Provansa - vile, kuće i apartmani za odmor

Ljupki, zeleni brežuljci, stara stabla maslina, ljubičasta polja lavande, šume čepresa, cedra i borova i plemenito vinovo trsje... to je Provansa. Obilje bilja pruža čaroban miris, a mnogo sunca i vedrog neba daruje krajoliku poseban sjaj. 

Provansu prožimlju suprotnosti, stoga je bogata raznolikošću. Tragovi povijesti su posvuda još prisutni. Povijesni putevi vode do starih sela, antičke građevine uključene su u kulturni život i dan danas, stare kule i katedrale ističu se u čudesnoj prirodi.

Grci su ovo područje naselili još prije 2600 godina i osnovali najstariji grad Francuske, Marseille. No bogatu baštinu su ostavili i Rimljani, Njemci i Arapi. U starim amfiteatrima, kao što su u gradovima Arlesu i Nîmesu, danas se izvode kazališne predstave, festivali i borbe s bikovima.

U mnogim djelovima Provanse može se naći bogata flora i fauna. Posebno raznovrsna fauna je u Camargueu, gdje se mogu vidjeti divlja stada crnih bikova i bijelih konja, jata ružičastih plamenaca i mnogih drugih ptica, poput čaplji, roda i olrova. Posvuda u Provansi se može čuti raspjevane cvrčke.

Odmor i smještaj u Provansi

Popularne kuće za odmor u Provansa

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Provansa

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Provansa

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Provansa

Loading...

Carstvo sunca

Svijet bilja iznimno je bogat. U veljači se mogu vidjeti cvjetovi badema, a stabla smokava i i maslina obrubljuju ceste do mirnih sela. Na poljima rastu suncokreti i lavanda, a mogu se vidjeti i mnoge plantaže voća i vinogradi. Na pustim padinama brda, rastu kaktusi, brnistra i borovice.

Bogata priroda i posebna svjetlost oduvijek je privlačila mnoge i vrlo poznate slikare, poput Paula Cézannea, Augusta Renoira, Vincenta van Gogha, Pabla Picassa, Claudea Moneta, Paula Gauguina, koje je inspirirala čudesna ljepota krajolika.

S pravom je jedan od slikara nazvao Provansu ''carstvom sunca''.

Već u veljači vladaju blage temperature, a i more u listopadu još uvijek ima ugodnih 16 - 18 C. Ljeti se temperatura popenje i do 26 - 28 C. Najbolje vrijeme za putovanje u Provansu je svibanj, lipanj, rujan i listopad.

Za odmor u Provansi uzmite malo vremena kako biste unaprijed bili upoznati sa najljepšim skrovitim mjestima. Mnogo toga je na raspolaganju za otkrivanje i razgledavanje, stoga je preporučljivo još kod kuće napraviti plan. Vile, kuće i apartmani za odmor savršeno su polazište za istraživanje ove regije, bez obzira za koje se područje odlučite.

Ako želite upoznati samu srž Francuske, onda je ova regija odličan odabir. Smještena u jugoistočnoj Francuskoj, dio je administrativne pokrajine Provence-Alpes-Côte d'Azur odnosno, Provansa -  Alpe - Azurna obala te graniči s Italijom i naslanja se na Sredozemno more. Njena polja lavande i proizvodi tog posebnog bilja poznati su u cijelom svijetu, kao i njena vrhunska vina. Posjet Provansi nezaobilazno je putovanje, ono obogaćuje vaša čula i ostaje zauvijek u vašem sjećanju.