Bretanja - vile, kuće i apartmani za odmor

Nema mjesta u Francuskoj, gdje se može više osjetiti izvornost kao ovdje, u Bretanji. U najzapadnijoj regiji Francuske, masovni turizam je sasvim daleko, tisućljećima stara kultura zadržala se u svakodnevnici i ne dopušta turistima koji tu provode odmor da ju potisnu. Otkrijte čudesne, antičke crkve, prepustite se očaravajućem pogledu na 1200 kilometara dugačkog, obalnog krajolika i doživite autentične srednjovjekovne gradiće i keltske svečanosti, koje se slave u mnogim mjestima.

Kao zemlja na moru kako se za Bretanju često kaže, pored finih, zlaćanih, pješčanih plaža i zaleđe nudi brojne pašnjake, krajolike polja i šuma.

Posvuda u prelijepoj prirodi kriju se antički spomenici: stare crkve, kapelice, kule i dvorci, povijesne gradske jezgre i da ne zaboravimo, brojni megalitski, kameni spomenici iz ranije bretanjske kulture. U području oko Carnaca i Erdevena stoje nebrojeni svjedoci vremena iz davno prošlih dana. Za istraživanje ovog čudesnog kraja, najbolja polazišna točka je Novasol vila, kuća za odmor ili apartman.

Odmor u Bretanji

Popularne kuće za odmor u Bretanja

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Bretanja

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Bretanja

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Bretanja

Loading...

Kuhinja

Za sve sladokusce Bretanja nudi golem izbor za nepca: svježu ribu i plodove mora, dagnje, jastoge i morske rakove, zdravo povrće i ukusno meso, koje dolazi direktno od mjesnih proizvođača. Prepustite se ukusnim jelima i čaši tipične bretanjske jabukovače.

Klima

Bretanju karakterizira blaga klima, uglavnom zime bez mraza i topla ljeta, ugodnih temperatura, što čini ovu regiju omiljenim odredištem tijekom cijele godine. Sezona kupanja započinje već u svibnju, a traje i kroz listopad. Zimi, unatoč blagim temperaturama može doći do snažnih vjetrova, koji otkrivaju jednu od elementarnih sila prirode. Nakon šetnje na vjetru ovih prostora, udobno se smjestite u Vašoj kući za odmor.

Zbog povoljne klime, Bretanja je razvila raskošan svijet flore i faune. Vrlo vrijedno je bogatstvo mora: tune, grgeči, listovi, skuše, raže, jegulje, sardine, trlje, dagnje, kamenice, rakovi, jastozi i puževi. Čak i u jezerima i rijekama žive mnoge različite vrste. Brojni parkovi prirode štite taj poseban svijet životinja i biljaka.

Dvojezična zemlja

Može Vam se dogoditi da na ulici čujete jezik koji nećete odmah prepoznati - bretanjski. Već neko vrijeme pronalazi svoj put u životu Bretonaca, koji se iznova prisjećaju svojih korijena i porijekla. U školama se ponovo uči, putem radio stanica se mogu čuti čitavi programi na bretonskom jeziku, a i mnoge mjesne tabele su pisane dvojezično. Nerijetko su na bretonskom jeziku i kazališne predstave i literatura.

U Vašoj kući za odmor možete najbolje doživjeti i upoznati, ovu originalnu regiju. Nigdje nećete biti bliže istinskom životu, stoga dođite brzo u kontakt sa stanovnicima i njihovom kulturom. Jednostavno se uvjerite se sami, boravkom u jednoj od vila, kuća za odmor i apartmana !