Gironde - smještaj u kućama i apartmanima za odmor

Gironde je departman francuske regije Akvitanija, poznat po preksrasnom glavnom gradu Bordeaxu, svojim vinima, magičnom estuariju i dugim pješćanim plažama.  

Grad Bordeaux svjetski je poznat po svojim vinima. Glavni je grad Akvitanije, smješten u središtu departmenta Gironde. Ovdje će Vas dočekati jedna od najvećih europskih shopping ulica 'Rue Sainte Catherine'. Vrlo zanimljiv je stari, religiozni dio grada Saint Michel, jedinstvene arhitekture i brojnih muzeja.

Posebno atraktivna je pješčana dina Dune du Pilat, 7 kilometara južno od Arcachona. Sa svojih više od 100 metara visine i 3 kilometra dužine, najveća je pješčana dina Europe. Prilikom posjeta pružit će Vam zapanjujući pogled na ocean i okolne šume. Novasol Vam preporuča posjet jednom od brojnih vinskih podruma ovog područja, stoga uzmite vremena za degustaciju vina. Svjetski poznati vinogradi kao Médoc, Pomerol, Saint-Emilion i Sauternes, nalaze se svi na ovom području.

Ovo je područje i bogato povijesnim i kulturnim znamenostima pa ćete naići na mnoge srednjovjekovne dvorce, romaničke crkve, utvrđene mlinove, renesansne gradiće. Gdje god odabrali svoj smještaj nećete se dosađivati, a u istraživanje Girondea možete krenuti i biciklom, brodom ili na konju. 

Ovdje se održavaju mnoga natjecanja u windsurfingu, mnogi maratoni, jahačke trke, jazz festivali, kazališne premijere, plesni i ostali muzički eventi. Mnogobrojni gradići prepuni su tržnica s fantastičnim lokalnim proizvodima, a bezbrojni bistroi i restorančići oduševiti će vas svojom ponudom.

Odmor i smještaj u Girondu

Popularne kuće za odmor u Gironde

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Gironde

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Gironde

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Gironde

Loading...