Kuće za odmor Bornholm

Bornholm je omiljeni danski otok za odmor. Leži u Baltičkom moru i čak je bliže švedskim obalama nego samoj Danskoj. Nije povezan mostom s okolnim područjima, za razliku od većine ostalih danskih otoka, što ga čini dodatno privlačnim za sve ljubitelje malo sporijeg odmora. Ima li boljeg opuštanja od odmora na otoku čiji su rubovi pješčane plaže, nalazi se usred mora, prekriven je pitomim prirodnim krajolicima, a na njemu se nalaze mjesta od kojih najveće broji tek desetak tisuća stanovnika? Od svoje najsjevernije do svoje najjužnije točke Bornholm mjeri tek četrdesetak kilometara, a najviša točka, Rytterknægten mjeri tek 162 metra nad morem što ga čini idealnim za šetnje i vožnju biciklom. Iako možda izgleda kao najistočnije točka Danske, to je ipak otočić Østerskær u malenom arhipelagu niti deset nautičkih milja sjeveroistočno od samog Bornholma. Postoji dnevni trajekt pa imate priliku posjetiti ovu zanimljivost usred Baltika na kojem porez iznosi 1 %. Nekoliko stotina kuća za odmor, mahom u blizini pješčanih plaža, ponudit će vam odmor u Danskoj iz sve moguće sadržaje koji bi vam mogli zatrebati.

Kuće za odmor Bornholm

Popularne kuće za odmor u Otok Bornholm

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Otok Bornholm

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Otok Bornholm

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Otok Bornholm

Loading...

Apartmani Bornholm

Apartmani također leže diljem lijepog otoka na kojem gotovo da i nema zdanja s puno katova. Zasigurno nema stambenih nebodera, a i tradicionalne i suvremene kuće i zgrade zrače otočkim šarmom. Vidjet ćete zdanja od opeke ili drveta obrasla bršljanom i okružena stoljetnim drvećem, ali i kućice od suvremenih materijala pametno uklopljene u novija naselja malih pravilnih ulica. Apartman s bazenom, kuća wellnessom, vila s panoramskim pogledom na pješčanu plažu ili kućica u šumi – sve to vam može ponuditi otok Bornholm, pregledate li našu ponudu smještaja i rezervirate na vrijeme. Do ovog otoka možete stići iz švedskog gradića Ystad trajektom za manje od sata i pol, a iz Kopenhagena to možete učiniti automobilom, vlakom ili autobusom za manje od tri sata (160 kilometara).

Apartmani Bornholm

Bornholm – zanimljivosti

Bez sumnje najpoznatija atrakcija otoka Bronholm je Hammershus, najstarija tvrđava cijele Skandinavije. Vjeruje se da se utvrda gradila kao privatna biskupska rezidencija u trinaestom stoljeću, ali novija istraživanja ruševina ukazuju na to da se radilo čak o kraljevskoj rezidenciji. Bez obzira na početke ove utvrde, radi se o lijepom zdanju na uzvisini s pogledom na sjever otoka. Na suprotnoj strani, na krajnjem jugu otoka nalazi se možda najljepša plaža cijelog Baltika – Dueodde. Nekoć se radilo o ogromnoj površini od finog bijelog pijeska koja se pomicala pod utjecajem struja, vjetrova te plime i oseke, a u osamnaestom stoljeću je pošumljena igličastim drvećem tako da se kretanje pijeska gotovo zaustavilo. Danas je radi o prelijepom području idealnom za opuštajući ljetni odmor. Dođete li u Dueodde, ne propustite posjetiti poznati svjetionik iz 1962. koji će vam ponuditi najljepši panoramski pogled s krajnje južne točke. Nekoliko kilometara obalom prema sjeveru dolazite do zabavnog i vodenog parka Brændesgardshaven, a nastavite li obalom prema sjeveroistoku, uskoro stižete do zabavnog parka kojem je tema Srednji vijek, a ne radi se samo o lijepom mjestu punom srednjovjekovnih predmeta i građevina, već ima i zabavan poučni program za sve uzraste. Uživajte na nekoliko golf igrališta, a ljubitelji tradicije neka posjete malena ribarska mjesta s izvornom arhitekturom.

Neće pogriješiti, odlučite li svoj odmor u Danskoj provesti na otoku Bornholm. Pregledajte NOVASOLovu ponudu apartmana i kuća za odmor i rezervirajte svoje putovanje još danas!

Putovanje Bornholm