Djursland - vile kuće i apartmani

Tražite li apartman ili kuću za odmor u Danskoj, morate pogledati našu ponudu regije koju nazivaju “nosem Jutlanda” – Djursland. Pogledate li zemljopisnu kartu Danske, možda vam bude jasnije zašto: Djursland je poluotok koji se smjesti na istočnoj obali velikoj Jutlanda tako da cijeli Jutlad pomalo nalikuje na profil koji gleda na istok. More koje oplakuje Djusland je slavni kanal Kattegat. Zvuči vam poznato? Naravno, ta to je legendarno poprište dobrog dijela radnje televizijskog serijala Vikinzi. Pregledajte našu ponudu kuća i apartmana za odmor na Djurslandu.

Za ludu zabavu na nevjerojatnim vožnjama morate posjetiti obiteljski zabavni park Djurs Sommerland. Vlak smrti će odnijeti najveće brige i natjerati vas da živite u trenutku i zaboravite na brige koje vas svakodnevno gnjave poput tereta kojeg ne spuštate. Trebamo li naglašavati da se radi o najvećem zabavnom parki cijele Skandinavije? Dođite u uvjerite se. Oni koji su željni boravka u prirodi, mogu posjetiti parkove Randrs Regnskov, Skandinavisk Dyrepark, Ree Park Safari ili Kattegatcentret u Grenaai.

Ljubitelji prirode mogu uživati u 250 kilometara plave obale i plaža. Nema mnogo mjesta koje se mogu natjecati s bogatstvom poluotoka Djursland: pejzaži koje su oblikovali ledenjaci, plaže, tradicionalna sela i nevjerojatno raznolika priroda. Možda dolazite s mišlju da se radi o jednostavnoj ravnici, no Djursland je sva samo ne jednostavan i običan. Geolozi vole slikovito predstaviti ovaj poluotok kao tanjur koji je na sjeveru pritisnut prema gore tako da otkriva 65 milijuna godina vapnenačkih slojeva. Na jugu je taj isti tanjur pritisnut prema dolje tako da izgleda kao da se kamenac zavukao pod nacionalni park koji su oblikovale promjene tijekom smjene ledenih doba.

Ova lijepa regija vas poziva da krenete u lov na fosile morskih ježeva pod strmim stijenama i klifovima u blizini mjesta Karlby, Gjerrild i Sangstrup. Zašto ne biste posjetili rukavac Randers Fjord i osjetili atmosferu pravog fjorda pod skandinavskim nebom? Ljubitelji pješačenja ne bi smjeli propustiti penjanje uz sjevernu obalu ili na Agri Bavnehøj ili Trehøje u nacionalnom parku Mols Bjerge. Jedan dan biste trebali odvojiti za vožnju biciklom koji je idealno sredstvo za razgledavanje i poznavanje ovog dijela Danske. U srcu Djurslanda čak postoje zatvoreni dijelovi željezničke pruge koji služe upravo za zabavu na biciklima.

Mjesto vrijedno posjeta zasigurno je spomenuti nacionalni park Mols Bjerge kao i ljupki obalni gradići. Ovdje možete za lijepa vremena uživati u suncu, miru i tišini uz zvukove povremenog zvona stoke koja bezbrižno pase. Usred ove idile nalazi se iznenađenje – krater kojeg je ostavilo tisućljetno topljenje velikog komada leda. Ovo je doslovno krajolik koje je oblikovalo ledenog doba, a obratite li pozornost na detalje u prirodi, uvidjet ćete da se radi o bogatstvu rijetkih biljaka i životinja. Navucite brdske čizmice, sjedite na bicikl ili navucite kupaći kostim i krenite u istraživanje nacionalnog parka. U njemu ne samo da postoje označene staze za pješake i biciklite, već postoji i jedna označena podvodna staza. Možda vam se „impresivne“ visine vrhova Agri Bavnehøj (137 m), Trehøje (127 m) i prelijepog Stablehøje (135 m) neće toliko dojmiti, no pogled s njih vam nudi panoramo od 360 stupnjeva, a tako ćete možda najlakše odlučiti kamo dalje ako već niste dogovorili obilazak s vodičem. Možda baš do mora gdje se možete ne samo kupati, već i loviti ribu, jedriti ili roniti. Posjetite lijepu Dansku i rezervirajte svoj smještaj za odmor u regiji Djursland.

Ferienhäuser Djursland - Dänemark

Popularne kuće za odmor u Djursland

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Djursland

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Djursland

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Djursland

Loading...