Elzas - vile, kuće i apartmani za odmor

Nebrojeni vinogradi, mnoštvo šuma i dolina, rijeka Rajna i planine Vogezi (fr. Vosges), prirodna su obilježja ove malene regije na krajnjem istoku Francuske.

location vacances Alsace

Popularne kuće za odmor u Elzas

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Elzas

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Elzas

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Elzas

Loading...

Regija za sva godišnja doba

Ovo se krasno područje može posjetiti u bilo koje vrijeme godine, u jesen kada su šume i vinogradi obasjani snažnim bojama, zimi za vrijeme božićnih tržnica i povezanih festivala, proljeće kada su tokovi rijeka nabujali ili ljeti, kada su gradski balkoni prepuni cvijeća – odlučite sami. Kada god dođete, biti će to ispravna odluka.

Elzas (fr. Alsace) na krajnjem istoku Francuske, graniči s Njemačkom i Švicarskom i najmanja je Francuska pokrajina na kontinentu. Njen Colmar i Strasbourg gradovi su koje jednostavno morate vidjeti. Tradicionalne kućice s balkonima punim cvijeća, impozantne katedrale crkve i ostala arhitektonska dijela, restorančići, kafei, veliki trgovi s mnoštvo dućana, riječni tokovi i malene uličice daju im posebnu čar.

Strasbourg je poznat jer se u njemu nalazi i Vijeće Europe, Europski sud za ljudska prava i EU parlament, ali nije slučajno odabran za sjedište. Osim blizine granice s Njemačkom i Švicarskom, njegova je starogradska jezgra proglašena svjetskom baštinom od strane UNESCO-a još 1988. Srednjovjekovna, gotička i renesansna pročelja, balkoni prepuni cvijeća, uređeni parkovi, gotička katedrala Notre-Dame de Strassbourg, mnoštvo krasnih dućana i galerija njegova su odličja. Smješten na obali Rajne diči se također prekrasnim mostovima i romantičnom atmosferom. Teško da bilo koji grad Europe može u sebi sadržavati toliko različitih elemenata modernog i tradicionalnog, koji se nedvojbeno spajaju u fantastičnu jedninu. Njegovi stanovnici, ali i posjetitelji rado se voze biciklima, tako da je to jedan od idealnih načina za posjet ovom gradu.Biciklizam je ovdje omiljen sport, ne zaboravite Tour de France, pa ćete se i ostatkom regije lako moći provozati, a uređenih je staza mnogo.

Za ljubitelje skijanja i zimskih sportova, Vogezi su raj na zemlji. Odaberite jedan od naših apartmana ili kuća u Vogezima, skijaških je centara ovdje napretek. Jedno od prekrasnih mjesta za vaš boravak je poznati Colmar, smješten u podnožju planine Vogezi na rijeci Laugh, koja je kanalom povezana s Rajnom. Zbog mnogobrojnih mostova, kanala i predivnih trgova, nosi još jedno ime – “mala Venecija”.

Gastronomski užici

Čist zrak i lagana aktivnost pobuditi će u vama želju da isprobate lokalne specijalitete, a to ćete osim u restoranu moći i u miru vašeg smještaja. U svakom mjestu, manjem i većem, lako ćete pronaći tržnicu ili barem trgovinu svježih i domaćih namirnica, kao i trgovine francuskih vina, a vjerujemo da ćete u ovom okruženju, s lokalnim namirnicama, uživati na sasvim drugi način u pripremi jela. Ipak, isprobajte neke od specijaliteta kada ih pripremi Francuz, kao npr. Fois Gras, Quiche Lorraine i Coq au Riesling. Vrhunska vina i sirevi začiniti će vašu večeru i dati poseban pečat vašem boravku.