Odsherred - kuće za odmor na lijepom Zelandu

Odsherred je uzbudljiv krajolik na sjeverozapadu otoka Zelanda. Odlučite li se na odmor u kući za odmor u regiji Odsherred, neće vam nedostajati zabavnih priča nakon povratka kući. Ovdje ćete zateći prelijepu skandinavsku prirodu, zanimljivo povijesno naslijeđe i bogatu paletu različitih atrakcija za sve generacije i različite interese.

Odsherred je uvijek bio omiljeno odredište za rekreaciju i odmor na Zelandu. Zato danas tamo na raspolaganju imate nekoliko velikih kuća za odmor, neke od kojih su suvremenog uređenja, dok druge pripadaju tradicionalnoj danskoj kulturi. Naravno, da sve krasne kuće leže u blizini morske obale i nude sve što je potrebno za odmor. Ova je regija osobito omiljena među umjetnicima, jer svjetlo ovdje pada i lomi se na posebna način što je nadahnulo broje ljubitelje pejzaža. Prelijepu svjetlost uspoređuju s onom poznatijom i čudesnom u Skagenu na krajnjem sjeveru Danska.

Odmor na poluotoku Odsherred

Popularne kuće za odmor u Odsherred

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Odsherred

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Odsherred

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Odsherred

Loading...

Geopark Odsherred – jedinstveno iskustvo prirode

Tražite li doista jedinstveno iskustvo i doživljaj prirode, posjetite prvi za zasad jedini geopark pod zaštitom UNESCO-a geopark Odsherred. Odsherred svoj jedinstven izgled duguje dinamičnim strujama i vjetrovima kao i velikim geološkim promjenama koje su se dogodile prije petnaest tisuća godina. Čeka vas više od tristo kilometara pješačkih staza kao i brojne staze za brdski biciklizam. U Nykøbingu u turističkim informacijskim centrima možete nabaviti karte staza i zanimljivosti cijele regije.

Posebno iskustvo i doživljaj očekuju vas u šumi Grevinge gdje ćete vidjeti brojne drvene spomenike koji datiraju iz kamenog doba. Legenda kaže da ti monoliti označuju grob kraljevića Hamleta, no takvih je još nekoliko u Danskoj. Druga legenda kaže to u biti leži div Hamle. Stopala su mu okrenuta prema zapadu, a glava prema istoku. Nismo baš uvjereni da te legende drže vodu no zanimljive jesu, a šumovita lokacija je također prekrasna.

Geopark Odsherred

Plaže na poluotoku Odsherred

Odmor u Danskoj definitivno znači da ćete proći pored brojnih lijepih plaža i opće krasnih obalnih krajolika duljine preko 7300 kilometara. Od svog apartmana ili kuće za odmor u Odsherredu nikad nećete biti daleko od neke lijepe plaže. Velika većina tih plaža pogodna je za dječju igru jer se radi o plitkim pješčanim pojasevima. Obala poluotoka Odsherred vrlo je raznolika i razvedena, tako da svatko vrlo brzo može naći mjesto koje mu odgovara i sviđa mu se, jer ima dosta lijepih mjesta s pijeskom i šljunkom. Ljeti se na dosta lokacija postave šetnice mostovi tako da ne morate hodati preko stijena da biste došli do kupališta. Ovo su neke od plaža koje možete posjetiti na sjeveru Zelanda:

  • Ordrup Strand – prekrasna pješčana plaža s pristanom za manje brodice. Uz plažu se nalazi javno parkiralište. Plaža je od naselja udaljena približno 600 metara, a tamo možete kupiti sladoled ili nešto drugo što će uljepšati vaš dan na plaži.

  • Ebbeløkke Strand – ovo je prava plaža za obitelji s malom djecom. Plićak, čisto more i uska plaža vas čekaju.

  • Gudmindrup Strand – jedna od najboljih plaža u Danskoj. Leži uz zaljev Sejerø koji je odlično mjesto za zmajarenje i windsurfing. Plaža je široka, a nudi najfiniji pijesak i zaklon od vjetra.

  • Rørvig Strand – još jedna među najboljim plažama u Danskoj. Plaža gleda na tjesnac Kattegat i prelijepu šumu Sandflugtsplantage. Na raspolaganju tijekom ljeta su vam parkiralište, trgovinica, toaleti i spasitelji.

Plaža na poluotoku Odsherred

Atrakcije i izleti po i oko poluotoka Odsherred

Ovdje vas ne očekuje samo prelijepa priroda. Tu se nalaze brojne atrakcije koje možete posjetiti kada niste u svojom apartmanu ili kući za odmor na Odsherredu.

Odlična zabava za cijelu obitelj zasigurno je Sommerland Sjælland. To je zabavni park s više od šezdeset uzbudljivih, zabavnih i izazovnih atrakcija za cijelu obitelj. Ovdje ćete naći minimundus, lude tobogane, 3D dvorane s dinosaurima i ogroman vodeni park za tople ljetne dane. Zabavna je i činejnica da jedna ulaznica pokriva sve vožnje zabavnog parka.

Jeste li možda sanjali da ćete postati vatrogascem kada odrastete? Sada možete biti veliko dijete i posjetiti vatrogasni muzej Odsherred gdje cijela obitelj može postati vatrogasnom jedinicom na jedan dan. Ovdje ćete vidjeti više od dvadeset vatrogasnih vozila, a među njima i najstarije iz 1864. Neke od njih imate priliku iskušati.

U zoološkom vrtu Odsherred koji spašava životinje možete vidjeti zebre, nojeve, ljame, deve, medvjede i brojne druge životinje na prelijepih šest hektara. Osim što je otvoren za posjetitelje spomenuli smo da je to mjesto ujedno i sklonište za životinje. Ustanova surađuje s drugim skloništima i zoološkim vrtovima diljem Europe, a specijalizirali su se za pomoć unesrećenim životinjama i onima s poteškoćama koje ovdje imaju dom koji je posebno prilagođen upravo njima.

Možda će vam si činiti čudno što predlažemo izlet u Aarhus, jer ste odabrali odmor na Zelandu. U stvarnosti, nema velike udaljenosti od Odsherreda do glavnog grada Jutlanda. Možete doslovno otići na trajekt u koji se ukrcate u Oddeu za Zelandu. Ta manje od jednog i pol sata stižete u središte zanimljivog Aarhusa. Zašto ne posjetiti muzej Aros, staru jezgru, Tivoli Friheden kao i brojne restorane i trgovine?

I na samom Odsherredu postoji nekoliko zanimljivih gradova kamo možete otići u trgovinu ili sudjelovati u događanjima, kao i posjetiti tržnice tijekom ljetnih mjeseci. Nykøbing Sjælland glavno je trgovačko središe Odsherreda, a nudi velik izbor supermarketa, sprecijaliziranih trgovina, kafića i restorana. Rørvig je malo ribarsko mjesto stvoreno za izlete i opuštanje – pravo ljetovalište. Od Rørviga možete otploviti u Hundested. Ljeti je u luci toliko živosti, a brodice su pune ljudi koji se poslije idu okrijepiti u neki od odličnih restorana koji poslužuju morske specijalitete.

Postoji još više atrakcija na Odsherredu. Uvijek možete posjetiti našu lokalnu NOVASOLovu poslovnicu u mjestu Vig. Naši će vam djelatnici pomoći ne samo s planiranjem trenutnog odmora, već vam mogu savjetovati pri izboru najbolje kuće ili apartmana za vaš sljedeći odmor, jer tko bolje poznaje područje od njih.

Marina na poluotoku Odsherred

Domaće poslastice na Odsherredu

Možda ćete se iznenaditi kad saznate da ovdje možete uživati u domaćim izvornim specijalitetima od voća, povrća, mesa i ribe, a ne nedostaje ni dobrog vina. Sve to i još puno više proizvodi se lokalno. Osobito područje Lammefjord bogato je različitim povrćem.

Zašto ne biste kušali domaća jela u nekom od odličnih restorana ili čak nešto kupili od lokalnog proizvođača i pripremili svoju vlastitu gozbu u svojoj kući za odmor ili apartmanu na poluotoku Odsherred u Danskoj?

Odmor u regiji Odsherred