Kuće za odmor Sjeverni Jutland

Sjeverni Jutland pokrajina je na sjeveru Danske. Nastao je 2007. spajanjem nekadašnjeg okruga Nordylland te dijelova okruga Arhus i Viborg. Sastoji se od sjevernog dijela poluotoka Jutlanda i otoka Vendsyssel-Thy koji je do 1825. bio dijelom spomenutog poluotoka, a nakon toga je velikom poplavom odvojen od njega. Krajolici su većinom nizinski, ali ne i ravničarski. Ovo je većinom pjeskovito područje bogato pješčanim dinama, a predio Thy na zapadu pokrajine prvi je nacionalni park u Danskoj, a proglašen je zaštićenim 2007. godine. Otkrijte sjever Danske, a započnite odabirom upravo one prave kuće za odmor ili apartmana koje diljem pokrajine Sjeverni Jutland nudimo u stotinama, a najviše ih je na obali.

Apartmani Sjeverni Jutland

Popularne kuće za odmor u Sjeverni Jutland

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Sjeverni Jutland

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Sjeverni Jutland

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Sjeverni Jutland

Loading...

Apartmani Sjeverni Jutland

Svaki dan postoje zrakoplovne veze s Danskom i glavnim gradom Kopenhagenom odakle možete odletjeti u glavni grad pokrajine Sjeverni Jutland koji se nalazi u njenom srcu – Aalborg. U pokrajini se nalaze još tri veća grada: Frederikshavn na sjeveroistoku, Hjørring na sjeveru i Thisted za zapadu regije. NOVASOL će vam u gotovom svim obalnim predjelima ponuditi kuće i apartmane za opuštajući odmor na sjeveru Danske. Glavni grad pokrajine skriva brojna kulturna blaga i zanimljivosti. U blizini zračne luke postoji pravo vikinško groblje. Zoološki vrt Aalborg najomiljenije je mjesto u gradu, a životinje možete upoznati i unaprijed preko internetske kamere koja je postavljena u zoološkom vrtu. Novije ulice glavnog grada s nevjerojatnim grafitima umjetničko su djelo samo po sebi, dok je stara jezgra ogrnuta u tradicionalno skandinavsko ruho. Ljubitelji suvremene umjetnosti bi trebali posjetiti arhitektonski centar Utzon i muzej suvremene umjetnosti Kunsten Museum.

Putovanje Sjeverni Jutland

Zanimljivosti pokrajine Sjeverni Jutland

Svjetionik Rubjerg Knude jedan je od najpoznatijih prizora sjevera Danske. Nalazi se uz more s pješčanim dinama u pozadini. Zanimljiva je činjenica da je prije više od jednog stoljeća sagrađen čak dvije stotine metara od mora, a danas postoji mogućnost da ga more proguta zajedno s pijeskom. Najsjevernija točka Danske je rt Grenen, a s njega možete promatrati susret dvaju mora između kojih postoji jasna granica. Na putu do njega morate proći kroz ljupki gradić Skagen, najsjevernije mjesto pokrajine i zemlje. Nekoć je to bilo uspavano ribarsko selo, a danas pravo malo odredište u kojem posjetitelji dolaze pronaći bogatu kulturno i gastronomsko naslijeđe, ali i hygge – dansku kulturu zadovoljstva mirnim življenjem. Pustolovi će sudjelovati na aukciji ulovljene ribe, a uvijek se možete opustiti upoznavanjem s ovdašnjom kulturnom scenom koja je doista živahna. Gradić Klitmøller raj je za surfere i nazivaju ga “hladnim Havajima“. Ljubitelji prirode ne bi smjeli propustiti odlazak u nacionalni park Thy. Tamo vas čekaju netaknute pješčane dine, šume i malena sela, poput Stenbjerga, u kojima se njeguje ribarska tradicija Sjevernog mora. Postoji mogućnost odlaska u ribolov s nekim od lokalnih ribara pa tako možete iskusiti obični život u Danskoj. Preprečujemo da planirate posjet otoku Læsø koji leži između Sjevernog Jutlanda i Švedske, a na njemu imate priliku vidjeti kuće sa strehama od morske trave i kupiti vrhunsku morsku sol posebne arome. Limfjord odvaja Sjeverni Jutlad od ostatka Danske, a  možda niste znali da u njemu žive vrhunske i svjetski poznate kamenice.

Sjeverni Jutland ima toliko toga za ponuditi svima koji ga žele posjetiti. Pregledajte naši ponudu kuća i apartmana i pripremite se za putovanje u Dansku koje će vam promijeniti pogled na svijet.

Kuće za odmor Sjeverni Jutland