Pikardija - rezervirajte svoj savršen odmor

Prekrasna regija niske stope urbanizacije, Pikardija (fr. Picardie) vas poziva na pravi odmor u malim romantičnim mjestima okruženi prirodnim bogatstvima u porječju rijeke Somme. Među njima je svakako šuma Compiègne, jedna od najvećih u francuskoj, ornitološki park Marquenterre i nevjerojatna uvala Somme, koja se smatra jednom od najljepših uvala svijeta. Nazvana i „mala Camargue sjevera“ ona je dom mnogim vrstama životinja u pažljivo očuvanom okruženju.

Pikardia

Popularne kuće za odmor u Pikardija

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Pikardija

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Pikardija

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Pikardija

Loading...

Znamenitosti i prirodne ljepote

Ova je francuska regija smještena u sjevernoj Francuskoj, a glavni grad je prelijepi Amiens, na samo 120 km od Pariza. Katedrala Notre Dame iz Amiensa, jedno je od najvrjednijih dijela gotičke arhitektura i na UNESCO-voj listi svjetske kulturne baštine. Vrijedi svakako posjetiti i crkve St. Germain i St.Leu iz XV st., gradsku vjećnicu, drveno kazalište te bogat muzej s vrijednim dijelima talijanskog, španjolskog i francuskog slikarstva. Smješten duž 6 km plovne strane rijeke Somme, ponuditi će vam šarmantne izlete brodom, trgovine, restorane i kafee. Jednom se godišnje u Amiensu održava sajam antikvarijata, sajam čokolade, sajam cvijeća, noć muzeja, te mnogi drugi muzički festivali.

Prelijepa uvala Somme najveći je estuarij ove regije i ušće sveukupno 6 rijeka. Površine je čak 72 km2 i sastoji se od pjeskovitih duna, malih močvara te je čuvar mnogih neobičnih biljaka, a pružit će vam ugodne šetnje i prekrasne zalaske sunca. Na ovoj obali možete susresti i sredozemnu medvjedicu a sve ljepote ovog parka prirode može vam pokazati jedan od specijaliziranih vodiča za veoma pristupačan iznos. Ako ste dovoljno pustolovi najbolje ćete doživjeti ovaj estuarij baš iz zraka, dok budete skakali padobranom. Ovaj izlet u Francusku može biti sve ono što vi poželite, ovisno o vašim očekivanjima. Koliko god da vam ova pokrajina pruža relaksaciju, toliko vas može i zabaviti svojim aktivnostima i događanjima. 

Otvorena prema kanalu La Manche, obala Pikardije duga je i pjeskovita, a njene su plaže idealne za surfanje i jedrenje, u mjestima kao što su Belle-Dune i Fort Mahon Plage. Osim jedrenja na vodi ovdje ćete moći i isprobati neobično jedrenje na pijesku, a šetnje dugima obalama finog pijeska biti će melem za vašu dušu. Regija je bogata i mnogim izvrsnim restoranima gdje ćete kušati mnogobrojne lokalne delicije, koje nemaju komplicirane recepture ali su sačinjene od dobrih domaćih sastojaka koje se uzgajaju na mnogobrojnim okolnim poljima i farmama.

Obrađena polja nisu poremetila prirodna staništa mnogih vrsta ptica, pa su ova područja raj za ornitologe, ali i za sve ljubitelje odmora u prirodi. Čudnovate ptice žive u mnogobrojnim močvarama ali i uzduž nebrojenih riječnih vodotoka, kraj kojih raste prekrasan biljni svijet.

Jednisteni je doživljaj boraviti u ovoj regijii, u kojem god mjestu da odsjednete. Od Beauvaisa do Amiensa, u Laonu ili Soissonu, vidjeti ćete mnoga obrađena polja, riječne tokove, ali i katedrale i dvorce. Prizor će biti jednak romantičnom ulju na platnu. Posjetite katedralu u Beauvaisu, gotičko remek-djelo, crkvu tvrđavu u Thiéracheu, dvorac de Pierrefonds ili kako ga nazivaju „dvorac Trnoružice“, prekrasan dvorac Donjon de Vez te dvorac Valloires Abbey.