Auvergne - smještaj u vilama, kućama i apartmanima za odmor

Dok se sunce spušta i boji nebo najljepšim bojama, travnjaci jarko zelene boje sa stadima krava koje smireno pasu, ptice, radnici u vinogradu, rijeka, velike farme na kojima život teče svojim ustaljenim ritmom, u skladu s prirodom, podariti će poseban mir i odmor duši. Ovu pitoresknu idilu upotpunjuju katedrale, crkve, dvorci koji svjedoče o jednoj burnoj prošlosti, srednjem vijeku, o moći, o renesansi, buđenju i umjetnosti. 

Regijom protječu tri kristalno čiste rijeke: Allier, Dordogne, Loira, a planine krase brojna jezera, brežuljci. Ovdje je manje prometa, manje naselja, više prirode, zato je ova regija idealna meta za vaš odmor. Uspavani vulkani predstavljaju prirodno blago, a na njihovim se obroncima razvila prekrasna vegetacija i mnoge obradive površine. Ovdje se nalazi i nacionalni park Volcans d'Auvergne, a i park prirode Livraodis – Forez. Ljudi nisu previše utjecali svojom prisutnošću na životinjski svijet, zato ovdje živi čak 250 vrsta ptica, jeleni, vjeverice i dabrovi, dok divokoze, mufloni i svisci obitavaju na mnogim prekrasnim planinama, gdje se nalaze i poznata skijališta. Planine su bogate i florom, pa tako tamo raste i gorčica (Gentiana), od koje se proizvode prirodni aperitiv, kojeg vrijedi probati.

Prekrasne znamenitosti krase ovo područje, crkva Saint Michela na stijeni d'Aiguilhe, kip Notre-Dame de Frace na stijeni Corneille, katedrala u Monte Anis, tvrđava Polignac s tornjem visokim 32 m pružit će vam prekrasan pogled na krajolik. Prekrasna katedrala Puy-en-Velay iz XII st. u istoimenom gradiću jedna je od najpoznatijih polaznih točaka za Santiago di Compostela – Camino de Santiago odnosno put Svetog Jakova – popularan hodočasnički put čije je odredište Santiago di Compostela u Španjolskoj.

U departmanu Puy-De-Dome pronaći ćete najviše mogućnosti smještaja, jer je ovo područje turistički i najrazvijenije, a ovdje je odmor svakako prelijep i zimi, kada su maisivi Dôme, Dor i Forez prepuni snijega, a okrunjuju plodnu dolinu Limagne. Ovdje izviru mnoge termalne vode, pa se ekonomija bazira i na termalnim odmaralištima. U planinama Forez posjetite prekrasnu farmu Jasserie du Coq Noir, koja se koristila posebice za vrijeme ljetnih ispaša i u kojoj možete ne samo kušati lokalne proizvode nego i ponijeti kući okuse i mirise Francuske.

Ako putujete s djecom, ali i ako ste ljubitelji zabavnih parkova, obavezna je meta Vulcania. Vulcania nije običan zabavni park, već će vam dočarati mnogo više; ovdje ćete osjetiti moć tornada, erupciju vulkana, upoznati vulkane svijeta, fragilnost našega planeta, dinosaure, potrese, otkriti ponore i svakojaka čuda, a sve u 4D verziji i uz pomoć najnovije tehnologije. Ono što će vas također očarati, a nema veze s modernom tehnologijom je vožnja u jednoj od najstarijih letjelica čovječanstva, a to prekrasan balon na zrak. Ukoliko se opustite u ovu avanturu, najbolje ćete vidjeti prekrasne planine i brežuljke, plodna polja i šume, rijeke i jezera.

U departmanu Cantal naići ćete na najviše pašnjaka koji se nalaze na visini između 1.000 i 1.800m nadmorske visine i još danas ih koriste pastiri za ljetnu ispašu. Među prekrasnim krajolicima koji slijede smjestili su se mali gradići, primjeri romaničke umjetnosti: Depart La Bourboule, La Tour D'Auvergne, Condat, Riom es Montagne te prekrasna kristalno čista jezera. Krajolik će vam ponuditi potpunu relaksaciju, kao da ste u oazi mira, da li putovali autom kojih je ovdje malo, biciklom, pješke, ili čak jahali.  Svakako nemojte propustiti na samom rubu Cantala, na obali jezera, dvorac kao iz bajke, Le Chateu du Val. Prekrasan primjer srednjovjekovne arhitekture i smatran jednim od najljepših u Francuskoj je i gradić Salers, sagrađen od vulkanskog kamena. Salers nije poznat samo po svojoj arhitekturi već i po vrsti goveda Salers čije je mlijeko osnova za poznate sireve.

Gdje god se smjestili u ovoj prekrasnoj regiji, ona će biti melem za vašu dušu.

Owernia

Popularne kuće za odmor u Auvergne

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Auvergne

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Auvergne

Loading...