Kuće za odmor Fanø

Fanø je mali otok u Sjeveenom moru, a  najsjeverniji je otok frizijske skupine u Vadenskom moru na jugozapadu Danske. Pitate li domaćine, radi se o najljepšem Frizijskom otoku. Frizijski se otoci prostiru Vadenskim morem od jugozapada Danske preko Njemačkih obala Sjevernog mora sve do sjevernih nizozemskih pokrajina. Zahvaljujući zajedničkim nastojanjima Danske, Nizozemske i Njemačke, mjesta velikog dijela Vadenskog mora danas su na popisu svjetske baštine UNSECO-a. Radi se o pjeskovitom području bogate pomorske baštine i pitome prirode. NOVASOL vam na otoku Fanø nudi nekoliko stotina kuća za odmor i apartmana za sve ukuse i sve vrste odmora. Dolazite s obitelji, želite romantični odmor udvoje ili provodite zabavan odmor sa svim svojim prijateljima? Pronađite upravo onu pravu kuću za odmor na otoku Fanø. Čekaju vas kuće uz pješčanu plažu, prostrane kuće s vlastitim wellnessom, kućice s panoramskim pogledom na more okružene borovima i ljupki apartmani sa svime što će vam trebati na odmoru.

Kuće za odmor Fano

Popularne kuće za odmor u Otok Fanø

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Otok Fanø

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Otok Fanø

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Otok Fanø

Loading...

Apartmani Fanø

Na Fanø  stižete kratkom trajektnom vožnjom iz grada Esbjerg. Cijeli se otok sastoji od pješčanih dina. Zato je ovdje plaža najveće igralište za djecu i odrasle. Omiljeni predio pijeska nalazi se na potezu od Fanø Bada do plaže Rindby Strand, dulji  je od 15 kilometara, a širi se iz godine u godinu. Najviši vrh otoka Pælebjerg mjeri tek 21 m što ukazuje na pitomost okolice koja je idealna za lagano pješačenje i vožnju biciklom. Plićaci su ovdje pitomi i savršeni za dječju igru, popularni trekking u plićaku tipičan za Vadensko more i, naravno, traženje jantara, ali ne zaboravite da su ovdje plime i oseke dramatične i ne dajte se iznenaditi te poslušajte savjete lokalnog stanovništva ili turističkog ureda. Za oseke plaža je široka stotinama metara, a nigdje kamenčića na vidiku. Rezervirajte svoj apartman ili kuću za odmor i otkrijte sve što pješčana plaža može biti.

Fanø – Zanimljivosti

Najveće mjesto i sjedište otoka je Nørby na sjeveru, a od njega do sljedećeg najvećeg naselja Sønderho na jugu ima svega dvanaest kilometara, a odlična mreža biciklističkih staza pobrinut će se da lagano i sigurno stignete kamo god želite. Ovdje se vole šaliti da na otoku postoji pet „planinskih vrhunaca“ koje trebate osvojiti, a visoki su svega nekoliko metara. Postoji poučna staza koja ih povezuje, a osobito će se svidjeti ljubiteljima geologije. Na kraju možete dobiti i certifikat koji potvrđuje vaš profesionalni planinarski status fotografirate li se na lokacijama kao dokaz. Možete otići ćete na vođeni obilazak pješčanog spruda Galgerev i vidjeti do nekoliko stotina tuljana koji se sunčaju na pijesku. Budete li imali sreće, neki znatiželjni tuljan će skočiti u more i doplivati do vas da vidi što se to događa. Fanø je privremeni dom odnosno odmaralište pticama selicama na njihovom putu na sjever ili jug. Ljubitelji ptica ili njihovi promatrači samo trebaju odabrati pravo vrijeme za svoj odmor i dijelit će ovaj lijepi otok s višestruko više ptica nego domaćih stanovnika ili turista. Sudjelujte na festivalu puštanja zmajeva koji se odvija svake godine u lipnju.

Odlučite li se za miran odmor u Danskoj, otok Fanø bi mogao biti idealnim izborom za vašu obitelj, voljenu osobu ili prijatelje. Pregledajte našu ponudu kuća za odmor i rezervirajte svoj smještaj iz snova!