uscita, Pelegijski otoci te Pantelleria. Jedna od najneobičnijih prirodnih ljepota Sicilije svakako je Scala dei Turchi (plaža Turske stepenice) kraj Agrigenta, stoga vam savjetujemo da je uvrstite na svoj itinerar.

Apartman u Palermu? Ili kuća u Messini? Gradovi koje vrijedi posjetiti

Otok odiše prošlošću koja je ostavila trag na arhitekturi i načinu života. Uređenje apartmana i kuća za odmor odiše izvorno talijanskim stilom s primjesom nečeg drugačijeg, otočkog. Svaki je od ovih gradova poseban i svaki vam može ponuditi idealan smještaj. Glavni grad Sicilije je Palermo s čak više od pola milijuna stanovnika, a slijede po veličini Catania, Messina, Siracusa, Gela, Trapani, Caltanissetta, Agrigento, Ragusa (isto se zove i naš Dubrovnik na talijanskom jeziku), Marsala (po istoimenom vinu) i Enna. Svaki od ovih gradova ponuditi će vam važne povijesne, kulturne i arheološke znamenitosti, jer je ova regija naseljena od davnina.

Gastronomske delicije Sicilije, rezultat klime i geo pozicije

Sicilijia je područje mediteranskog načina prehrane u kojem obiluje izvrsno svježe povrće, aromatično bilje, plodovi mora te nezaobilazno maslinovo ulje. Zahvaljujući Etni i njenim aktivnim rijekama lavina, tlo ovog područja obogaćieno je i stoga idealno za uzgoj raznovrsnog voća i povrća. Posebno dobro uspijevaju na otoku agrumi, ali i egzotično voće. Ovdje se uzgajaju i orašasti plodovi: bademi, lješnjaci i pistaciji. Na otoku proizvode i čokoladu. Pripremljena po tradicionalnim receptima, sadrži egzotične začine što joj daje jedinstveni okus. Klima je idealna i za uzgoj vinove loze i proizvodnju kvalitetnih vina; Corvo di Salaparuta, Marsala, Moscato di Pantelleria, Malvasia delle Lipari, Nero d'Avola, samo su neke od izvrsnih sorti. 

Mnogi se stanovnici još bave ribolovom, pa su na otoku česte ribarnice sa svježim plodovima mora. Mali lokalni restorani pripremaju jela po tradicionalnim recepturama, za koje treba imati vremena. Zato ćete ovdje posebno uživati u obrocima. I jela koja pripremite u svom apartmanu ili kući za odmor, imati će poseban okus, koji može podariti sastojcima samo ovo podneblje.

Kako stići do Sicilije?

Na Siciliju možete stići brodom, trajektom ili avionom iz mnogih gradova. Direktne letove za Kataniju i povoljne avionske karte naći ćete u regiji Friuli Venezia Giulia (hr. Furlanija - Julijska krajina) kraj Trsta (aerodrom TRS). 

Nekoliko trajektnih i brodskih linija spajaju Siciliju s ostatkom Italije. Možete se ukrcati na brod/trajekt na raznim polazištima, no najbliža su ona iz susjedne Kalabrije, u mjestima Villa san Giovanni ili Reggio Calabria. 

Posjetite Siciliju, ova je regija Italije nezaboravan doživljaj.