Akvitanija - smještaj u vilama, kućama i apartmanima za odmor

Akvitanija je omiljeno odredište za odmor, između Atlantika i Pirineja, s divnim plažama, šumama, jezerima, rijekama, brdovitim krajolicima i prekrasnom umjetničkom baštinom. 

Dugačka obala koja se proteže u dužini od čak 250 kilometara, nudi niz zlaćanih pješčanih plaža i više od 2200 sunčanih sati kroz godinu. Sa svojim glavnim gradom, Bordeauxom, ova regija uživa svjetski ugled. Taj grad priobalja peti je po veličini grad Francuske, ujedno i grad kulture, zanimljivih muzeja, neoklasičnih zgrada i predivnih parkova. U ugodnom ozračju kupališnog mjesta Archachon nalazi se poznato uzgajalište kamenica i najveća pješčana duna Europe.

Odmor i smještaj u Akvitaniji

Popularne kuće za odmor u Akvitanija

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Akvitanija

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Akvitanija

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Akvitanija

Loading...

Aktivnosti i atrakcije Akvitanije

Između Atlantika i planine Quercy leži nizina koja obuhvaća površinu od 14.000 km². Najviši vrhovi ovdje su Pointe de Grave, Bayonne i Nérac. Kao relativno nizinsko područje prikladno je za biciklističke i pješačke ture, prekrasne duge šetnje, igre na pijesku i mnoge sportove na vodi, a posebno windsurfing. Plaže su idealne i za sportaše i avanturiste, kao i za obitelji s malom djecom, za parove i za grupe prijatelja. Svatko će ovdje naći svoju zanimaciju, da li je to sport, sunčanje, plivanje, gradnja kula od pijeska, zabava i izlasci ili razgledavanje umjetnina. Poseban čar ljetnih večeri mnogi su lokali duž obale, romantični restorani koji nude svjetski poznate specijalitete, odlično vino i slastice kakve ste sanjali.

Onaj tko više voli brda i planine, mora otkriti Pirineje, raj za šetače i skijaše, ovdje su poznati atlantski Pirineji koji se polako uzdižu iznad mora i protežu kroz Baskiju do Sredozemlja. Sa ovih vrhova pruža se fantastičan pogled sve do Španjolske, jer su Pireneji i prirodna granica između ove dvije zemlje. 

Akvitanija je poznata i po najboljim vinima. Uokolo sela Saint-Émilion protežu se poznati vinogradi, iz kojih dolaze jedne od najboljih kapljica koje Svijet poznaje. Ovo maleno mjesto leži na brdu s prekrasnim pogledom na Dordognu.

Brojna jezera, rijeke i guste šume Périgord Verta karakteristični su za ovo područje. Stanovnici ovog područja često na svojim imanjima drže svinju koju posebno istreniraju za pronalazak tartufa. Ova cijenjena namirnica iz porodice gljiva, ovdje je našla svoju primjenu u mnogim receptima, pa se kuhinja ove regije ne odlikuje samo morskim specijalitetima. 

Ljudi, posebno na jugozapadu, slove kao iznimno srdačni i gostoljubivi, što ćete se i sami uvjeriti na jednoj od brojnih svečanosti ovog kraja. Ovdje gdje se tradicija još uvijek živi, sladokusci i prijatelji vina će zasigurno zadovoljiti svoja nepca.

Bilo gdje u Akvitaniji, da odlučite provesti svoj odmor, vile, kuće za odmor i apartmani iz NOVASOL ponude idealno su polazište.