Sjeverni Zeland - vile, kuće i apartmani

Želite provjeri odmor u Danskoj? NOVASOL vam može ponuditi apartmane i kuće za odmor na sjeveru otoka Zelanda u Danskoj. Regiju Sjeverni Zeland nazivaju i Danskom Rivijerom koja je na neki način sjeverno „predgrađe“ Kopenhagena – iz njega možete svakodnevno ovamo na izlet, a naravno da vrijedi i obratno. To lijepo područje sjeverno od glavnog grada, Kopenhagena, omiljeno je i među Dancima kao i inozemnim posjetiteljima. Krenite na vožnju sjevernom obalom i razgledajte izvorne plaže, primorske gradiće i slavne dvorce i utvrde, a među njima i “dom” Shakespeareovog Hamleta u Helsingøru. Neka od ovih lijepih zdanja nalaze se na popisu UNESCO-ve svjetske baštine.

Apartment Nordseeland - Dänemark

Popularne kuće za odmor u Sjeverni Zeland

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Sjeverni Zeland

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Sjeverni Zeland

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Sjeverni Zeland

Loading...

Kronborg

Upravo na tom se popisu nalazi i dvorac Kronborg koji je poznat kao dvorac princa Hamleta. Ispredaju se brojne legende o tome je li sam Shakespeare ikada bio u ovom dijelu Danske i je li uopće ikad posjetio dvorac Kronborg. U drami se dvorac zove Elsinor što je i engleski naziv za mjesta u kojem se dvorac nalazi. Dvorac postoji još od 1420. godine. U međuvremenu je izgorio i bio potpuno nanovo sagrađen. Grad Helsingør u prošlosti je bio važna postaja gdje su brodovi koji su plovili u Baltičko more morali platiti prolaz. Dvorac je od 2000. godine na popisu UNESCO-ve kulturne baštine.

Frederiksborg

Iako Kronborg prati svjetska slava bez da ljubitelji elizabetinske drame i holivudskih filmova znaju da pravi „Elsinor“ postoji, Sjeverni Zeland u Danskoj skriva jedan puno impresivniji dvorac – Frederiksborg. ne možemo reći da se radi samo o dvorcu. Ovo je prava palača koja se nalazi na tri otočića u dvorskom jezeru. Stil gradnje pripada danskoj renesansi, a da ga je sagraditi kralj Kristijan IV. koji je bio ne samo veliki europski, već i svjetski moćnik svog vremena. U dvorcu se nalazi predivna zbirka portreta, povijesnih slika i moderne umjesnosti. Dvorac je otvoren tijekom cijele godine po nekoliko sati dnevno, a ne smijete propustiti obilazak nevjerojatnog baroknog vrta, kapelice i Badstuelota kamo kraljevska obitelj zna navratiti na lovački ručak.

Plaže, šume i jezera Sjevernog Zelanda

Spomenuti dvorci ovog prelijepog dijela Danske smješteni u nevjerojatne krajolike i ne morate se usredotočiti na razgledavanje samo povijesnih i kulturnih sadržaja kada se oni već nalaze u nevjerojatnim prirodnim krajolicima. Obrubljen lijepim plažama Danske Rivijere i omiljenim odredištima poput Gillelejea i Tisvildea, Sjeverni Zeland vam nudi i kraljevske parkove, prelijepa jezera i netaknute šume koje samo čekaju da ih istražite. More je oblikovalo kulturu Sjevernog Zelanda i to ne samo kao omiljenog odredišta. Na Rivijeri ćete vidjeti povijesna ribarska sela poput spomenutih Gillelejea i Tisvildea, lijepe obalne kuće, a među njima i onu Karen Blixen koja je napisala knjigu „Moja Afrika“ po kojoj je snimljen svjetski poznati film s Kim Basinger i Robertom Redfordom. Na krajnjem sjeveru očekuju vas nazubljene stijene i povremeni klifovi, osobito u blizini mjesta Vejby. Većina plaža u ovom dijelu Danske ipak zaklonjena, pitoma, ravna i pješčana što regiju Sjeverni Zeland čini lijepim odredištem za obiteljski odmor. Najnoviji lokalitet na popisu zaštićene svjetske prirodne baštine (UNESCO) je lovište Par Force. Dan možete započeti u kraljevskom parku za jelene i Bakkenu i nastaviti šumskim stazama koje će vas odvesti do povijesnih zanimljivosti. Ako ste hrabri posjetite ćete Troldekoven (šumu trolova) u Tisvilde Hegnu. Uvijek možete prošetati vrijeskom prekrivenim brežuljcima Tibirke Bakker. Ljubitelji izazova u pješačenju krenut će označenim putevima u šumi Gribskov, jednoj od najvećih šuma u Danskoj.