Azurna obala, najglamurozniji dio Mediterana

Sredinom 19. stoljeća dolaze na Azurnu obalu prvi gosti koji žele pobjeći od hladne i tužne zime Sjeverne Europe i pronalaze svoje utočište na sunčanoj obali Francuske. Tako ovdje započinje kultura njegovanja mjesta za odmor, krasnih vila, vrtova, šetališta, koja se pretvaraju u omiljenu metu svjetskih putnika. Svatko želi ljetovati na Azurnoj obali, odnosno na francuskoj rivijeri, zato ćete ljeti naići na gužvu, ali to je gužva koja će vam se svidjeti, jer ovdje volimo vidjeti i biti viđeni. No, čak i u visokoj sezoni mogu se pronaći mjesta udaljena od turističke vreve u kojima ćete osjetiti svu čaroliju Azurne obale. 

Zaleđe Azurne obale čini Provansa, prepoznatljiva po svojim ljubičastim poljima lavande, maslinicima i vinogradima. Šume čempresa, cedra i borova protežu se između gradova i mjesta i guraju se među kućama, miješajući svoj miris s grmovima lavande, timijana i ružmarina. Iznimna ljepota i raznolikost mediteranskog raslinja, uz morsko plavetnilo i 300 sunčanih dana godišnje, učinilo je od Azurne obale omiljenu destinaciju.

Azurna obala smještaj i odmor

Popularne kuće za odmor u Azurna obala

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Azurna obala

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Azurna obala

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Azurna obala

Loading...

Odaberite svoj apartman u Nici

Nica sa svojom kilometarskom šetnicom Promenade de Anglais odavno je žarište događanja i susreta. Francuzi i ostali posjetitelji vole šetati uz more, ali i trčati, voziti bicikl ili role. Pogled na uvalu Baie de Anges i prekrasnu pješčanu plažu s jedne strane i luksuzne hotele s druge strane, godi svakome.

Azurna obala

Odmor u Monte Carlu

Duž Azurne obale smjestio se i Monte Carlo, a kako biste prošetali slavnim gradom s luksuznim kockarnicama, morat ćete preći granicu i uči u Kneževinu Monako. Lokacija Monaka i njegova arhitektura čine ga jedinstvenim odredištem za ljubitelje luksuza i  prirodnih ljepota.

Kuća za odmor Saint-Tropez? Uvijek

Saint-Tropez sažima u sebi sve čari Azurne obale. Uspio je zadržati svoj izgled malog ribarskog gradića i ujedno zablistati glamurom kao malo koje mjesto na svijetu. Prošećite rivom i pogledajte neke od najljepših jahti na svijetu.

Antibe i Juan-Les-Pins

Antibe je ujedno poluotok i grad, a poznat je iz dva razloga; ovdje se nalaze mnoge škole jedrenja i održava regata klasičnih jedrenjaka, koji su izgrađeni prije 1976: Les Voiles d'Antibes. U gradiću na poluotoku Juan-Les-Pins održava se pak od 1960., poznati svjetski festival džeza i to kraj duge pješčane plaže.

Putovanje u Cannes

Cannes se smjestio uzduž još jedne pješčane plaže francuske rivijere preko puta otočja Lérins, od kojih je najveći Sveta Margarita. Šetnica La Croisette, stari grad i riva, dovoljni su da vam zastane dah i bez da sretnete nekog od slavnih glumaca koji se okupljaju ovdje radi dodjele prestižnih filmskih nagrada.

Duge pješčane plaže

Duž razvedene Azurne obale naići ćete na najljepše pješčane plaže ispresijecane liticama koje se strmoglavo spuštaju u more i čine savršen prizor, stoga se obavezno provozajte sve od Italije do Toulona i uživajte u pogledu. Ovdje ćete pronaći mnoge kuće za odmor s pogledom na more, ili apartman s pogledom na more, a najčešće i apartman u blizini plaže. Mnoštvo mondenih događanja i sportskih manifestacija, mnogi dućani i restorani, držat će vas u neprestanom uzbuđenju i sigurni smo da ćete voljeti svaki sat proveden ovdje.  

Nevjerojatan izbor sireva i vrhunskih vina dodatno će začiniti vaš odmor, a fine večere možete pripremati i u svojem apartmanu s pogledom na more. Iznajmite apartman u Nici, ili kuću za odmor na Azurnoj obali i biti ćete bogatiji za još jedno prekrasno iskustvo.