Kuće za odmor Zeland

Zeland je, izuzmemo li Grenland, najveći otok Danske. Na njemu se nalazi glavni grad Kopenhagen, a neposredno južno od njega leži najveća zračna luka u zemlji – Kastrup – s kojom postoje redovite zračne linije iz Hrvatske, a tu je i željeznica koja ga povezuje sa gradom Malmö u Švedskoj. Sjever otoka Zelanda naziva se i „danskom rivijerom“. Jug otoka Zelanda područje koje zbog svojih osobito lijepih plaža, čistog i mirnog mora osim što je prikladno za kupanje idealno je za sve ljubitelje aktivnosti na otvorenom među kojima se ističe ponuda sportova na vodi.

Kuće za odmor Zeland

Popularne kuće za odmor u Zeland

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Zeland

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Zeland

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Zeland

Loading...

Apartmani Zeland

Budući da je ovaj dio Danske vrlo lako dostupan letom iz Lijepe naše, zašto konačno ne provesti odmor u Danskoj? Pregledajte NOVASOLovu ponudu apartmana i kuća za odmor i rezervirajte još danas. Vaš apartman ili kuća za odmor bit će odličnom početnom točkom za stjecanje lijepih uspomena na otoku Zeland. Obvezno osjetite dvorac Kronborg koji se nalazi na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Zvuči li vam poznato? Nalazi se u gradu Helsingør koji  je nekoć bio važnom postajom prilikom plovidbe u Baltičko more na kojoj je plaćao siguran prolaz. Helsingør čak malo i zvuči kao Elsinor – dvorac princa Hamleta iz istoimene tragedije Williama Shakespearea. Kronborg je sagrađen još u petnaestom stoljeću, ali je u međuvremenu bio nestao u požaru nakon kojeg je ponovno podignut. Ispredaju se brojne legende o tome je li sam Shakespeare ikada bio u ovom dijelu Danske i je li uopće ikad posjetio dvorac Kronborg. Iako Kronborg preko njegovog dramskog pandana možda prati svjetska slava, Frederiksborg je uvelike impresivniji. Radi se o pravoj palači smještenoj na čak tri malena otoka u dvorskom jezeru. Razgledajte zbirku povijesnih slika, portreta, ali i sjela suvremene umjetnosti. Kraljevska obitelj ponekad ovamo svrati na lovački ručak, a dvorac je za posjetitelje otvoren nekoliko sati dnevno svakog dana. Razgledajte kapelicu i nevjerojatno lijepi barokni vrt koji svakog godišnje doba ogrne drugo ruho. Naravno, za glavni grad Kopenhagen sa svojim zabavnim parkom Tivoli i njegovim vrtovima, palačom Christiansborg, renesansnim ljetnikovcem Rosenborg, Danskim nacionalnim muzejem, gliptotekom Ny Carlsberg i druge njegove znamenitosti obvezno odvojite dovoljno vremena za razgledavanje i uživanje.

Plaže Zeland

Priroda otoka Zeland

Čudesni kulturni i povijesni spomenici Danske redovito se nalaze u prirodnim krajolicima koji za njima ne zaostaju svojom ljepotom. Na sjeveru postoji nekoliko omiljenih destinacija koje su okružene fantastičnim pješčanim plažama poput poznatih mjesta Gilleleje i Tisvilde. Otkrijte kraljevske parkove, prostrana jezera i netaknute šume koje vam Zeland nudi. Istražite očuvana ribarska sela u kojima se nalaze lijepe tradicionalne kuće lijepe obalne kuće, a među njima i onu danske spisateljice Karen Blixen. Na sjeveru očekuju otoka možete vidjeti zubate stijene i klifovi, a poznati su oni kod sela Vejby. Većina plaža na Zelandu ipak je pitoma, ravna i pješčana s plitkim ulazom u more što Zeland čini kvalitetnim odredištem za obiteljski odmor. Zeland vam nudi i kraljevsko lovište koje se nalazi na popisu UNESCO-ve zaštićene svjetske prirodne baštine. Započnite obilazak u kraljevskom parku za jelene i nastaviti šumskim stazama koje će vas odvesti do drugih povijesnih blaga. Posjetite šumu trolova Trodelkoven u Tisvilde Hegnu. Vrijeskom prekriveni brežuljci Tibirke Bakker idealno su mjesto za romantičnu šetnju. Jedna od najvećih šuma u Danskoj je Gribskov, a puna je dugih označenih staza za pješačenje. Zeland sa svojim fjordovima i morem predstavlja raj za ribolovce. Na južnoj strani otoka Zeland vam nudi neke od najviših stijena u zemlji Stevns Klint, a možete otići na izlet na obližnji manji otok Møn i tamo razgledati još dramatičnije klifove, Møns Klint. Većinu Zelanda obilježavaju otvoreni, zeleni krajolici, lijepe plaže i mostovi koji povezuju jug Zeland s otocima Fyn, Falster, Lolland i Møn.

Rezervirajte svoju idealnu kuću iz bogate ponude kuća za odmor i dođite na Zeland.

Putovanje Zeland