Otoci Langeland i Tåsinge - vile kuće i apartmani

Tražite smještaj na skandinavskom otoku iz bajke u Danskoj? Zašto ne biste posjetili lijepi Langeland koji je sa svojim sjeverozapadom povezan mostovima koji prvo idu na otočić Siø, potom na Tåsinge in a koncu do velikog Fyna. Iz Spodsjbjerga koji se nalazi na sredini istočne obale možete trajektom krenuti na veliki otok Lolland. Predajte ponudu apartmana i kuća za odmor na pješčanim plažama obrubljenom Langelandu.

Ovdje vas očekuju brežuljkasti krajolici i polja žita. Malena sela stanovnika koji se bave poljoprivredom i vjetrenjače točkice su ovih blagih pejzaža. Ovdje život promiče lakšim korakom i možete uzeti vrijeme za sebe i svoju obitelj i pretvoriti ga u nešto lijepo daleko od gradske vreve ili užurbanog prometa. Rudkøbing je najveće mjesto na otoku, a s manje od pet tisuća stanovnika sigurno ne možemo govoriti o urbanoj sredini, no to je mjesto gdje se nalazi most koji Langeland spaja sa susjednim otokom. Ljubiteljima televizijskog serijala „Igra prijestolja“ možda će biti zanimljiv podatak da je ovo rodno mjesto Nikojala Coster-Waldaua koji u omiljenoj seriji glumi Jamiea Lannistera. Budete li tražili smještaj za odmor u Danskoj i nađete se na Langelandu posjetite sjever otoka i zanimljivi park skulptura u Tickonu ili jug gdje se nalazi ipresivna bojna utvrda Langelandsfort. Cijeli otok idealan je za ljubitelje i promatrače ptica koje se nakon dugog leta na sjeverozapad ovdje odmaraju.

Jedno od glavnih obilježja otoka i najpoznatijih zanimljivosti je dvorac Tranekaer i pripadajuće mu selo odnosno gradić. Ovaj je grad-dvorac jedinstven u Danskoj. Grof Frederik Ahlefeldt-Laurvig koji je živio u drugoj polovini osamnaestog i prvoj polovini devetnaestog stoljeća, imao je ideju o stvaranju grada-državice nalik na one u Njemačkoj. Dao je sagraditi zgrade i doveo je obrtnike i javne službenike iz inozemstva. Građevine su dobivale nazive po funkcijama svojih stanara. Tako, na primjer, i danas postoje Glazbenička kuća, Slatki mlin, Kuća za kvočke, Kuća voditelja banketa, Kuća sedlo i Sklonište koje je čak imalo vrtić za djecu zaposlenika koji je zatvoren tek 1953. Danas su ta zdanja zaštićena i možete ih posjetiti. Na zapadnoj strani gradića možete razgledati gotički crkvu iz petnaestog stoljeća.

Prizor koji bi vas mogao iznenaditi na ovom lijepom otoku jesu divlji konji. Oni u stvari nisu divlji u punom smislu riječi. Radi se o konjima koji slobodno šeću krajolikom, a ljudi se trude smetati im što manje. Naravno, veterinari ih redovito posjećuju i o njima se posebno skrbi za hladnijih zimskih dana. Vjerujemo da krda do čak šezdeset konja koji slobodno šeću prirodom nije nešto što se sreće svaki dan. Konji su posebna vrsta ponija koji naraste do 130 centimetara visine, zdepastog je tijela i posebno mišićavih nogu. Njegovo krzno toliko je debelo da ima tako savršenu izolaciju koja neće dozvoliti toplini da napusti tijelo. Tako tijekom zime možete vidjeti vesele ponije na kojima stoje hrpice snijega koje se uopće ne tope. Ti poniji imaju čak svoju funkciju i obavljaju je časno: oni brste zarasle dijelove otoka i tako omogućuju da sunce svugdje dopre do samog tla, a biolozi vjeruju da to doprinosi održanju raznolikosti vrsta.

Langeland je predivno mjesto za obiteljski odmor odlučite li se na rezervaciju kuće za odmor ili apartmana u Danskoj.

Vakantiehuis op Langeland

Popularne kuće za odmor u Otoci Langeland i Tåsinge

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Otoci Langeland i Tåsinge

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Otoci Langeland i Tåsinge

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Otoci Langeland i Tåsinge

Loading...