Champagne Ardenne - vile, kuće i apartmani za odmor

Posjetite vinske podrume slavnog pjenušca, okusite lokalne specijalitete, prošećite brežuljcima i upoznajte se s tradicijom i kulturom ove prekrasne francuske regije.

Champagne Ardenne nalazi se na sjeveroistoku Francuske, graniči na sjeveru sa Belgijom, s kojom dijeli prekrasne Ardene, te s Francuskim regijama Lorraine i Burgundy, a nalazi se nedaleko Pariza, pa boravak u ovoj regiji možete začiniti dnevnim posjetom Belgiji ili Parizu.

Ova je regija nastanjena još od antike a svakako je poznati njen gradić Reims koji je u Rimsko doba bio raskrižje puteva i najnaseljeniji grad sjeverno od Rima. Od 496. godine i krštenja Clovisa I, u ovom se gradu okrunjuju kraljevi Francuske. Tijekom I i II svjetskog rata ovdje su se vodile značajne bitke, prva je Bitka na Manei, a druga na Ardenima.

Lei feriehus i Champagne-Ardenne

Popularne kuće za odmor u Champagne-Ardenne

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Champagne-Ardenne

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Champagne-Ardenne

Loading...

Champagne Ardennea - domovina pjenušca

Međutim, ovo podneblje nam je poznatije po onome po čemu je dobilo ime, a to je pjenušavo vino Šampanjac. Zahvaljujući blizini Pariza ovdje je vinogradarstvo doživjelo svoj procvat več u XVII i XVIII stoljeću, a najpoznatije sorte grožđa ovdje su Chardonnay, Pinot noir ili crni pinot i Pinot Meunier. Champagne brda, i njegovi vinogradi, vinarije i podrumi nalaze se od 2015. na popisu svjetske baštine UNESCO-a. pjenušac se u ovoj regiji proizvodi već 1600 godina od kada je monarh Don Perignon osmislio način kako da zadrži mjehuriće u boci. Osim posjeta vinogradima i podrumima gdje se proizvodi pjenušac, mnogi su vinski putevi u ovoj regiji na koje se možete uputiti u obilazak vinograda i podruma raznih vina i pjenušca, a jedna je i Route de Massif du Saint Thierry. Svakako je jedan od najpoznatijih podruma u svijetu je onaj poznatog proizvođača pjenušca Moët et Chandon u mjestu Epernay.

Razonoda

Odmor u ovoj regiji zaista će biti opuštanje. Kuće i apartmani ugodni su za boravak i bilo da putujete sami ili s djecom, mogućnosti razonode i zabave su mnoge i vrijeme će vam brzo proći. Gdje god odabrali svoj smještaj preporučamo vam posjet drvenoj crkvi u Lentilleu, koja je samo jedna od 10 takvih građevina ove regije, smještena nedaleko prekrasnog jezera, zatim gradiću Colombey les Duex Eglises u kojem se nalazi muzej u čast generalu Charlesu de Gaulleu, a djeca će vas posebno cijeniti ako ih odvedete u Nigloland, inačica američkog Disneyworlda.

Fantastična gastronomija kao prilog odličnima vinima

Nemojte otići iz regije prije nego isprobate njene neodoljive specijalitete; bijele kobasice, razni pudinzi, šunka sušena na planinskom zraku Ardena, samo su neke od njih. Nemojte zaboraviti da je Francuska poznata po kolačima i slanim tortama od lisnatog tijesta, jer je baš francuski kuhar Carême tijekom XVIII stoljeća proslavio na kraljevskim tanjurima ovo tijesto. Francuska je i zemlja sireva, imajte to na umu. Osim što ćete ovdje uživati u raznolikosti, a sirevi ove regije su svakako Langres i Chaource. Specifičnost francuske kuhinje i njihovih običaja za stolom, je da će sirevi biti ponuđeni na kraju jela, a može se desiti da vam se taj običaj toliko svidi pa da ga nastavite prakticirati i nakon vašeg odmora.  

Svako je putovanje širenje vaših vidika, a smještaj u jednim od vila, kuća za odmor ili apartmana NOVASOLa to vam omogućuje. Udahnite raznolikost, putujte i otkrijte čari vinograda, prekrasnih brežuljaka, novih okusa i mirisa.