Limousin - vile, kuće i apartmani za odmor

Rezervirajte svoj smještaj u pokrajini Limousin u uživajte u dugom vikendu, ili čitavom godišnjem odmoru u ovom idealnom spoju prirode, kulture, gastronomije i senzacija. Podneblje velikih jezera, planina i dolina, osvježiti će vas i otkriti vam svoju čari, svoje divljine i svoje izvanrednosti.  

Nema mnogo stvari koje će vas ispuniti kao pješačenja u ranim jutarnjim satima, s ruksakom na leđima u koji ste možda spakirali francuske poslastice – fina peciva i sireve, slastice od lisnatog tijesta. Regija Limousin je većinom visinsko područje. Najveći dio regije se nalazi iznad 350 metara, a u regiji se nalaze i mnoge važne rijeke kao Dordogne, Vienne, Creuse i Cher. Regija je poznata po kvalitetnim vodama, kao i po prvoklasnom ribarstvu, po uzgoju prvoklasne govedine i po poljoprivredi. Život je u Limousinu miran i staložen. Iako njeni krajolici ostavljaju na posjetitelje dubok dojam. Planine Monts d'Ambazac ili Monts de Blond, prepuna su prirodnih čuda i prekrasnih jezera, na kojima možete jedriti, surfati, voziti kanu, skijati na vodi. A za umjetniče duše preporučamo da ponesu sa sobom platno i boje jer ovdje su se uvježbavali neki od najvećih francuskih slikara, kao Claude Monet i Armand Guillaumin. Zbog njih i drugih sjeverni dio doline de la Creuse prozvan je «  La Vallée des Peintres » odnosno dolina umjetnika.

Morate znati da je Limousin regija poznata po svojim marljivim i nadarenim radnicima. U ovoj se regiji stanovništvo osim poljoprivredom bavilo i još uvijek njeguje umjetnost izrade porculana i predmeta od stakla, ali i one koji i dalje ručno proizvode predmete kao što su usne harmonike, kožne predmete ili tkanine, te poznate Aubusson goblene i tapiserije. Ovdje ćete pronaći predmete koji su izvorni i tipični za ovo područje i koji će vas podsjećati na ugodan boravak što ste ga proveli u Limousinu.

Poseban će dojam ostaviti na vas i jednostavna limousinska kuhinja, koja na jednostavnim temeljnim sastojcima bazira svoja najbolja jela: tartufi, kesteni, jabuke, temelj su dobre kuhinje, ali i uzgoj prvoklasnog mesa bitan je za ovo podneblje. Čak i ako ne posjetite mnoge restorane, moći ćete s lakoćom pripremiti fantastičan obrok u svojem apartmanu ili kući za odmor, zbog kvalitete sastojaka koje ćete pronaći na lokalnoj tržnici.

I ova je regija, kao i gotovo sve francuske regije, napućena prekrasnim dvorcima koji nam svjedoče o njenoj bogatoj povijesti, a većina ih datira iz XI stoljeća. Veliki broj dvoraca ukazuje nam na važnost ovog područja za vrijeme vladavine kraljeva i knezova. Možete se uputiti na 180 km dug put „put Richarda Lavljeg srca“ na kojem možete posjetiti čak 19 dvoraca i osjetiti djelić minulih vremena i njihove raskoši. 

Čar prošlosti ove pokrajine očituje se i u mnogobrojnim konjičkim klubovima gdje možete isprobati jahanje pa čak se i upustiti u planinarenje s konjima, bilo da ste početnik ili iskusni jahač. Kroz pašnjake, šume, kraj jezera i rijeka, imati ćete osjećaj da je vrijeme stalo i da ste i vi možda jedan od zalutalih plemića. Posjetite poznatu ergelu Pompadour u mjestu Corrèze, s prekrasnom konjušnicom, hipodromom i jahačkim priredbama tijekom srpnja i kolovoza.

U dolinama ovog planinskog područja smjestilo se i deset terena za golf. Zelene ravnice, lagani brežuljci, jezera i šume idealno su okruženje za početnike i profesionalne igrače. No, to nije sve što ova prekrasna pokrajina nudi. Mnoštvo je zabavnih parkova u ovoj regiji; tematski parkovi, zoološki vrtovi, uzgoj bizona ili nojeva, arheološki parkovi, vučje jazbine ili modeli željeznice, stoga smo sigurni da ćete ovdje pronaći za svakoga ponešto.

Urlaub Limousin

Popularne kuće za odmor u Limousin

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Limousin

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Limousin

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Limousin

Loading...