Ile-de-France - smještaj u apartmanima i kućama za odmor

Suprotno od onoga što biste na prvu mogli pomisliti, Ile-de-France nije samo gigantsko urbano područje koje gravitira oko Pariza. Nedvojbeno je Pariz njegov centar i nedvojbeno je ovo najnaseljenije područje Francuske, no tu su i veličanstvene šume kao Fontainebleau, iznimni dvorci kao Vaux-Le-Vicomte i parkovi prirode s mnogim izletištima.

Približno omeđena rijekama Seine, Oise i Marne (odatle joj ime Île: Otok), ova regija obuhvaća 8 departmana, a glavni je grad pokrajine naravno Pariz. Povijesna pokrajina Île-de-France jezgra je francuske države. Ona je bila kolijevka dinastije Capet. Narječje toga kraja nadvladalo je ostala i postalo jezikom Francuskoga Kraljevstva. Ovdje je nastala gotička umjetnost; u Île-de-France su izgrađeni mnogobrojni kraljevski dvorci, u šumama što se prostiru oko grada. Iznajmite apartman ili kuću za odmor u Ile de France i otkrijte ovu regiju u svim njenim aspektima, njenu urbanu i umjetničku stranu, ali i njenu prirodnu ljepotu.

Ile-de-France

Popularne kuće za odmor u Île-de-France

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Île-de-France

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Île-de-France

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Île-de-France

Loading...

Mjesta koja vrijedi posjetiti

Zbog raznolikosti smještaja u našoj ponudi, možete odabrati prekrasnu vilu kraj šume Montmorency ili tipičnu malu kućicu u srcu doline Chevreuse kojom protječe Yvette. Obje destinacije su idealna polazišna točka za upoznavanje regije. Otkrijte Versailles, remek djelo francuskog klasicizma sa znamenitim parkom, kao najljepšim primjerom francuske vrtne arhitekture. Posjetite prekrasan gradić sagrađen oko jezera - Enghien-les-Bains poznat po svojim termama, odite na izlet u Isle-Adam, jedno od najljepših mjesta Francuske, raj na zemlji kako ga je nazvao Balzac. Njegova kulturna događanja, muzeji, rijeka, stoljetna stabla visine 10 metara, pružit će vam potreban hlad za šetnje, vožnje biciklom i jahanje. Čudesan je i Saint-Quentin-en-Yvelines, gdje je moderni urbanizam pomiješan sa zaštićenim područjem prirode, a smještaj vam je ovdje isto dostupan, za odmor kojem baš ništa ne nedostaje. Ne zaboravite otići na izlet u Giverny – posjetite rodnu kuću poznatog umjetnika Claudea Moneta i muzej impresionista.

Smještaj u regiji Ile de France, u susret Parizu

Zahvaljujući raznolikosti naše ponude smještaja za odmor u Ile-de-France, također možete odabrati apartman koji će biti idealno polazište za istraživanje Pariza. Pariz vam naravno nudi beskrajne mogućnosti razgledavanja, Eiffelov toranj, Louvreu, Notre Dame, vožnja Seinom, Slavoluk pobjede, Elizejska polja, prekrasni trgovi, ulice bez kraja, parkovi… srce Pariza ne prestaje šarmirati svoje posjetitelje na svakom uglu. Latinska četvrt, Les Halles i ostali kvartovi ponuditi će vam zabavu, gastronomske užitke i beskrajne zanimljivosti. Globalan grad od preko dva milijuna ljudi još je uvijek zadržao svoju romantičnu stranu i kulturnu upečatljivost. S razlogom spada u jedno od najpopularnijih odredišta, a njegove su znamenitosti gotovo nebrojene. Odaberite apartman koji će vam omogućiti nezaboravan godišnji odmor. Pariz je lako dostupan iz svakog kutka ove regije, zbog vrhunske povezanosti svim prijevoznim sredstvima.

Razonoda i izleti

Izaberete li apartman ili kuću za odmor u Ile de France, imati ćete mogućnost posjetiti Disneyland Paris. Nepotrebno je dodatno opisivati ovaj zabavni park, on je poznat i posjećen gotovo kao i Pariz. Otkrijte dijete u sebi i zaboravite na stvaran svijet bar jedan dan. Dopustite si nezaboravnu avanturu zajedno s obitelji ili prijateljima.

Za ljubitelje prirodnih ljepota ova je regija u rangu s ostalim Francuskim regijama. Iako najnaseljenija pokrajina, sačuvala je svoju prirodnu baštinu u šumama, uređenim parkovima i parkovima prirode; Saint-Cloud, Fontainebleau, Jardin du Luxembourg, Jardien des Tuileries, Buttes-Chmaumont, ponuditi će vam odmor i relaksaciju, no ukoliko želite i rekreaciju i sport. Golf, jahanje, biciklizam, penjanje, te svakakve avanturističke vratolomije ovdje su dostupne na svakom koraku.

Za ljubitelje umjetnosti ovo je zasigurno jedna od omiljenih regija. Van Gogh, Renoir, Monet, Daubigny, Pissaro samo su neka od imena čije ćete divote moći pogledati u Louvreu ili Muzeju d'Orsay.

Gurmani će također uživati u ovom kraju. Čak je 70 restorana samo u Parizu nagrađeno poznatom Michelinovom zvjezdicom, a nebrojena su fantastična mjesta gdje možete okusiti odlična francuska jela i bez zvjezdice. Francuska kuhinja ima u svojoj ponudi specijalitete koji su jednostavni kao francuski krumpirići ili poznati baguette sa maslacem i šunkom te one komplicirane i svjetski poznate, koje vrijedi kušati u restoranu. Ono što svakako preporučamo je da isprobate francuske sireve, koji savršeno pristaju uz francuska vina. za idealan obrok poslužiti će vam vaš apartman ili čak i neki od prelijepih parkova gdje vam savjetujemo da upriličite piknik. Doživljaj će biti neponovljiv a i s ekonomske strane biti ćete posve zadovoljeni.

Koju god sezonu odabere za vaše putovanje, gotovo je nemoguće izbjeći nekakvo događanje ili festival, jer ih je ovdje godišnje čak 700. Navesti ćemo samo njih nekolicinu, koju su poznati i priznati u svijetu, a to su npr. Tropical Carnival, Techno Parade, Gay Pride parade, Nuit Blanche, Jazz à Saint-Germain-des-Prés Festival, zatim  Banlieues Bleues Festival, Solidays, Rock en Seine… poznata su i sportska događanja od kojih ste sigurno čuli za Hermès Show Jumping, Roland-Garros teniski turnir, ovdje završava i Tour de France, a na pariškom stadionu se održava i Top 14 rugby.  

Priuštite si Ile de France bar jednom u životu, to je odmor koji vrijedi doživjeti. Odaberite iz široke ponude smještaja u Francuskoj.