Poitou-Charentes, smještaj i znamenitosti regije

Poitou-Charentes je krasna pokrajina na zapadu Francuske koje se proteže od unutrašnjosti pa duž Atlantskog ocena. Prekrasne duge pješčane plaže, ogromne ravnice presijecane rijekama, bogata kulturna baština s povijesnim ostacima iz neolitika. Zakoračite stopama  Aliénor d'Aquitaine odnosno Eleonore, vojvotkinje Akvitanije, jednom od najmoćnijih i najutjecajnijih žena XII stoljeća.

Poitou-Charentes

Popularne kuće za odmor u Poitou-Charentes

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Poitou-Charentes

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Poitou-Charentes

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Poitou-Charentes

Loading...

Sklad između oceana, prirode i ljudi

Regija vam nudi mnoštvo gradića  i gradova ugodnih za boravak, a duga obala ostati će vam urezana u pamćenje po svojem prekrasnom pijesku i oceanu pred vama. Uzduž obale smjestila su se mnoga prekrasna mjesta koja svojom arhitekturom ne narušavaju sklad obale i oceana, a ocean nudi ovdje svojim stanovnicima mogućnosti razonode, sportova, te naravno izobilje morskih plodova. Ugodni restorani ponuditi će vam morske specijalitete, kamenice, ribe i mnoge školjke, ali nezaobilazna je i jegulja te juha od koprive i jela od janjetine ili puževa, tipična za unutrašnjost Francuske. I ovdje ćete probati fantastične sireve u savršenoj harmoniji s čašom francuskog vina, a znamo i da je Francuska kuhinja poznata po mnogim slasticama. Ako boravite ovdje u kasnu jesen, uživati ćete u jelima s kestenom i gljivama, a svako jelo obično završava tradicionalnim konjakom.

Klima ove regije blaga je i ugodna, ljeta su suha i topla, no ni ostala godišnja doba nisu neugodna, stoga je boravak ovdje poželjan u bilo kojoj sezoni. Mnogo je sunčanih dana, što ćete primijetiti i po vinima ove regije, jer mnogobrojni su vinogradi u departmanima unutrašnjeg dijela, Vienne ili les Deux-Sèvres, čija su polja blagorodna i zbog mnogih riječnih tokova.

Znamenitosti i atrakcije

Bez obzira da li volite gužvu ili miran odmor, plažu ili prirodu, smještaj u ovoj regiji lako će ispuniti vaša očekivanja. Ukoliko boravite s djecom ili posebno volite zabavne parkove, ne propustite Futuroscope, ogroman park s preko 25 originalnih atrakcija najmodernije tehnologije.  I sam pogleda na park neće vas ostaviti ravnodušnim. Glavni grad ove pokrajine - Poitiers - svakako je vrijedan vašeg posjeta, sa 78 zaštićenih spomenika kulture, posebno iz doba romanike; krstionica Saint-Jean iz IV stoljeća, druga je najstarija francuska crkva, ckrva Notre Dame la Grand, najstarija je romanička crvkva u Europi, katedrala, muzej Saint Cro, samo su neke od znamenitosti. S manje od 100.000 stanovnika, od kojih su više od 1/4 studenti, sigurni smo da će vas se dojmiti i kao grad zabave, pristupačnih dućana, mnogih restorančića i krasnih živih ulica i trgova. Rochelle je još jedan gradić koji svakako ne smijete propustiti, s akvarijem,  lijepom starom lukom i njenim kulama. Važan još od XII stoljeća, ponuditi će vam mnoge mogućnosti zabave, razonode, gastronomije i kupovine. Oko njega gravitiraju otoci Ré koji je povezan dugim mostom, Oléron i Aix gdje ćete uživati u vožnji biciklom. Otok je dugačak tek tri kilometra a na njemu su smještene prekrasne tvrđave Fort Enet i Fort Boyard, ali najviše će vas očarati njegovi krajolici, te slavna francuska fregata Hermione koja je obnovljena i privezana u lučici Rochefort.  Vožnja brodom mirnim kanalom Marais Poitevin oduševiti će vas, a on se nalazi  nedaleko la Rochelle kraj velikog prirodnog rezervata Baie de L'Aiguillon. Ovo prekrasno područje koje ova pokrajina dijeli sa susjednim Pays de Loire i proteže se na terenu od preko 5 hektara površine. Riječna ušća i ocean stvaraju posebnu floru i faunu te jedisntvene krajolike i neobične scenarije. On je jedna od najvažnijih točaka na putu ptica selica te ćete tamo moći promatrati nebrojene vrste čaplji, patki i raznoraznih prekrasnih ptičica. Pješčane dine i neobičan svijet faune promijeniti, igre plime i oseke i zvukovi ptica, zaista su ovdje nešto jedinstveno i vrijedno posjeta, bilo da boravite u Poitou-Charentes ili u susjednoj zemlji Loire.