Kuće za odmor Fyn

Fyn je jedan od danskih otoka koji su među omiljenim odredištima za odmor. Mostom je povezan ne samo s otokom Zelandom na istoku na kojem leži glavni grad zemlje, Kopenhagen, i s poluotokom Jutlandom na zapadu, već i redom otocima Tasinge, Langeland, Lolland i Falster kojima prvo u smjeru jugoistoka pa zatim sjeveroistoka možete stići na jug Zelanda. Za razliku od potpuno pitomih zapadnih otoka i obala Danske, njeni istočni otoci uvelike su dinamičnijih krajolika i karaktera. NOVASOL vam nudi nekoliko stotina kuća za odmor i apartmana koji se većinom nalaze na priobalnom pojasu, a ne samo da velika većina ima pogleda na more, već se uglavnom radi o panoramskom pogledu na pučinu. Većinom se radi o prizemnicama ili kućama s dvije etaže u zelenom okruženju ili dobrom društvu sličnih kućica. Diljem otoka pronaći ćete odličnu ponudu sportova na vodi.

Kuće za odmor Fyn

Popularne kuće za odmor u Otok Fyn

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Otok Fyn

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Otok Fyn

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Otok Fyn

Loading...

Apartmani Fyn

Ovisno s koje strane mostom stižete na Fyn, sigurno dolazite u gradiće: Svendborg s juga, Middelfart sa zapada ili lijepi Nyborg s istoka. Svendborg je ljupko mjesto sporog ritma s više registriranih plovila od bilo kojeg drugog, osim glavnog, u cijeloj Danskoj. Prošećite uz more i razgledajte fantastične jedrenjake. Obvezno posjetite dvorac odnosno zamak Egeskov koji je sagrađen usred malenog jezera na hrastovim temeljima po kojima je dobio ime, a radi se o najbolje očuvanom dvorcu okruženim vodenim jarkom u cijeloj Europi i najposjećenijem dvorcu Danske. Zamku pripadaju, prekrasni vrtovi minijaturna palača lutala i Muzej veterana sa starim automobilima i zrakoplovima gdje možete vidjeti električni automobil stariji od jednog stoljeća. Odense je najveće mjesto na otoku, a s dvije stotine stanovnika treći grad po veličini u Danskoj. Ime koje dijeli s fjordom u blizini kojeg leži potječe od imena vrhovnog skandinavskog boga – Odina. Grad je bio poznat po drugom najvišem tornju Europe Odinstarnet podignutom 1935., ali srušenom u Durgom svjetskom ratu. Posjetite lijepu i značajnu katedralu svetog Knuta. Todna kuća jednog od najpoznatijih danskih skladatelja Carla Nielsena nalazi se u u obližnjem selu Arslev, a pretvorena je u muzej za posjetitelje. Najpoznatija osoba rođena na otoku Fyn sigurno je ujedno i najpoznatiji pisac bajki na svijetu – Hans Christian Andresen. U Odenseu se nalazi muzejski kompleks s više objekata posvećenim slavnom piscu. Sastoji se od rodne kuće (izvornog muzeja), novog muzeja, obiteljske kuće i gradskog muzeja te najnovije instalacije Kuće bajki.

Priroda na Fynu

Za razliku od većeg dijela Danske, ovdje ćete čak pronaći brda. Područje Svannige Bakker na jugu otoka nekoć je bila golet prekrivena vrijeskom koju su pošumljavanjem pretvorili u pravu zelenu oazu idealnu za opuštajuće šetnje. Danas se ovdašnje šume čak prorjeđuju da bi se dijelovi ponovno pretvorili u livade i pašnjake. Poluotok Enebærodde izolirani je pješčani poluotok na sjeveru koji na gotovo šest kilometara duljina skriva borove šume i polja vrijeska na tri stotine hektara osame s pogledom na more. Na krajnjem sjeveroistoku Fyna leži predio Fyns Hoved (Glava Fyna) koje je ne samo prekrasno u svojoj osami već skriva i posebnu vegetaciju zbog svoje osobito ugodne mikroklime, a ujedno je i ornitološki rezervat. Južni arhipelag Fyna zove se Øhavsstien, a prava je zelena oaza s možda najduljom mrežom pješačkih staza u Danskoj (220 km).

Otok Fyn u Danskoj idealan je za ljubitelje mirnog odmora u Skandinaviji. Fjordovi, Baltičko more, pješčane plaže okružene borovima čekaju da izaberete svoju kuću za odmor.