Regija Loire - odmor u vili, kući ili apartmanu

Pays de la Loire odnosno regija Loire se nalazi na zapadu Francuske, a ime je dobila naravno po rijeci Loire koja ovuda prolazi i ovdje su ulijeva u Atlantski ocean. Obala regije dugačka je čak 368 km i obiluje prekrasnih plažama. Svejedno ćete ovdje pronaći i mnoge druge zanimljivosti osim boravka na plaži regija nudi mnoga izletišta, povijesne znamenitosti, kulturu. Veliki gradovi regije osim monumentalnih građevinama bogati su muzejima i događanjima.

französische Küste - Ferienhaus Pays-de-la-Loire

Popularne kuće za odmor u Regija Loire

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Regija Loire

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Regija Loire

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Regija Loire

Loading...

Ugodna klima, gastronomija i mnoštvo aktivnosti

Boravak u ovoj regiji biti će izuzetno ugodan zbog oceanske klime. Ljeta su ovdje suha i topla, toplija nego u ostatku Francuske, a nema pretjeranih vrućina i vlage. Niti zime nisu neugodne, stoga je boravak i posjete ovoj regiji moguć u bilo koje godišnje doba, naravno, ovisno o vašim interesima.

Koje god godišnje doba odaberete i neovisno o tipu smještaja, moći ćete uživati u dugim šetnjama i igrama na plaži, mnogim sportovima ali i gastronomiji ove regije. Stanovnici su posebno ponosni na svoju šunku, možda u kombinaciji s finim francuskim kruhom, zatim poznata jela od bijelog graha, učestala jela od guske, juhu od školjki i mnoga druga što su pripravljali stoljećima unazad za kraljevske obitelji. Naravno i ovdje se proizvode vrhunski sirevi: curé nantais, saint-paulin ili crémet d'Anjou, a ako već boravite u Francuskoj, obavezno uživajte u izvornim kroasanima, palačinkama i ostalim vrhunskim slasticama Francuske kuhinje.

Da li boravite u kući za odmor ili u apartmanu, svakako ćete uživati u ljepoti ove obale, koja velikom većinom je pokrivena prekrasnim finim pijeskom a dijelom divljim i neprohodnim stijenama. Poznata ljetovališta kao La Baule sa pješčanom plažom dugom čak 9 km; Les Sables-d'Olonne odakle svake 4 godine kreće poznata Vendee Globe jedriličarska regata oko svijeta u kojoj jedinu pomoć mogu zatražiti u slučaju medicinske hitnoć; Pornic s prekrasnim dvorcem i prješčanim uvalama; La Tranche-sur-Mer, Saint-Gilles-Croix-de-Vie, Saint Jean de Monts s plažom dugom 8 km, mete su ljubitelja blagostanja i uživanja, ali i onih koji obožavaju windsurfing i kiting ili samo vole čistu neokaljanu prirodu i prirodne ljepote divlje i pješčane obale. Sveukupno je duž obale čak 25 turističkih mjesta, pa smo sigurni da ćete i vi pronaći svoj idealan smještaj u jednom od njih. Prekrasni otoci Ile d'Yeu i Noirmoutier koji je mostom povezana s kopnom, nude dodatne sadržaje i mogućnosti šetnje prekrasnim krajolicima, ali i razonode. Pomalo egzotični i neobični, ovi će otoci upotpuniti vašu žeđ za novim i prekrasnim vedutama.

Dvorci i znamenitosti gradova Loire

Ljubitelji dvoraca uživati će u dolini Loire, obavezan je dvorac knezova Bretanje, te onaj u Nantesu, knezova Anjou u Angersu, zatim Lude, Saumur, Monsoreau, Brissac-Quincé i Montreuil-Bellay. Zoološki vrtovi u mjestu Doué ili Puy du Fou ispuniti će vam dan, a posjet katedrali Luzon i samostana upotpuniti će vaš odmor. S obzirom da u ovoj regiji ima mnogo dvoraca i njeguje se slavna prošlost, neće vas začuditi mnoge ergele konja i škole jahanja.

Glavni grad ove regije je Nantes, što je ujedno i jedan od glavnih gradova Francuske, ali i nekadašnja prijestolnica Bretanje. Sa više od 200.000 stanovnika i samo 55 km od Atlantika, nudi mnoge mogućnosti smještaja i zabave te istraživanja okolice. Nantes je grad koji živi punim plućima, prekrasan grad na spoju rijeka Loire i Erdre, savršen za odmor koji će vam pružiti mnoge mogućnosti različite zabave: mali restorančići, romantični kafei, galerije i dućani ulice Passage Pommeray zabaviti će vas na putu do Gotička katedrala Saint-Pierre et Saint Paul koja dominira gradskom jezgrom te prekrasnog dvorca vojvoda od Bretanje koji priča čudnovatu priču o dvostrukoj kraljici Francuske, Ani od Bretanje rođene ovdje 1477. Prekrasan je stari kvart drvenih kućica Bouffay i japanski vrtovi otoka Versailles, upotpuniti će vaše šetnje, a osim muzeja umjetnosti, povijesti ili onoga o vojvodama, ovdje možete posjetiti muzej Julesa Verna koji je također rodom iz Nantesa ili čak njegovu rodnu kuću na otoku Feydeu na rijeci Loire.

Gdje god da se smjestili, duž rijeke Loire uvijek je zabavno, a smještaj iz naše ponude vam nudi mogućnosti aktivnog odmora koji će zauvijek ostati u prelijepom sjećanju. Imajte na umu da su Francuzi narod koji će vas uvijek dobro prihvatiti a Francuska zemlja gdje ćete se osjećati dobrodošli, pa makar ne razumjeli ni riječ.