Languedoc-Roussillon: vile, kuće za odmor i apartmani

Na zapadnoj obali rijeke Rhône proteže se Languedoc-Roussillon sve do granice sa Španjolskom. Regija bogata vinogradima, plantažama maslina i regija koja dobrim dijelom obuhvaća sredozemnu obalu. Na obali se nalaze brojne uvalice, lagune i plaže najfinijeg pijeska, dokle god pogled seže.

Vingård i Languedoc

Popularne kuće za odmor u Languedoc-Roussillon

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Languedoc-Roussillon

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Languedoc-Roussillon

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Languedoc-Roussillon

Loading...

Odličja regije Languedoc-Roussillon

300 sunčanih dana kroz godinu savršeno odgovora ispunjenom odmoru, idealnom za obnavljane duše i tijela. Osim plaža, ovu regiju krasi raznolik krajolik unutrašnjosti. Na mnogim jezerima žive jata plamenaca, a također se uzgajaju i kamenice, koje su u Francuskoj, ali i mnogim drugim zemljama delikatesa.

Kanal du Midi, koji prolazi središtem regije naručen je od strane Luja XIV. davne 1666.godine. Gradnja je završena nakon 14 godina i otada povezuje Sredozemlje sa gradom Toulouseom. Danas su uzduž rijeke na raspolaganju svakojaki sportovi na vodi i izleti brodom.

Povijest

Kad bi dolina Languedoca mogla govoriti, imala bi što i ispričati. Od Rimljana koji su zasadili vinovu lozu i masline do burnih srednjovjekovnih vremena, u kojima su redovnici naseljavali regiju, od križarskih pohoda i vremena prosvjetiteljstva, koja vremena su ostavila i brojna arhitekturna djela sve do početka moderne. Stoljećima stari samostani, srednjovjekovne ulice, povijesne gradske jezgre, rimske utvrde, prožimaju ovaj kraj i oživljavaju prošlost mnogih mjesta.

Gastronomija

Kuhinja Languedoca je veoma ukusna, snažne arome sredozemnog područja, sa puno maslinovog ulja, češnjaka i južnog bilja. Na jelovnicima na obali naći će se svježe kamenice, dagnje, sardine, ''ljubičasti'' ježinci i izvrsni plodovi mora. Preporučamo i vrhunsko vino Languedoc. Sa brda dolazi raznovrsna ponuda divlje svinje, gljiva, kestena i različitih vrsta sira od ovčjeg i kozjeg mlijeka. Vile, kuće za odmor i apartmane Novasol ponude naći ćete, dijelom na obali kod Sètea i nekoliko kilometara prema unutrašnjosti kod Nimesa.